Αλέξης Γκόλφης: Η τραγική ιστορία και το τέλος του τηλεοπτικού Χριστού που σοκάρει

Πέθανε πάμφτωχος και άστεγος

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Αλέξης Γκόλφης: Η τραγική ιστορία και το τέλος του τηλεοπτικού Χριστού που σοκάρει

Η τραγική ιστορία και το τέλος του τηλεοπτικού Χριστού ή αλλιώς ο γνωστός Αλέξης Γκόλφης σοκάρει με την πορεία του εκτός υποκριτικής. Υπήρξε λαμπερός στα πρώτα της ηθοποιίας του βήματα, διάσημος από τον ρόλο Χριστού, στο τηλεοπτικό σήριαλ της ΕΡΤ «Ο Χριστός Ξανασταυρώνεται» στα χρόνια 1975-76.

Έμεινε άστεγος στα τελευταία χρόνια της ζωής του, πάμφτωχος και πεθαίνοντας καθημερινά στον τρόμο ότι πεθαίνει, καταβεβλημένος από το πάθος της ηρωίνης.

Αυτό το πάθος του, ήταν η αιτία, που έχασε χρήματα και δόξα, πέρασε στα αζήτητα και κατέληξε να ζει σε ένα ερειπωμένο σπίτι (είχε κάνει κατάληψη), χωρίς νερό και ρεύμα, στην περιοχή της Πλατείας Αμερικής. Οι φωτογραφίες που δημοσιεύουμε, δείχνουν τον Αλέξη Γκόλφη, στο σπίτι του μαρτυρίου.

Ένα στρώμα που βρήκε πεταμένο στα σκουπίδια, ήταν το κρεβάτι του. Κάποια άδεια μπουκάλια, ήταν οι βάσεις για τα κεριά που φώτιζαν κάπως στο σκοτάδι. Και ακόμα: Μια σημαία ελληνική, που ποιος ξέρει πού να την είχε βρει, διακοσμούσε το άδειο από έπιπλα δωμάτιο και που ίσως του θύμιζε καλύτερα νοήματα σε περασμένα του χρόνια.

Αλέξης Γκόλφης σπίτι σημαία κεριά

Όλα όσα δεν ξέρατε για τον Αλέξη Γκόλφη και το τέλος του τηλεοπτικού Χριστού

Πανέμορφος και φίρμα ηθοποιός για ένα μεγάλο διάστημα, τον βλέπουμε σε μια φωτογραφία, στα παρασκήνια του γυρίσματος του σήριαλ «Ο Χριστός Ξανασταυρώνεται». Δίπλα του η Ελένη Καζαντζάκη. Ο Αλέξης Γκόλφης, υπήρξε και εύπορος επιχειρηματίας. Τα δύο μπαρ που άνοιξε «Σφίγγα» και «Λούκι», ακόμη μένουν στη μνήμη πολλών, ως καλτ νεανικά στέκια μιας αξέχαστης εποχής. Γνωστό και το τραγούδι των Αδελφών Κατσιμίχα «Μια βραδιά στο Λούκι» που αναφέρεται στο μπαρ του Αλέξη Γκόλφη.

Η ιστορία του Αλέξη Γκόλφη, δείχνει το πού μπορεί να καταντήσει κανείς όταν πέσει στο λούκι της ηρωίνης. Ζητιάνος στο δρόμο για ένα κομμάτι ψωμί και για μια δόση. Πολλά βράδια, άστεγος και πένης ο Γκόλφης, πήγαινε στο κλαμπ της περιοχής Rebound, που είχε (και έχει) ο συμμαθητής του στο Γυμνάσιο, Ηλίας Γεωργουλέας. Αυτός ήταν ίσως ο μόνος που τον ενίσχυε οικονομικά και ηθικά, κινούμενος από τα αγνά αισθήματα της παλιάς τους φιλίας. Και ο Ηλίας, και ο Αλέξης, υπήρξαν συμμαθητές στο Όγδοο Γυμνάσιο, με τον Παύλο Σιδηρόπουλο.

Ο Ηλίας, δεν έμπλεξε ευτυχώς με τα ναρκωτικά. Ο Αλέξης και ο Παύλος, όμως, άρχισαν τους «πειραματισμούς» από νωρίς, στην τελευταία τάξη του Γυμνασίου. Στην αρχή, νόμιζαν πως θα ανακάλυπταν καινούργιους και θαυμαστούς κόσμους. Γρήγορα όμως, ένιωσαν την σκληρή αλυσίδα της εξάρτησης και τελικά και οι δύο, πέρασαν στον παγωμένο κήπο.

Αλέξης Γκόλφης προσωπικό χειρόγραφο

Λίγο πριν πεθάνει, ο Αλέξης Γκόλφης, κρατούσε σημειώσεις για παλιούς και χαμένους φίλους του. Μια σελίδα από αυτές, δημοσιεύουμε εδώ. Είναι γραμμένα πολλά ονόματα που τονίζονται με σταυρούς. Σταυρούς μαρτυρίου. Είναι μια σειρά φίλων του που πέθαναν. Στην πρώτη γραμμή, το όνομα Ελένη Βελονάκη, της ηθοποιού που έφυγε από ναρκωτικά, πολύ νωρίς στη δεκαετία του 70. Πιο κάτω και το όνομα του Παύλου.

Ο Γκόλφης, ήλπιζε πως αυτός θα γλίτωνε, πως δεν θα έμπαινε σε αυτή την καταραμένη σειρά. «Ελπίζω» έλεγε, αλλά, σε αυτή την περίπτωση, δυστυχώς, δεν αρκεί η ελπίδα. Πέθανε μόνος και αβοήθητος, στις 5 Αυγούστου 2007.

Πηγή: iefimerida.gr

Παρακολουθήστε live τις λειτουργίες

Μπορεί φέτος να μην μπορείτε να πάτε στην εκκλησία, ωστόσο μπορείτε να παρακολουθήσετε εδώ τη λειτουργία μιας και παρακάτω σας έχουμε live για σήμερα που είναι Μεγάλη Πέμπτη, την ακολουθία του Εσπερινού καθώς και τη Θεία Λειτουργία.