Κορωνοϊός: Live η ακολουθία του Ακάθιστου ύμνου σήμερα στα κανάλια

Ποια κανάλια θα τον προβάλουν;

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Κορωνοϊός: Live η ακολουθία του Ακάθιστου ύμνου σήμερα στα κανάλια

Τα κανάλια σήμερα θα δείξουν live την ακολουθία του Ακάθιστου ύμνου, μιας και λόγω του κορωνοϊού απαγορεύονται οι συναθροίσεις αλλά και οι λειτουργίες στις εκκλησίες με την παρουσία κόσμου.

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργείων Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υγείας, που δημοσιεύτηκε την Κυριακή θα παραταθούν μέχρι τις 11 Απριλίου τα περιοριστικά μέτρα που αφορούν στους χώρους λατρείας, λόγω κορονοϊού.

Η ΚΥΑ προβλέπει τη δυνατότητα διαδικτυακής μετάδοσης λειτουργίας από τηλεοπτικό ή ραδιοφωνικό μέσο, το οποίο θα αναμεταδίδει λειτουργία.

Η Ιερά Σύνοδος ανακοίνωσε πως «κατανοεί την αγωνία της πολιτείας αυτή την περίοδο» μετά το πέρας της συνεδρίασής της την Τετάρτη και προέτρεψε τους πολίτες να ακούν τις υποδείξεις των επιστημόνων και να μένουν στο σπίτι. Την ίδια ώρα στην Ελλάδα οι νεκροί το πρωί της Παρασκευής, έφτασαν τους 56 αφού τρεις ακόμα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον ιό.

Επισήμανε πως τα μέλη της εκκλησίας θα απέχουν από τη Θεία Λειτουργία το προσεχές διάστημα, που περιλαμβάνει τις ακολουθίες του Πάσχα, που θα γίνεται κεκλεισμένων των θυρών και ζήτησε από τους πιστούς να προσεύχονται από το σπίτι τους.

Ποια τα κανάλια που θα μεταδώσουν σήμερα live τον Ακάθιστο ύμνο και ποιες ώρες

Στηρίζοντας την οδηγία περί αποφυγής των συναθροίσεων σε κλειστούς χώρους, αλλά και δείχνοντας σεβασμό στο θρησκευτικό συναίσθημα μεγάλης μερίδας τηλεθεατών, τα τηλεοπτικά κανάλια καλύπτουν σήμερα την Ιερά Ακολουθία του Ακάθιστου Ύμνου. Ο Ακάθιστος Ύμνος θα μεταδοθεί ζωντανά από τρεις τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας.

15:30 – Alpha: Απευθείας σύνδεση με τον καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας Πειραιά, η ακολουθία του Ακάθιστου Ύμνου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς Σεραφείμ.


16:00 – ΑΝΤ1: Η Ακολουθία του Ακάθιστου Ύμνου σε απευθείας σύνδεση, από τον Ιερό Ναό Αγίου Ευσταθίου Νέας Ιωνίας.

19:00 – ΕΡΤ2: Ο Ακάθιστος Ύμνος από τον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αθηνών, χοροστατούντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμου Β’.