Κίνηση ανθρωπιάς από τη Χριστίνα Μπόμπα και τον Σάκη Τανιμανίδη

Τι απόφαση πήραν;

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Κίνηση ανθρωπιάς από τη Χριστίνα Μπόμπα και τον Σάκη Τανιμανίδη

Η Χριστίνα Μπόμπα και ο Σάκης Τανιμανίδης έδειξαν για ακόμα μία φορά πως ενδιαφέρονται για το γενικό καλό και προέβησαν σε μία πραγματική πράξη ανθρωπιάς στη μάχη για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού από τον οποίο προσβλήθηκαν και οι δυο.

Το αγαπημένο ζευγάρι αποτέλεσε ένα από τα πρώτα κρούσματα του κορωνοϊού στην χώρα, και για το λόγο αυτό αποφάσισαν να κάνουν μία πράξη η οποία σίγουρα θα συζητηθεί από πολλούς.

Σάκης Τανιμανίδης και Χριστίνα Μπόμπα, έχοντας πλέον αναρρώσει πλήρως, εμφανίστηκαν στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου και ανέφεραν πως θα αποτελέσουν εθελοντές για την έρευνα που γίνεται για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού στην Ελλάδα.

«Η διαδικασία ξεκίνησε την Τετάρτη με έξι δότες, ανάμεσά τους ήταν και ο κ. Τανιμανίδης και η κ. Μπόμπα, τους οποίους ευχαριστώ ολόψυχα, που ανταποκρίθηκαν άμεσα στην πρόσκλησή μου. Υπάρχουν μέχρι στιγμής 11 άτομα που έχουν δώσει αίμα, τα οποία έχουν ήδη νοσήσει με κορωνοϊό και έχουν θεραπευτεί. Έτσι θα δούμε αν έχουν αντισώματα, προκειμένου να μπορέσουν σε δεύτερη φάση να δώσουν το πλάσμα τους, ώστε να χρησιμοποιηθεί σε ασθενείς που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία για Covid-19 της χώρας μας» ανέφερε αρχικά στην Τατιάνα Στεφανίδου, ο Καθηγητής.

Τι ανέφερε το ζευγάρι για την όλη διαδικασία

«Το πρώτο βήμα ήταν αρκετά απλό, δώσαμε αίμα, λίγο περισσότερο από αυτό που δίνουμε για να κάνουμε εξετάσεις, ώστε να μπορούν να δουν όλες τις παραμέτρους για το αν είμαστε κατάλληλοι. Νομίζω ότι ένα ποσοστό του αίματος το στέλνουν και στην Αμερική για περαιτέρω έρευνα. Είναι μια συντονισμένη παγκόσμια προσπάθεια μας εξήγησαν. Είναι κάτι απλό, για να δεις αν είσαι κατάλληλος για να προχωρήσεις στο δεύτερο βήμα. Είναι σημαντικό όποιος έχει περάσει τον κορωνοϊό να έρθει εθελοντικά να γίνει δότης. Λόγω προσωπικών δεδομένων δεν μπορούν να σε καλέσουν εκείνοι. Εμάς μας πήραν προσωπικά» ανέφερε στη συνέχεια η Χριστίνα Μπόμπα, η οποία πλέον είναι απόλυτα υγιής.

Σάκης Τανιμανίδης Χριστίνα Μπόμπα Μαζί Σου