Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2021 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Το ηχηρό μήνυμα του Στέφανου Τσιτσιπά για τον κορωνοϊό

«Εάν δουλέψουμε όλοι...»

Το ηχηρό μήνυμα του Στέφανου Τσιτσιπά για τον κορωνοϊό
News 11.04.2020 23:31
Από Youweekly Team

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μέσα από συνέντευξη που παραχώρησε, θέλησε να στείλει σε όλο τον κόσμο ένα πολύ ηχηρό μήνυμα για τον κορωνοϊό και για τον τρόπο με τον οποίο είναι δυνατόν να αντιμετωπιστεί αυτή η σοβαρή κρίση που έχει πλήξει τον πλανήτη.

Ο γνωστός τενίστας μίλησε στο Secret και θέλησε μεταξύ άλλων να δείξει πως υπάρχει διέξοδος και πως θα πρέπει όλοι να αντιμετωπίζουμε σοβαρότητα αλλά και με ψυχραιμία το θέμα του κορωνοϊού.

Παράλληλα αναφέρθηκε στο πρόγραμμα γυμναστικής που ακολουθεί αλλά και στο γεγονός ότι ακυρώθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, ενώ πριν από λίγο καιρό είχε κάνει γνωστή και μία πρωτοβουλία του για τον ιό.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Μιλήστε μας για την πρωτοβουλία σας να δημιουργήσετε ένα πρόγραμμα γυμναστικής μαζί με τον γυμναστή σας για τους ανθρώπους που βρίσκονται σε καραντίνα. Πώς το αποφασίσατε; Πώς μπορεί κάποιος να το ακολουθήσει; Τι πρέπει να κάνει;

Η γυμναστική είναι μέρος της καθημερινής μου ρουτίνας και σκέφτηκα ότι σε αυτή τη δύσκολη περίοδο του εγκλεισμού ο τρόπος που γυμνάζομαι θα βοηθήσει να ξεφύγουμε από την απραξία της καραντίνας και να προσφέρουμε στο σώμα μας την κίνηση, που είναι τόσο απαραίτητη για την υγεία και την ψυχολογία μας. Αυτό που πρέπει να κάνουμε για να ακολουθήσουμε το πρόγραμμα είναι να κάνουμε κλικ στο ανάλογο link που βρίσκεται στον λογαριασμό μου, στο Instagram.

Στέφανος Τσιτσιπάς κορωνοϊός

Πώς βιώνετε εσείς όλο αυτό που συμβαίνει παγκοσμίως με την πανδημία του κορονοϊού και τα μέτρα που έχουν επιβληθεί στις περισσότερες χώρες του κόσμου;

Όπως όλοι μας, έτσι και εγώ προσπαθώ να διαχειριστώ τον χρόνο μου κάνοντας δημιουργικά πράγματα, όπως διάβασμα, εκμάθηση ξένων γλωσσών, συγγραφή κειμένων, μαγειρική, home cinema. Απλά προσπαθώ να αξιοποιήσω όσο γίνεται καλύτερα το μυαλό μου, να το εκπαιδεύσω. Γιατί όπως πολύ σωστά λέγανε και οι προγονοί μας: «Νους υγιής εν σώματι υγιεί».

Αποτελείτε πρότυπο στον αθλητισμό και έχετε αναρίθμητους θαυμαστές. Τι συμβουλή θα δίνατε σε αυτούς;

Να διαβάζουμε βιβλία, σχολικά και έξωσχολικά. Εγώ παίζω παιχνίδια επιτραπέζια με τα αδέρφια μου και τους γονείς μου, ερχόμαστε πιο κοντά ο ένας με τον άλλον, κάνω γυμναστική εάν μπορώ να βγω έξω και κάνω υπομονή. Το ίδιο να κάνετε και εσείς και σύντομα θα ξαναδείτε την παρέα σας και τους φίλους σας.

Πιστεύετε όπ θα καταφέρουμε να ξεπεράσουμε αυτή τη δύσκολη περίοδο;

Εάν δουλέψουμε όλοι με υπομονή και ενωμένοι προς τον ίδιο σκοπό, εάν οι πολίτες, η Πολιτεία και οι κυβερνήσεις συνεργαστούν μεταξύ τους και κρατήσουν τη στάση ευθύνης που τους αναλογεί, είναι σίγουρο πως θα τα καταφέρουμε.

Είχατε κάποιο δικό σας πρόσωπο που νόσησε από τον νέο κορονοϊό;

Στην οικογένεια μου όχι, αλλά στην ευρύτερη οικογένεια του τένις υπάρχουν γνωστοί μου που είχαν συμπτώματα και βρέθηκαν θετικοί στον ιό. Ωστόσο, το αντιμετώπισαν ψύχραιμα και χωρίς φόβο, με καλή διατροφή και ξεκούραση.

Αναφορικά με τα μέτρα που λήφθηκαν σε σχέση με τον αθλητισμό, πιστεύετε ότι τελικά ήταν σωστή η απόφαση να αναβληθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2020 και να μετατεθούν για το καλοκαίρι του 2021;

Η απόφαση αναβολής των Ολυμπιακών Αγώνων καΐ άλλων σημαντικών παγκόσμιων πρωταθλημάτων ήταν αναμφίβολα πολύ σωστή. Πάνω από όλα προέχει η υγεία των ανθρώπων, των ίδιων των αθλητών και σαφέστατα η απόλαυση ενός θεάματος έρχεται σε δεύτερη μοίρα.

Είμαι σίγουρος ότι όλοι οι αθλητές είναι μαζί στις εξελίξεις, θα δώσουν την τωρινή μάχη, θα βοηθήσουν όσο μπορούν την κατάσταση και όταν θα επιτρέψουν οι συνθήκες και έρθει η ώρα, θα συνεχίσουν να δίνουν τις μάχες τους και μέσα στους αγωνιστικούς χώρους.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Συνάντηση κορυφής για την Στεφανία λίγο πριν την Eurovision - Πρόσωπο «βόμβα» δίπλα της

Η νικήτρια του Next Top Model είναι ερωτευμένη με τον Τσιτσιπά!

Share