Κατερίνα Λένη: "Διαγνώσθηκα με..." - Συγκλονιστική αποκάλυψη μετά την αποχώρηση από το MasterChef

"Ο γιατρός μου είπε..." - Αποκλειστική συνέντευξη

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Κατερίνα Λένη:

Λίγο καιρό μετά την αποχώρησή της από το ριάλιτι μαγειρικής του STAR, Masterchef, η Κατερίνα Λένη παραχώρησε μια άκρως αποκαλυπτική συνέντευξη στο περιοδικό You και μίλησε για μια διάγνωση που της έκανε ο γιατρός και πήρε την απόφαση να μπει στο παιχνίδι και να δοκιμάσει την τύχη της.

Πεισματάρα Ηπειρώτισσα που δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί της, ήταν το μόνο πρόσωπο που σχολιάστηκε όσο κανένα άλλο στο φετινό «Master Chef» για την ειλικρινή διάθεσή της να λέει τα πράγματα έξω από τα δόντια. Πίσω από το σκληρό και αδέκαστο προφίλ της κρύβεται ακόμη το μικρό, ευαίσθητο αλλά αντιδραστικό κοριτσάκι που έκανε την επανάστασή του και έφυγε από το σπίτι στα 14 του χρόνια, αποφασισμένο να παλέψει για τη ζωή του.

Η Κατερίνα Λένη μιλά για πρώτη φορά για τα παιδικά της χρόνια, το διαζύγιο των γονιών της, τη μεγάλη δοκιμασία με την υπερκόπωση και την κατάθλιψη, τον μοναχικό αγώνα της μητέρας της που είναι το πρότυπό της, την απώλεια των δύο πιο σημαντικών ανθρώπων της ζωής της. Και φυσικά ρίχνει φως στο άγνωστο παρασκήνιο του παιχνιδιού, στα παρεάκια, στις κόντρες και στις περίεργες συμπεριφορές, μιλώντας για ντοκουμέντα που είναι γραμμένα στο ημερολόγιό της!

Από την Κατερίνα Μπούσιου για το περιοδικό You

Από την πρώτη ημέρα που αποχώρησε από το παιχνίδι και επέστρεψε στο σπίτι της στη Γερμανία κάνει όνειρα για το μέλλον και είναι έτοιμη για αλλαγές. Έχει αποφασίσει να βάλει μία άνω τελεία στο βασικό της επάγγελμα, την κομμωτική, και να δοκιμαστεί στις κουζίνες. Στη συνέντευξη μιλά όπως μιλούσε μπροστά από τις κάμερες. Δεν χρησιμοποιεί κανένα διπλωματικό τρικ για να είναι αρεστή.

 Κατερίνα Λένη masterchef

Προτού ασχοληθείς με την κομμωτική και πριν κάνεις την στροφή στη μαγειρική είχες όνειρο να σπουδάσεις κάτι διαφορετικό;

Ήθελα να περάσω στη Νομική και να σπουδάσω δικηγόρος. Ήμουν πάρα πολύ καλή μαθήτρια, είχα αντίληψη, ήμουν από τα παιδιά που δεν χρειαζόταν να καταβάλλουν πολύ κόπο στο διάβασμα.
Την εξωστρέφεια που είχες στο παιχνίδι, την είχες ως χαρακτηριστικό από παιδί;
Ήμουν από μικρή αυθόρμητη, πολύ κοινωνική και κυρίως ευθύς άνθρωπος, όπως είμαι τώρα. Αυτό δεν άλλαξε και ούτε φυσικά θέλω να αλλάξει (γέλια).

Θα τα χαρακτήριζες ευτυχισμένα τα παιδικά σου χρόνια;

Μεγάλωσα με πολλή αγάπη, παρόλο που οι γονείς μου χώρισαν όταν ήμουν μικρή. Γεννήθηκα στην Πρέβεζα, αλλά όταν ήμουν τεσσάρων χρόνων, μετά το διαζύγιο των γονιών μου, φύγαμε με τη μητέρα μου και την αδερφή μου για τη Γερμανία όπου ζούσαν ήδη οι γονείς της. Λάτρευα τον παππού και τη γιαγιά, έπαιξαν πολύ μεγάλο ρόλο στη ζωή μου. Η μητέρα μου είναι ένας περήφανος άνθρωπος, έδωσε μεγάλο αγώνα για να μη μας λείψει τίποτε και χωρίς να έχει καμία οικονομική βοήθεια από τον πατέρα μου. Όσο εκείνη δούλευε μέναμε με τη γιαγιά και έτσι μπήκε στη ζωή μου η μαγειρική. Εκείνη ήταν ένας υπέροχος άνθρωπος και μια καταπληκτική μαγείρισσα. Άρχισε να μου μαθαίνει τα μυστικά της. Της οφείλω πάρα πολλά.

