Η τρυφερή κίνηση της Μαρί Κωνσταντάτου - Το δώρο εν μέσω πανδημίας

Τι ετοιμάζει;

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Η τρυφερή κίνηση της Μαρί Κωνσταντάτου - Το δώρο εν μέσω πανδημίας

Δεν θα πιστέψετε ποια είναι η τρυφερή κίνηση της Μαρί Κωνσταντάτου και το δώρο που θέλησε να κάνει στα μικρά παιδιά εν μέσω πανδημίας. Τι σκέφτηκε να κάνει;

Οι μέρες της καραντίνας είναι εξίσου δύσκολες για τα παιδιά. Το youfly.com και η Μαρί Κωνσταντάτου θέλοντας να είναι κοντά τους, έχουν εγκαινιάσει μία νέα ενότητα στην ιστοσελίδα με τίτλο «Με αγάπη για τα παιδιά».

Παραμύθια αγαπημένα και διαχρονικά Ελλήνων και ξένων συγγραφέων, ζωντανεύουν μέσα από την ξεχωριστή διήγηση της Μαρί Κωνσταντάτου, που εκτός από συγγραφέας παιδικών βιβλίων, έχει αποδείξει την ευαισθησία της σε θέματα που αφορούν στα παιδιά.

Η τρυφερή κίνηση της Μαρί Κωνσταντάτου

Και οι εκπλήξεις δεν σταματούν εδώ. Με σύνθημα «Πετάξτε με τη φαντασία σας» καλεί τους μικρούς μας φίλους να γίνουν κι εκείνοι συγγραφείς, γράφοντας και ζωγραφίζοντας το δικό τους παραμύθι, τη δική τους ιστορία που θέλουν να πουν. Η Μαρί Κωνσταντάτου θα το διαβάζει μέσα από το youfly.com με το όνομα και τη φωτογραφία του μικρού συγγραφέα!

Τα παραμύθια των παιδιών με τις ζωγραφιές και τη φωτογραφία τους (προαιρετικά) θα πρέπει να σταλούν στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@youfly.com Με αγάπη για τα παιδιά 24ώρες το 24ώρο μόνο στο youfly.com.

Τα παραμύθια πού παίζουν ήδη on line, είναι τα εξής :

  • «Κλασικά Αγαπημένα Παραμύθια: Ο Αλαντίν»
  • «Μύθοι σαν παραμύθι: Το γαϊδουράκι και τα βιβλία και Το Λιοντάρι, η αρκούδα και η αλεπού»
  • «Μύθοι σαν παραμύθι: Ο μάγειρας και ο σκύλος και Ο Τζίτζικας και η Μυρμηγκούλα»
  • «Κλασικά Αγαπημένα Παραμύθια: Τα 3 γουρουνάκια»
  • «Κλασικά Αγαπημένα Παραμύθια: Ο Πινόκιο»
  • «Οι περιπέτειες του Μάικ»

Αυτή είναι η συγκινητική έκκληση που έκανε η Μαρί Κωνσταντάτου - Το μήνυμα για το Πάσχα

Ειδικότερα η ίδια έγραψε σε ανάρτηση που έκανε τα εξής:

"Καλή Μεγάλη Εβδομάδα εύχομαι σε όλους. Βέβαια, αυτο το Πάσχα θα ειναι διαφορετικό. Οι ημέρες αυτές, δε μοιάζουν με αντίστοιχες περασμένων ετών , καθως μένουμε σπίτι για να είμαστε ασφαλείς. Μένουμε σπίτι για να προστατευτουμε εμείς και τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Σε αυτές τις τόσο δύσκολες ημέρες, υπάρχουν κάποιοι που έχουν αναγκη τη βοήθειά μας, περισσότερο απο κάθε άλλη φορά.

Ιδρύματα και σωματεία που στηρίζουν παιδιά, ευάλωτες οικογένειες και κοινωνικά ευαίσθητες ομάδες, μας καλούν σε βοήθεια. Μέσα από το διαδίκτυο μπορούμε να βρούμε άφθονες πληροφορίες για τους φορείς που έχουν ανάγκη και για τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να βοηθήσουμε.

Ενδεικτικά θα αναφέρω την "Κιβωτό του Κόσμου" και τα"Παιδικά Χωριά SOS - SOS Children's Villages Greece" , που έχουν δημιουργήσει τηλεφωνική γραμμή.

Η κλήση κοστίζει περιπου 2.5 ευρώ. Καλώντας στο 19828 και το 19820 αντίστοιχα, στηρίζουμε παιδιά πού μας έχουν ανάγκη.

Η Ένωση "Μαζί για το Παιδί" , έχει δημιουργήσει πλατφόρμα και μ' ένα κλίκ στο www.supportmazi. gr, βοηθάμε μαζί τους, ευάλωτες οικογένειες.

Μπορούμε να κάνουμε on line αγορές και να στηρίξουμε το σωματείο" Οι Φίλοι Του Παιδιού" μέσω της πλατφόρμας youbehero:
https://www.youbehero.com/gr/cause/oi-filoi-tou-paidiou?fbclid=IwAR0fbR_McYGUpm36TOMhQbac8Wddg4gXJqHQFeTay67yEu73072A9heCy58

Στις πιο δύσκολες στιγμές, αποδεδειγμένα είμαστε πιο ευαισθητοποιημένοι και δυνατοί απο ποτέ. Εύχομαι σε όλους, Καλή Ανάσταση. Με αγάπη". Να πούμε ότι μια έκκληση έκανε και η Ναταλία Γερμανού. Τι έγραψε και συγκίνησε;