Θρήνος! Πέθανε από κορωνοϊό ο Dave Greenfield

Μεγάλη απώλεια!

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Θρήνος! Πέθανε από κορωνοϊό ο Dave Greenfield

Θρήνος με την είδηση ότι πέθανε από τον κορωνοϊό τοπ ιδρυτικό μέλος των Stranglers, Dave Greenfield,ο οποίος και νοσηλευόταν σε νοσοκομείο. Τι ανέφερε μέλος της μπάντας για τον χαμό του;

Πέθανε σε ηλικία 71 ετών νικημένος από τον κορωνοϊό ο κιμπορντίστας των Stranglers, Dave Greenfield . Ο καλλιτέχνης, ο οποίος βρέθηκε θετικός στον ιό στις 26 Απριλίου πέθανε την Κυριακή μετά από νοσηλεία σε νοσοκομείο λόγω καρδιολογικών προβλημάτων.

Έγραψε τη μεγαλύτερη επιτυχία του βρετανικού συγκροτήματος της πανκ ροκ, το « Golden Brown», που έφθασε στο νούμερο δύο στο single chart του Ηνωμένου Βασιλείου το 1982.

Ο Dave Greenfield γεννήθηκε στην πόλη Μπράιτον στη νότια ακτή της Αγγλίας, ήταν αρχικά μέλος του συγκροτήματος της progressive rock Rusty Butler και το 1975 αντικατέστησε τον Χανς Βάρμλινγκ.

«Το απόγευμα της Κυριακής 3 Μαΐου, ο καλός φίλος μου και συνεργάτης για 45 χρόνια , η μουσική ιδιοφυΐα, ο Ντέιβ Γκρίνφιλντ, απεβίωσε ως ένα από τα θύματα της Μεγάλης Πανδημίας του 2020» έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο μπασίστας του συγκροτήματος Ζαν Ζακ Μπερνέλ.

«Λυπάμαι πολύ που έμαθα για τον θάνατο του Dave Greenfield», έγραψε ο πρώην τραγουδιστής του συγκροτήματος Χιου Κόρνγουελ σε ανάρτηση στο Twitter. «Ήταν η διαφορά μεταξύ των The Stranglers και κάθε άλλης πανκ μπάντας. Το μουσικό του ταλέντο και η ευγενική φύση του έδωσαν μια ενδιαφέρουσα αλλαγή στο συγκρότημα» σημείωσε. «Πρέπει να τον θυμόμαστε ως τον άνθρωπο που έδωσε στον κόσμο τη μουσική του Golden Brown» πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Θρήνος ήρθε όμως και με την είδηση ότι πέθανε ο Γκρεγκ Ζανής.

Θρήνος ήρθε όμως εκτός από τον Dave Greenfield και για την Μίλι Σμολ που πέθανε

Θρήνος έχει ξεσπάσει στον καλλιτεχνικό χώρο με την είδηση πως η γνωστή ερμηνεύτρια Μίλι Σμολ, πέθανε μετά από εγκεφαλικό που υπέστη πριν από λίγες μέρες, πέφτοντας σε κώμα και χάνοντας τελικά τη μάχη με τη ζωή σκορπώντας τη θλίψη στους θαυμαστές της.

Πρόκειται για μία από τις πιο εμβληματικές φωνές της διεθνούς μουσικής σκηνής. Η Τζαμαϊκανή τραγουδίστρια έντυσε με τη φωνή της μερικά πολύ γνωστά τραγούδια, με την μεγαλύτερη επιτυχία της να είναι το γνωστό «My Boy Lollipop».

«Είναι ο άνθρωπος που έκανε την μουσική ska παγκόσμια. Έκανε ένα super hit σε όλο τον πλανήτη. Ταξίδεψα μαζί της σε όλο τον κόσμο, εμφανίστηκα μαζί της σε TV shows. Ήταν πάντα τόσο ταπεινή», ανέφερε ο Chris Blackwell, ο οποίος ήταν ο παραγωγός της σε αρκετούς δίσκους.

Η Μίλι Σμολ γεννήθηκε στην Τζαμάικα και ξεκίνησε την καριέρα της ήδη από τα 12 της χρόνια.