Στην οντισιόν του «MasterChef» είχες πει ότι στα 14 σου χρόνια αποφάσισες να φύγεις από το σπίτι και να πας να σπουδάσεις κομμωτική. Γιατί εγκατέλειψες το σχολείο;

Πιέστηκα πολύ σε εκείνη την ηλικία από τις δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζαμε, έκανα την επανάστασή μου και τράβηξα τον δρόμο μου. Ήμουν ακόμη παιδί όταν έφυγα από τη Γερμανία και επέστρεψα στην Πρέβεζα. Στην αρχή με στήριξε πολύ οικονομικά η μητέρα μου αλλά στη συνέχεια έπρεπε και εγώ να δουλέψω. Έκανα πολλά... χιλιόμετρα ως σερβιτόρα, δούλεψα ως υποδοχή σε καταστήματα, ως πωλήτρια σε βιβλιοπωλείο, πωλήτρια σε κατάστημα με αθλητικά είδη, έχω δουλέψει σε γυμναστήριο, έχω δουλέψει σε σέρβις σε μπαρ, σε κουζίνα αλλά και στην κομμωτική. Αυτά τα δύο τελευταία με έναν τρόπο πάντα τα συνδύαζα! Κατάφερα, βέβαια, να ανοίξω κάποια στιγμή και το δικό μου κομμωτήριο. Εκείνη την εποχή αρρώστησε από καρκίνο ο παππούς μου. «Έφυγε» πολύ ξαφνικά. Και δυστυχώς, παρόλο που με αγαπούσε και τον αγαπούσα πολύ, δεν κατάφερα να τον «αποχαιρετήσω», δεν μπορούσα να φύγω από την Πρέβεζα λόγω δουλειάς. Το έχω μέχρι και σήμερα βάρος στη συνείδησή μου. Μέχρι που πριν από δέκα χρόνια που αρρώστησε και η γιαγιά μου από καρκίνο και έτσι πήρα την απόφαση να φύγω από την Ελλάδα και να γυρίσω ξανά στη Γερμανία, όπου ξεκίνησα ξανά από το μηδέν. Δούλευα 18 ώρες την ημέρα. Το πρωί στο κομμωτήριο και το βράδυ σερβιτόρα σε ένα μεξικάνικο εστιατόριο. Όταν τη «χάσαμε» κι εκείνη ένιωσα ότι έκλεισε ένας κύκλος στη ζωή μου.

Η συγκλονιστική αποκάλυψη της Κατερίνας Λένη

Η συμμετοχή στο «MasterChef» προέκυψε ως ανάγκη να τα αλλάξεις όλα;

Πέρσι στην αρχή του χρόνου πέρασα ένα διάστημα που πάθαινα συχνά κρίσεις πανικού, έχανα την ενέργειά μου. Πίστευα ότι είμαι ατρόμητη και ότι όλα είναι παιχνίδια του μυαλού μου. Είχα συνηθίσει μια ζωή να δουλεύω ασταμάτητα. Η γιατρός μου με είχε προειδοποιήσει ότι «αν δεν χαλαρώσεις τους ρυθμούς σου θα αρρωστήσεις σοβαρά». Δεν την άκουσα, έφυγα για λίγο στην Ελλάδα για την κηδεία της μητέρας του πατέρα μου, ήταν φορτισμένο το κλίμα επειδή είχα χρόνια να τον δω και γύρισα πίσω σε άσχημη κατάσταση. Πήρα αμέσως αναρρωτική άδεια και για δέκα ημέρες καθόμουν ακούνητη και αγέλαστη στον καναπέ του σπιτιού μου και κοιτούσα το ταβάνι. Διαγνώστηκα με υπερκόπωση και κατάθλιψη. Έπρεπε να παλέψω τους δαίμονές μου, δεν αναγνώριζα τον εαυτό μου, είχα χάσει την Κατερίνα.

Και πώς την ξαναβρήκες;

Με βοήθησαν πολύ οι υπέροχοι φίλοι μου, οι οποίοι μου στάθηκαν σαν οικογένεια. Σε αυτό το κομμάτι της ζωής μου έχω σταθεί πολύ τυχερή. Σταμάτησα από τη δουλειά μου και τον Απρίλιο ξεκίνησα ψυχοθεραπεία, έκανα γυμναστική και πολέμησα για να ξανασταθώ στα πόδια μου. Η μαγειρική τότε μου έδωσε χαρά και οι φίλοι μου ήταν αυτοί που κάποια στιγμή με παρότρυναν να στείλω την αίτηση για το «MasterChef». Το τόλμησα γιατί αγαπώ την εξέλιξη. Την επόμενη ακριβώς ημέρα παρήγγειλα από την Ελλάδα βιβλία μαγειρικής αξίας χιλίων ευρώ και μόλις ήρθαν, ξεκίνησα να μελετάω. Ό,τι χρήματα έβγαζα από την κομμωτική τα έκανα επένδυση και σε εργαλεία μαγειρικής στο σπίτι. Ήθελα να πάω όσο γίνεται πιο καλά προετοιμασμένη στις οντισιόν.

Ωστόσο, πριν από λίγες ημέρες η Κατερίνα Λένη έριξε το instagram με μια φωτογραφία που δημοσίευσε! Δείτε την εδώ!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ YOU ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΚΑΘΕ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