Κορωνοϊός: Πέθανε ο Πίρσον Τζόρνταν

Απέραντη θλίψη!

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Κορωνοϊός: Πέθανε ο Πίρσον Τζόρνταν

Θρήνο και σοκ έφερε η είδηση πως πέθανε ο Πίρσον Τζόρνταν από κορωνοϊό. Ο αθλητισμός βρίσκεται σε πένθος, μιας και δεν μπορεί να πιστέψει ότι έφυγε από την ζωή.

Ο παλιός σπρίντερ Πίρσον Τζόρνταν, ο οποίος εκπροσώπησε τα Μπαρμπάντος στα 100μ και τα 4x100μ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1976, απεβίωσε σε ηλικία 70 ετών, μετά την προσβολή του από κορωνοϊό.

Είναι ο πρώτος αθλητής, που συμμετείχε σε Ολυμπιακούς Αγώνες, και έχασε τη ζωή του από τον COVID-19. Πίσω στα δικά μας ωστόσο, δείτε τι ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την κρίσιμη κατάσταση.

Πέθανε και η Γκίτα Ραμζί από τον ιό εκτός από τον Πίρσον Τζόρνταν

Θρήνο και σοκ έφερε η είδηση πως πέθανε η Γκίτα Ραμζί από κορωνοϊό. Η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα βρίσκεται σε πένθος, μιας και δεν μπορεί να πιστέψει ότι έφυγε από την ζωή.

Παγκόσμια θλίψη για τον θάνατο της επιστήμονα Γκίτα Ραμζί που αφιέρωσε τη ζωή τους στην έρευνα για τον ιό HIV και πέθανε από κορωνοϊό.

«Αφιέρωσε πολλά χρόνια της ζωής στην πρόληψη του ιού HIV και στην εξεύρεση λύσεων για τις γυναίκες», δήλωσε στο BBC ο συνάδελφος και φίλος της εκλιπούσης ερευνήτριας, Γκάβιν Τσέρτσγιαρντ. Η επικεφαλής του οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών για το AIDS, Γουίνι Μπιανίμα δήλωσε ότι ο θάνατος της καθηγήτριας Γκίτα Ραμζί είναι μια τεράστια απώλεια σε εποχή που ο κόσμος τη χρειαζόταν περισσότερο από ποτέ.

Τι ανέφεραν για την Γκίτα Ραμζί που πέθανε από κορωνοϊό

Η ερευνήτρια του HIV αρρώστησε, αφού επέστρεψε στη Νότια Αφρική από το Ηνωμένο Βασίλειο στα μέσα Μαρτίου. Κατέληξε την Τρίτη σε νοσοκομείο κοντά στην παραθαλάσσια πόλη Ντέρμπαν. Ο αντιπρόεδρος της Νοτίου Αφρικής, Ντέιβιντ Μαμπούζα, έκανε λόγο για «ένα τεράστιο πλήγμα για ολόκληρο τον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης και τον παγκόσμιο αγώνα κατά του HIV / AΙDS». Την ίδια στιγμή, οι θάνατοι στην Ελλάδα συνεχώς αυξάνονται, με το συνολικό αριθμό να ανέρχεται στους 51.