Σείεται το παλάτι - Μέγκαν Μαρκλ και Πρίγκιπας Χάρι έριξαν την απόλυτη "βόμβα"

Μήνυμα φωτιά στα Βρετανικά ΜΜΕ

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Σείεται το παλάτι - Μέγκαν Μαρκλ και Πρίγκιπας Χάρι έριξαν την απόλυτη

Σείεται το παλάτι με την νέα κίνηση από Μέγκαν Μαρκλ και Πρίγκιπα Χάρι. Το πρώην βασιλικό ζευγάρι έριξε την απόλυτη "βόμβα". Δείτε το μήνυμα φωτιά στα Βρετανικά ΜΜΕ που τους πάγωσε όλους.

Συγκεκριμένα, η Μέγκαν Μάρκλ και ο πρίγκιπας Χάρι ξεκαθαρίζουν πως «μποϊκοτάρουν» τα ΜΜΕ, καθώς όπως υποστηρίζουν δημοσιεύουν εδώ και χρόνια ανακρίβειες για τη ζωή τους. Η επιστολή αυτή που εστάλη από τον εκπρόσωπο της Μέγκαν Μάρκλ και του πρίγκιπα Χάρι κάνει από το πρωί της Δευτέρας το γύρω του διαδικτύου.

Σύμφωνα με το BBC, ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ απέστειλαν την εν λόγω επιστολή στις εφημερίδες Sun, Mirror, Mail και Express. Η επιστολή έρχεται λίγες μέρες αφότου η Mirror δημοσίευσε ρεπορτάζ, στο οποίο αποκάλυπτε καβγάδες του ζεύγους μέσα στο παλάτι.

«Αυτό που δεν θα κάνουν είναι να προσφέρουν τους εαυτούς τους σαν το νόμισμα μια οικονομίας click bait και παραπληροφόρησης» σημειώνεται στην επιστολή από τους Μέγκαν Μαρκλ και πρίγκιπα Χάρι. Όπως λένε, τα δημοσιεύματα αυτά έχουν ως μοναδικό σκοπό «το αισχρό κουτσομπολιό που τονώνει τα διαφημιστικά έσοδα».

Με την επιστολή αυτή, πρίγκιπας Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ, ξεκαθαρίζουν πως δεν θα είναι πλέον διαθέσιμοι, τόσο εκείνοι, όσο και οι εκπρόσωποί τους, στις εν λόγω εφημερίδες. Δείτε ωστόσο και τι ανατροπή έγινε με τα γενέθλια του γιου τους. Τι συνέβη;

Αναλυτικά η επιστολή των Μέγκαν Μαρκλ και πρίγκιπα Χάρι

«Καθώς ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ ξεκινούν ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή τους και δεν θα λαμβάνουν πλέον δημόσιο χρήμα, σας γράφουμε για να θέσουμε σε νέα βάση τις σχέσεις μας με τα ΜΜΕ, ειδικά σε ό, τι αφορά τον οργανισμό σας.

Όπως εσείς, ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ πιστεύουν πως η ελευθερία του Τύπου είναι ακρογωνιαίος λίθος για κάθε δημοκρατία -ειδικά σε περιόδους κρίσης. Στα καλύτερά της, αυτή η ελευθερία του Τύπου φωτίζει σκοτεινά σημεία, αναφέρει ιστορίες που διαφορετικά θα έμεναν άγνωστες, στέκεται για το σωστό, προκαλεί την εξουσία και θέτει προ των ευθυνών του όσους καταχρώνται το σύστημα.

Έχει ειπωθεί πως αποτελεί υποχρέωση της δημοσιογραφίας να λέει την αλήθεια. Ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ συμφωνούν απόλυτα με αυτό. Είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό που ένα μέρος επιδραστικών ΜΜΕ, στο πέρασμα πολλών ετών, αρνούνται να αναλάβουν την ευθύνη για όσα λένε ή γράφουν -ακόμη και όταν γνωρίζουν πως είναι παραποιημένα, εσφαλμένα ή ενοχλητικά χωρίς αιτία. Όταν η εξουσία απολαμβάνεται χωρίς υπευθυνότητα, η εμπιστοσύνη που χρειαζόμαστε όλοι απέναντι στη βιομηχανία των μίντια φθίνει.

Αυτό έχει ανθρώπινο κόστος στον τρόπο που γίνονται οι επιχειρήσεις και που επηρεάζεται κάθε πτυχή της κοινωνίας. Ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ παρακολούθησαν ανθρώπους που γνωρίζουν – αλλά και παντελώς άγνωστους – να καταστρέφουν τη ζωή τους χωρίς λόγο, παρά μόνο επειδή το αισχρό κουτσομπολιό τονώνει τα διαφημιστικά έσοδα.

Με αυτό ως δεδομένο, σημειώστε παρακαλώ πως ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ δεν θα αλληλεπιδρούν πλέον με το μέσο σας. Δεν θα παρέχεται επιβεβαίωση (στα ρεπορτάζ) και δεν θα υπάρχει καμιά αλληλεπίδραση. Αυτή η πολιτική αφορά και την ομάδα επικοινωνίας τους, ώστε να προστατευθούν από αυτό το κομμάτι της βιομηχανίας που οι αναγνώστες δεν βλέπουν ποτέ.

Η πολιτική αυτή δεν έχει ως στόχο να αποφύγει την κριτική. Δεν τίθεται προκειμένου να αποκλείσει την δημόσια συζήτηση ούτε για να λογοκρίνει το ακριβές ρεπορτάζ. Τα ΜΜΕ έχουν κάθε δικαίωμα να κάνουν ρεπορτάζ και να εκφέρουν γνώμη για τον Δούκα και τη Δούκισσα του Σάσεξ, καλή ή κακή. Αλλά κάτι τέτοιο δεν μπορεί να βασίζεται στο ψέμα.

Θέλουν επίσης να είναι ξεκάθαροι: Αυτή η πολιτική δεν αφορά όλα τα ΜΜΕ. Ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ ανυπομονούν να συνεργαστούν με δημοσιογράφους και ΜΜΕ ανά τον κόσμο, αλληλεπιδρώντας με εδραιωμένα και τοπικά μέσα, νέους και ανερχόμενους δημοσιογράφους, προκειμένου να φωτίσουν ζητήματα που τόσο πολύ επιθυμούν να διερευνήσουν.

Και ανυπομονούν να κάνουν το οτιδήποτε προκειμένου να προσφέρουν περαιτέρω ευκαιρίες για πιο ποικίλες και υποεκπροσωπούμενες φωνές, που χρειάζονται τώρα περισσότερο από ποτέ.

Αυτό που δεν θα κάνουν είναι να προσφέρουν τους εαυτούς τους σαν το νόμισμα μια οικονομίας click bait και παραπληροφόρησης. Ελπίζουμε πως αυτή η νέα προσέγγιση θα εισακουσθεί και θα γίνει σεβαστεί.».

Μέγκαν Μαρκλ Πρίγκιπας Χάρι μήνυμα επιστολή ΜΜΕ