"Έσκασε" ανακοίνωση από το Twitter για τον κορωνοϊό

Τι συμβαίνει;

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα

Ανακοίνωση αναφορικά με τον κορωνοϊό και την ενέργεια στην οποία θα προχωρήσει το μέσο κοινωνικής δικτύωσης, μας έρχεται από το Twitter. Ποια αυτά που αναφέρονται;

Το Twitter θα παραχωρήσει στους επιστήμονες και στους δημιουργούς λογισμικού πρόσβαση σε πραγματικό χρόνο στη ροή δεκάδων εκατομμυρίων καθημερινών μηνυμάτων (tweets) στην πλατφόρμα του, τα οποία σχετίζονται με τη νόσο Covid-19. Τα «τιτιβίσματα» θα χρησιμοποιηθούν για να εξαχθούν συμπεράσματα σχετικά με την εξάπλωση της πανδημίας, αλλά και της σχετικής παραπληροφόρησης.

Όπως έκανε γνωστό το Twitter μέσω ανάρτησής του, η πρόσβαση θα παραχωρηθεί επίσης σε εγκεκριμένα στελέχη δημόσιων υπηρεσιών διαχείρισης κρίσεων και πολιτικής προστασίας, καθώς και στους ερευνητές τεχνητής νοημοσύνης και σχετικών εργαλείων που βοηθούν την επιστημονική κοινότητα να κατανοήσει τη νόσο.

Η Ευρωπαία επίτροπος Βέρα Γιούροβα, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς, χαρακτήρισε την πρωτοβουλία του Twitter «ένα καλό βήμα στη σωστή κατεύθυνση. Η συνεργασία μας και οι τακτικές επαφές με online πλατφόρμες με στόχο την καταπολέμηση της παραπληροφόρησης αρχίζουν να αποδίδουν καρπούς.

Ποτέ έως τώρα το Twitter δεν είχε παραχωρήσει πρόσβαση στην πλήρη ροή των tweets πάνω σε ένα θέμα. Όσοι αποκτήσουν πρόσβαση σε αυτά τα στοιχεία, θα πρέπει προηγουμένως να εξηγήσουν πώς θα διασφαλίσουν την προστασία των προσωπικών δεδομένων και την ασφάλεια των χρηστών που έχουν κάνει τις σχετικές με τον κορωνοϊό αναρτήσεις.

Πηγή: protothema.gr

Να πούμε ότι στην Ελλάδα έχουμε εξελίξεις αναφορικά με τα μέτρα που έχει φέρει ο κορωνοϊός, καθώς ξεκινά σιγά, σιγά η άρση τους.Τι θα γίνει με καφέ και εστιατόρια;

social media λογότυπο κορωνοϊός

Από την ανακοίνωση του Twitter για τον κορωνοϊό στα πρόστιμα "φωτιά" που έφερε η απαγόρευση της κυκλοφορίας

Σε 40 ανήλθαν, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, οι παραβάσεις για μετακινήσεις εκτός περιφερειακής ενότητας τόπου κατοικίας, χθες, Τρίτη 28 Απριλίου, σε όλη την Ελλάδα.

Ειδικότερα, οι συγκεκριμένες παραβάσεις βεβαιώθηκαν στις εξής περιοχές: 25 στην Αττική, 11 στην Κεντρική Μακεδονία, 3 στη Θεσσαλονίκη και 1 στη Δυτική Ελλάδα. Για τις παραβάσεις αυτές επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα 300 ευρώ, ενώ σε 32 περιπτώσεις αφαιρέθηκαν επιπλέον και τα στοιχεία κυκλοφορίας των οχημάτων για 60 ημέρες.

Οι παραπάνω παραβάσεις βεβαιώθηκαν την ημέρα του διαγγέλματος του πρωθυπουργού, στη διάρκεια του οποίου ανακοινώθηκε η σταδιακή άρση των περιορισμών που είχαν ληφθεί για ελεγχθεί η πανδημία του κορωνοϊού στη χώρα.

Σημειώνεται ότι, από την έναρξη του μέτρου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά 1.341 παραβάσεις και έχουν επιβληθεί ισάριθμα πρόστιμα, ενώ σε 877 περιπτώσεις αφαιρέθηκαν επιπλέον και τα στοιχεία κυκλοφορίας των οχημάτων για 60 ημέρες.

Συνολικά 1.567 παραβάσεις για άσκοπες μετακινήσεις

Παράλληλα, για άσκοπες μετακινήσεις βεβαιώθηκαν 1.567 παραβάσεις σε όλη τη χώρα και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα 150 ευρώ, ως εξής: 814 στην Αττική, 167 στη Θεσσαλονίκη, 93 στην Κρήτη, 80 στα Ιόνια Νησιά, 71 στην Κεντρική Μακεδονία, 67 στη Δυτική Ελλάδα, 54 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 46 στη Θεσσαλία, 45 στο Νότιο Αιγαίο, 39 στην Πελοπόννησο, 33 στη Στερεά Ελλάδα, 24 στην Ήπειρο, 19 στο Βόρειο Αιγαίο και 15 στη Δυτική Μακεδονία. Από την έναρξη του μέτρου, τη Δευτέρα 23 Μαρτίου, έως σήμερα, έχουν βεβαιωθεί 57.595 παραβάσεις σε όλη τη χώρα και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα.

Οκτώ συλλήψεις για λειτουργία καταστημάτων

Επίσης, για λειτουργία καταστημάτων (υγειονομικού ενδιαφέροντος, εμπορικά κ.α.), παρά τη σχετική απαγόρευση, βεβαιώθηκαν 8 παραβάσεις και συνελήφθησαν ισάριθμα άτομα.

Από την έναρξη του μέτρου, την Πέμπτη 12 Μαρτίου, έως σήμερα, έχουν βεβαιωθεί σε όλη την Ελλάδα 541 παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 517 άτομα. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Πηγή: iefimerida.gr