Πέμπτη, 02 Δεκεμβρίου 2021 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Ραγίζει καρδιές η Ντόρα Μπακογιάννη : «8 χρόνια και είναι σαν να ήταν χθες...»

Η ανάρτηση στο Facebook

Ραγίζει καρδιές η Ντόρα Μπακογιάννη : «8 χρόνια και είναι σαν να ήταν χθες...»
News 06.05.2020 15:45
Από Youweekly Team

Ραγίζει καρδιές η Ντόρα Μπακογιάννη με την ανάρτηση της για την μητέρα της που έφυγε από την ζωή σαν σήμερα. «8 χρόνια και είναι σαν να ήταν χθες» έγραψε στην φωτογραφία που ανέβασε στο προφιλ της στο Facebook.

Ένα συγκινητικό μήνυμα, μαζί με μια κοινή της φωτογραφία με τη μητέρα της, δημοσίευσε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook, η Ντόρα Μπακογιάννη.

Η ίδια, με αφορμή τα 8 χρόναι από τον θάνατό της Μαρίκας Μητσοτάκη, θέλησε με αυτόν τον τρόπο να στείλει το δικό της μήνυμα και να εκφράσει δημόσια πόσο της λείπει η μητέρα της.

«8 χρόνια και είναι σαν να ήταν χθες. Πόσο μας λείπεις, εσύ ο βράχος μας, ο ατσαλένιος κρίκος όλης της οικογένειας», είναι τα συγκινητικά λόγια της Ντόρας Μπακογιάννη.

Η Μαρίκα Μητσοτάκη έφυγε από τη ζωή στις 6 Μαΐου του 2012, σε ηλικία 81 ετών. Δείτε εδώ και την αποκάλυψη που είχε κάνει πριν λίγο καιρό για τον γιο της Κυριάκο.

Δείτε την ανάρτηση της:

8 χρόνια και είναι σαν να ήταν χθες.⠀ Πόσο μας λείπεις, εσύ ο βράχος μας, ο ατσαλένιος κρίκος όλης της οικογένειας.

Posted by Ντόρα Μπακογιάννη - Dora Bakoyannis on Tuesday, May 5, 2020

Λίγα λόγια για την μητέρα της Ντόρας Μπακογιάννη, Μαρίκα Μητσοτάκη

Η Μαρίκα Μητσοτάκη (29 Νοεμβρίου 1930 - 6 Μαΐου 2012), το γένος Γιαννούκου, ήταν σύζυγος του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, πρώην Πρωθυπουργού και επίτιμου προέδρου του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας. Ήταν μητέρα της Δημάρχου Αθηναίων και Υπουργού Εξωτερικών, Ντόρας Μπακογιάννη, καθώς και του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ήταν γόνος της ευκατάστατης οικογένειας Γιαννούκου και σύζυγος του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη από το 1953. Κατά τη διάρκεια της πρωθυπουργίας του συζύγου της (1990-1993) απασχόλησε πολλές φορές την κοινή γνώμη μέσα από δημοσιεύματα του τύπου καθώς θεωρούνταν ότι η επιρροή που ασκούσε στο σύζυγό της επεκτεινόταν, ως μη ώφειλε, και σε θέματα θεσμικά, όπως την επιλογή ή απομάκρυνση υπουργών. Χαρακτηριστική ήταν η σύγκρουσή της το 1991 με τον τότε Υπουργό Βιομηχανίας Σταύρο Δήμα.

Η Μαρίκα Μητσοτάκη μαζί με το σύζυγο της ήταν κάτοχοι μιας ιδιαιτέρως πλούσιας αρχαιολογικής συλλογής.Η συλλογή αυτή επέστρεψε οριστικά στο κράτος από το ζεύγος Μητσοτάκη και τοποθετήθηκε στο Μουσείο Χανίων το 2000, αν και κάποια κομμάτια της είχαν ήδη επιστρέψει νωρίτερα από τους κατόχους τους.

Στις 17 Απριλίου 2012 η Μαρίκα Μητσοτάκη εισήχθη στο Ευγενίδιο Θεραπευτήριο λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε, πέρα από τα κινητικά λόγω της πολυομυελίτιδας που υπέστη σε νεαρή ηλικία.[4] Απεβίωσε στις 6 Μαΐου του 2012, ανήμερα των βουλευτικών εκλογών στην Ελλάδα/

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Ντόρα Μπακογιάννη: Ανοίγει για πρώτη φορά το σπίτι της!

Ντόρα Μπακογιάννη: Δείτε για πρώτη φορά τα 6 εγγόνια της σε μια φωτογραφία!

Share