Θλίψη! Έφυγε από την ζωή Έλληνας δημοσιογράφος

Έδινε μάχη με τον καρκίνο

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Θλίψη! Έφυγε από την ζωή Έλληνας δημοσιογράφος

Θλίψη έχει προκαλέσει στον δημοσιογραφικό χώρο ο θάνατος Έλληνα δημοσιογράφου. Ο ίδιος έδινε για καιρό μάχη με τον καρκίνο, όμως δυστυχώς δεν τα κατάφερε και έφυγε χθες από την ζωή.

Ο λόγος για τον δημοσιογράφο Νίκος Μπουφίδης που έφυγε μετά από μάχη με τον καρκίνο. Ο εκλιπών εργαζόταν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και ήταν μέλος της ΕΣΗΕΑ.

Το μήνυμα του ΑΠΕ-ΜΠΕ για τον θάνατό του:

Ένας δικός μας άνθρωπος, ο δημοσιογράφος Νίκος Μπουφίδης, «έφυγε» νικημένος από τον καρκίνο, βυθίζοντας στη θλίψη όλους τους συναδέλφους στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Από τους πρωτεργάτες του τμήματος Τεκμηρίωσης του Πρακτορείου, από το 1986 μέχρι σήμερα εργάστηκε για την ενημέρωση του αρχείου του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Θλίψη προκαλεί και ο θάνατος γνωστού ηθοποιού από τον ιό

Ήταν Μέλος της Ενώσεως Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ).

Η Διοίκηση και όλοι εργαζόμενοι του ΑΠΕ-ΜΠΕ εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια του συναδέλφου μας.

Τι είναι το ΑΠΕ - ΜΠΕ που εργαζόταν ο δημοσιογράφος

Το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ) είναι το μοναδικό Eλληνικό ειδησεογραφικό πρακτορείο, το οποίο προέκυψε, ύστερα από τη συνένωση του Αθηναϊκού και του Μακεδονικού Πρακτορείων Ειδήσεων, το 2005.

Αποστολή του είναι αφενός η διαφώτιση της διεθνούς κοινής γνώμης επί γεγονότων που αφορούν την πολιτική, οικονομική, κοινωνική και πνευματική κίνηση της Ελλάδας και αφετέρου η ενημέρωση της ελληνικής κοινής γνώμης επί των διεθνών ζητημάτων και άλλων διεθνών ή εσωτερικών γεγονότων που αναμεταδίδονται στις ελληνικές εφημερίδες και άλλα μέσα επικοινωνίας.

Ιδρύθηκε στις 1 Ιανουαρίου 1905 με πρωτοβουλία του Υπουργείου Εξωτερικών, κατόπιν εξαγοράς του υφιστάμενου τότε «Τηλεγραφικού Πρακτορείου Στεφανόπολι». Λειτουργεί έκτοτε υπό την εποπτεία του Κράτους. Πρώτος διευθυντής του ήταν ο Ιωάννης Παρρέν. Το 1931 έγινε η αναδιοργάνωση του πρακτορείου βάσει των διεθνών προτύπων δημοσιογραφίας και από τον Μάρτιο του 1956 το ΑΠΕ συνδέθηκε με τηλετυπικό δίκτυο με όλες τις Αθηναϊκές εφημερίδες. Το ΑΠΕ διέθετε εξαρχής ένα πλούσιο δυναμικό από δημοσιογράφους, χρονογράφους ρεπόρτερ με μεγάλο δίκτυο μονίμων ανταποκριτών στις κυριότερες πρωτεύουσες και ενδιαφέρουσες πόλεις του κόσμου ανεξάρτητα με το ότι συνεργάζονταν με τα μεγαλύτερα δημοσιογραφικά πρακτορεία του κόσμου.