Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2022 | Επικοινωνία

Συγκλονίζει ο Αντίνοος Αλμπάνης: «Είναι κάτι πολύ σοβαρό, ο κόσμος έχει ανάγκη...»

Τι είπε ο ηθοποιός

Συγκλονίζει ο Αντίνοος Αλμπάνης: «Είναι κάτι πολύ σοβαρό, ο κόσμος έχει ανάγκη...»
News 07.05.2020 21:07
Από Youweekly Team

Συγκλονίζει ο Αντίνοος Αλμπάνης. «Είναι κάτι πολύ σοβαρό, ο κόσμος έχει ανάγκη από τον πολιτισμό». Ο ηθοποιός μίλησε για όσα ζητούν οι καλλιτέχνες από το κράτος και το πόσο δύσκολη είναι για αυτούς αυτή η περίοδος.

Ο Αντίνοος Αλμπάνης μίλησε μέσω skype στην εκπομπή του Open beyond «Open Ελλάδα» και αναφέρθηκε στα όσα ζητούν οι καλλιτέχνες από το κράτος.

Ο ηθοποιός ανέφερε στον Σπύρο Χαριτάτο και στον Γιώργο Καραμέρο την αγωνία των εκπροσώπων του καλλιτεχνικού κόσμου και τόνισε ότι οι αρμόδιοι θα πρέπει να φροντίσουν να δοθεί το επίδομα των 800 ευρώ στους συναδέλφους του.

Ακόμη, μίλησε και για τις παραστάσεις που «παγώνουν» λόγω του ιού: «Είναι κάτι πολύ σοβαρό. Ο πολιτισμός δεν μπορεί και δεν πρέπει να πεθάνει. Ο κόσμος έχει ανάγκη τον πολιτισμό», υπογραμμίζοντας ότι θα πρέπει σύντομα να βρεθεί ένα πλαίσιο, ώστε οι ηθοποιοί να μπουν και πάλι στα θέατρα και να δουλέψουν.

Παράλληλα, μίλησε για τις «ακραίες φωνές» και αποκάλυψε πως πήρε το επίδομα δυο μέρες πριν λήξει η καραντίνα.

Δείτε το βίντεο:.

Δείτε εδώ και φωτογραφίες από όλους τους καλλιτέχνες που βρέθηκαν στην πορεία διαμαρτυρίας σήμερα στο Σύνταγμα, για να στηρίξουν ο ένας τον άλλο.

Εκτός από τον Αντίνοο Αλμπάνη συγκλόνισε και ο Γιάννης Ζουγανέλης

Άγριο ξέσπασμα του Γιάννη Ζουγανέλη στο Live News, «αγνοηθήκαμε παντελώς και αυτό είναι ένδειξη πολιτισμού», είπε για τους καλλιτέχνες και τις δύσκολες ώρες τις οποίες βιώνουν εξαιτίας της πανδημίας που πλήττει τον πλανήτη.

Στο Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο εμφανίστηκε, το απόγευμα της Πέμπτης, μέσω skype ο Γιάννης Ζουγανέλης. Ο αγαπημένος καλλιτέχνης εξέφρασε τους φόβους για την επόμενη μέρα της πανδημίας στον χώρο του Πολιτισμού.

Το ξέσπασμα του Γιάννη Ζουγανέλη στο Live News

Ειδικότερα, μέσα σε όλα, ο Γιάννης Ζουγανέλης σημείωσε χαρακτηριστικά πως “το πρώτο παράπονο, που έχω να εκφράσω, είναι ότι στις αρχικές αναγγελίες αγνοηθήκαμε παντελώς και αυτό είναι ένδειξη πολιτισμού. Δεν είναι δυνατόν να μη λαμβάνεις υπ’ όψιν μια τεράστια ομάδα από καλλιτέχνες, ανθρώπους που προσφέρουν στην καθημερινότητα και δεν είναι μόνο αυτοί που φαίνονται. Συνεχώς λέω τη φράση, “αυτοί οι αφανείς” που μας επιτρέπουν εμάς να είμαστε εμφανείς”.

“Εννοώ όλους τους ανθρώπους. Τους μουσικούς που παίζουν πίσω, τους ηθοποιούς, τους ανθρώπους που τρέχουν να φτιάξουν τα σκηνικά, τους συγγραφείς, τους φωτογράφους, ένας κύκλος τεράστιος εργαζομένων που πραγματικά δεν μπορούν καν να ισορροπήσουν οικονομικά” συμπλήρωσε ο αγαπημένος καλλιτέχνης.

“Εμείς είμαστε αλλυλέγγυοι μεταξύ μας, ο ένας στηρίζει τον άλλον και εδώ υπάρχει μια μεγάλη παγίδα της ατομικής ευθύνης που συνεχώς την χρησιμοποιούμε τελευταία. Η ατομική ευθύνη είναι σοβαρή αρκεί το κράτος να μην απαλλαγεί από την κρατική ευθύνη και κυρίως η ευθύνη είναι αυτή” πρόσθεσε, επίσης, ο Γιάννης Ζουγανέλης.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Αντίνοος Αλμπάνης: Εξομολόγηση σοκ για την υγεία του! «Θα μπορούσαν να απομονωθώ»!

Αντίνοος Αλμπάνης: Εξομολόγηση σοκ! «Χρειάστηκε να διακόψω στα μισά τις παραστάσεις»

Share