Ευρυδίκη Βαλαβάνη: Αυτά φτιάχνει στο σπίτι και... «ρίχνει» τον Κωνσταντίνο Βασάλο - Θα πάθετε πλάκα

Είναι χρυσοχέρα

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Ευρυδίκη Βαλαβάνη: Αυτά φτιάχνει στο σπίτι και... «ρίχνει» τον Κωνσταντίνο Βασάλο - Θα πάθετε πλάκα

Θα πάθετε πλάκα με το φαγητό που έφτιαξε η Ευρυδίκη Βαλαβάνη. Αυτά φτιάχνει στο σπίτι, ειδικά όταν βρισκόντουσαν σε καραντίνα και... «ρίχνει» τον Κωνσταντίνο Βασάλο, αφού όπως φαίνεται είναι χρυσοχέρα και έχει απίστευτες ικανότητες στην μαγειρική.

Η Ευρυδίκη Βαλαβάνη είναι από τις γυναίκες που θέλει να περνάνε όλα από το χέρι της στο σπίτι και καθημερινά βρίσκεται στην κουζίνα και μαγειρεύει αγαπημένα φαγητά για την ίδια και τον αγαπημένο της. Μπορεί να έχει ένα αυξημένο καθημερινό πρόγραμμα, ωστόσο, προλαβαίνει και τα βγάζει όλα εις πέρας.

Η μαγειρική λοιπόν είναι από τις αγαπημένες της ασχολίες και όταν βρισκόμασταν σε αυτοπεριορισμό, καθημερινά μοιραζόταν τις συνταγές της με τις διαδικτυακές της φίλες μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram.

Χθες μάλιστα, μας έδωσε μια μικρή γεύση με μια ανάρτηση της, από το σπιτικό σουβλάκι που έφτιαξε. Όπως φαίνεται τον Κωνσταντίνο Βασάλο τον «ρίχνει» και με τις ικανότητες της στην μαγειρική.

Ευρυδίκη Βαλαβάνη Κωνσταντίνος Βασάλος σπιτικό σουβλάκι

Να σημειώσουμε πως, η Ευρυδίκη Βαλαβάνη και ο Κωνσταντίνος Βασάλος κόντεψαν να τσακωθούν σε βίντεο στο Youtube και ο λόγος θα σας σοκάρει.

Δείτε μια παρόμοια συνταγή για σπιτικό σουβλάκι σαν αυτό που φτιάχνει η Ευρυδίκη Βαλαβάνη και «ρίχνει» τον Κωνσταντίνο Βασάλο

Υλικά

  • Κρέας κομμένο σε μικρά κομμάτια για σουβλάκια (κομμάτια κοτόπουλου ή χοιρινού χωρίς πολύ λίπος)
  • Πίτες (μπορούν να επιλεγούν και άλλα είδη εκτός από την κλασσική, όπως πίτα σίκαλης, ολικής άλεσης ή αραβική πίτα
  • Σάλτσα: γιαούρτι στραγγιστό ή σπιτικό τζατζίκι ή σπιτική σάλτσα μουστάρδας
  • Ντομάτα- κρεμμύδι και προαιρετικά άλλα λαχανικά: καρότο τριμμένο, μαρούλι, λάχανο
  • Πατάτες

Εκτέλεση:

Μπορείτε να αγοράσετε το κρέας (χοιρινό ή κοτόπουλο) έτοιμο, κομμένο και περασμένο σε καλαμάκια. Περίπου ½ κιλό αρκεί για 5-6 σουβλάκια. Εναλλακτικά, μπορείτε να το περάσετε εσείς σε καλαμάκια, προσθέτοντας ανάμεσα και λαχανικά όπως πιπεριά, ντομάτα και κρεμμύδι. Λαδώνετε το κρέας με λίγο ελαιόλαδο και προσθέτετε μπαχαρικά, όπως ρίγανη, λίγο πιπέρι και λίγο αλάτι. Μπορείτε επίσης να το μαρινάρετε επιπλέον και με λίγη μουστάρδα. Ψήνετε τα καλαμάκια σε προθερμασμένο φούρνο, στη σχάρα του φούρνου με θέρμανση πάνω-κάτω για περίπου 15-20 λεπτά στους 180 °C.

Για τις πίτες:

Τις πίτες μπορείτε να τις θερμάνετε, ψήνοντάς τες για περίπου 1 λεπτό από την κάθε μεριά, στη σχάρα του φούρνου στο grill ή σε αντικολλητικό τηγάνι ή σε τοστιέρα.

Η σάλτσα:

Μια απλή λύση είναι να χρησιμοποιήσετε ως σάλτσα σκέτο στραγγιστό γιαούρτι (μπορείτε και χαμηλό σε λιπαρά) ή να φτιάξετε τζατζίκι. Επιπλέον, για τα σουβλάκια με κοτόπουλο, μπορείτε να παρασκευάσετε μια απλή σάλτσα μουστάρδας- γιαουρτιού.

Για τις πατάτες:

Συνήθως τα σουβλάκια είτε περιέχουν είτε συνοδεύονται με τηγανητές πατάτες. Μπορείτε να τηγανίσετε πατάτες σε ελαιόλαδο, καθώς η ποιότητα τους θα είναι σαφώς ανώτερη από αυτές που αγοράζετε απ' έξω. Εναλλακτικά, μπορείτε να φτιάξετε νόστιμες πατάτες στον φούρνο, που μοιάζουν σαν "τηγανητές" και θα περιέχουν λιγότερες θερμίδες και λιπαρά

Όταν θα είναι όλα έτοιμα κάνετε την τελική προετοιμασία. Σε κάθε πίτα προσθέτετε αρχικά τη σάλτσα, στη συνέχεια το ψημένο κρέας, τις φέτες ντομάτας- κρεμμυδιού και άλλων λαχανικών που έχετε επιλέξει και 3-4 τηγανητές πατάτες. Τυλίγετε την πίτα στο μέσο περίπου με λίγο χαρτί ή αλουμινόχαρτο. Σε κάθε πιάτο μπορείτε να συνοδεύσετε με επιπλέον λαχανικά με λίγο ελαιόλαδο και λίγες ακόμα πατάτες.

Πηγή: ΕΥΖΗΝ