Γιώργος Παπαδάκης: Τι τον δεσμεύει με τον ΑΝΤ1 - Το άγνωστο περιστατικό με τον Μίνω Κυριακού

«Έσπασε» την σιωπή του

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Γιώργος Παπαδάκης: Τι τον δεσμεύει με τον ΑΝΤ1 - Το άγνωστο περιστατικό με τον Μίνω Κυριακού

Μια συνέντευξη εφ' όλης της ύλης παραχώρησε ο Γιώργος Παπαδάκης στο περιοδικό Τηλέραμα και τον Βασίλη Ανδριτσάνο. Ο παρουσιαστής του ΑΝΤ1, μίλησε ανοιχτά για την σχέση του με το σταθμό του Αμαρουσίου αποκαλύπτοντας τι τον δεσμεύει και δεν έχει φύγει. Ενώ, έφερε στην φόρα και ένα άγνωστο περιστατικό με τον Μίνω Κυριακού.

Μεταξύ άλλων, ο παρουσιαστής της εκπομπής «Καλημέρα Ελλάδα», αποκάλυψε το λόγο που έχει και εδώ και 30 χρόνια περίπου, δηλαδή από την πρώτη ημέρα λειτουργίας του ΑΝΤ1, δεν έχει φύγει από το κανάλι.

Μάλιστα, ο Γιώργος Παπαδάκης είναι ο μόνος παρουσιαστής που λόγω κορωνοϊού παρόλο που βρίσκεται στο σπίτι του με σκοπό να προφυλαχτεί, έχει φτιάξει εκεί ένα μίνι στούντιο και κάνει εκπομπή

Γιώργος Παπαδάκης Μίνως Κυριακού

Ακολουθεί η συνέντευξη:

Τριάντα χρόνια ΑΝΤ1! Είστε ο μόνος παρουσιαστής που βρίσκεται στο κανάλι από την πρώτη μέρα λειτουργίας του…

«Δεν έτυχε, ήμουν επιλογή τους και ήταν επιλογή μου! Όταν ξεκίνησε ο σταθμός, είχα την ευκαιρία να προτείνω κάποια πράγματα και μου δόθηκε η δυνατότητα να τα κάνω, όπως το “Καλημέρα, Ελλάδα”. Το ζήταγα με επιμονή, τους εξηγούσα τι θέλω να κάνω. Και ο αείμνηστος Μίνως Κυριακού μού έλεγε: “Και ποιος θα βλέπει το πρωί τηλεόραση;”. Πέρασε κάνα 8μηνο μέχρι να μου πει: “Ξεκίνα το και βλέπουμε”. Αυτό με έδεσε και με τον σταθμό, ο οποίος μου είχε απόλυτη εμπιστοσύνη».

Γιατί, ενώ είχατε προτάσεις να αφήσετε τον ΑΝΤ1, δεν το κάνατε;

«Δέχτηκα προτάσεις από όλα τα κανάλια. Θα ήμουν αχάριστος εάν δεν εκτιμούσα ότι μου είχε δοθεί η δυνατότητα να κάνω αυτό που ήθελα. Επίσης είμαι και κατά των μεταγραφών των δημοσιογράφων, μου θυμίζουν ποδόσφαιρο. Θα μου πεις, όλοι αυτοί που μετακινήθηκαν από κανάλι σε κανάλι, και είναι αρκετοί και αξιόλογοι συνάδελφοι, τους βάζεις απέναντι; Όχι, ο καθένας κάνει τις επιλογές του. Για μένα θα ήταν άσχημη η μετακίνηση από το ένα στο άλλο κανάλι, γιατί θα φαινόταν ότι ουσιαστικά εκείνο που με έδενε με τη δουλειά μου ήταν τα χρήματα που έπαιρνα και όχι αυτό που κάνω».

Για πόσα χρόνια ακόμα θα αντέχετε να το κάνετε αυτό;

«Έχω αντοχές ακόμα! Δεν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου να κάθεται! Άλλωστε είναι και το επάγγελμά μας τέτοιο. Ένας δημοσιογράφος παραμένει δημοσιογράφος και πολλά χρόνια μετά τη συνταξιοδότησή του. Εγώ δεν έχω συνταξιοδοτηθεί ακόμα. Θα πει κανείς: “Φτάνει, ρε Παπαδάκη, δώσε την ευκαιρία σε νέους ανθρώπους!”… Αυτό είναι σύντομο ανέκδοτο, γιατί από αυτή την εκπομπή έχουν περάσει πάνω από 500 άτομα. Εκπληκτικοί άνθρωποι, καλοί συνάδελφοι, φιλαράκια, που από τηλεόραση δεν ήξεραν ούτε το τηλεκοντρόλ να χρησιμοποιούν και αυτή τη στιγμή έχουν δικές τους εκπομπές».

Γιώργος Παπαδάκης ΑΝΤ1

Ωστόσο, να σας υπενθυμίσουμε και ένα απίστευτο περιστατικό στον ΑΝΤ1 με τον Γιώργο Παπαδάκη και τα νούμερα που έκανε με την εκπομπή του, "Καλημέρα Ελλάδα".

Πως τα πάει σε νούμερα ο Γιώργος Παπαδάκης με το «Καλημέρα Ελλάδα» στον ΑΝΤ1;

Με τον γενικό πίνακα της τηλεθέασης για χθες, Τρίτη 14 Απριλίου, «έσκασαν» και τα νούμερα της πρωινής ζώνη και του Γιώργου Παπαδάκη. Για ακόμη μια ημέρα, η εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» που προβάλλεται καθημερινά μέσα από την συχνότητα του ΑΝΤ1 έκανε χαμό.

Ο Γιώργος Παπαδάκης με τα 30 χρόνια εμπειρίας του χθες βρέθηκε στην κορυφή της πρωινής ζώνης, αφού κατάφερε να τερματίσει πρώτος, αφήνοντας πίσω σου τα υπόλοιπα ανταγωνιστικά προγράμματα. Σε αυτές τις δύσκολες ημέρες λόγω κορωνοϊού, έφερε χαμόγελα στο σταθμό του Αμαρουσίου.

Συγκεκριμένα, χθες το πρωί το «Καλημέρα Ελλάδα» τερμάτισε πρώτο σημειώνοντας 19,4% ενώ σε τέταρτο έφτασε και το 30%. Δεύτερος ήρθε ο ΣΚΑΙ με την εκπομπή «Σήμερα» σημειώνοντας 11,7%, τρίτο το MEGA με την ενημερωτική επίσης εκπομπή «Κοινωνία ώρα MEGA», ενώ τρίτο το OPENtv με το «Ώρα Ελλάδος» το οποίο σημείωσε 9,9%.

Αναλυτικά τα τέταρτα του Γιώργου Παπαδάκη με το «Καλημέρα Ελλάδα» στον ΑΝΤ1

  • 22,5
  • 27,4
  • 20,5
  • 18,1
  • 21,1
  • 30
  • 23,4
  • 24,8
  • 18,7
  • 19,1
  • 13,6
  • 16,5
  • 13,5
  • 13,3
  • 13,6
  • 14,5