Θρήνος για τον Κάρλος Σαντάνα

Τι συνέβη;

Αρθρογράφος: Χρύσα Καραβαράκη
Χρύσα Καραβαράκη
Youweekly Editor
Θρήνος για τον Κάρλος Σαντάνα

Θρήνος επικρατεί στην οικογένεια του Κάρλος Σαντάνα, μιας και έγινε γνωστό πως πέθανε ο αδερφός του. Ανείπωτη θλίψη στον χώρο της μουσικής. Τι συνέβη ακριβώς ωστόσο;

O θάνατος του πασίγνωστου τραγουδιστή και κιθαρίστα Τζόρτζ Σαντάνα σε ηλικία 68 ετών προκάλεσε μεγάλη θλίψη σε συγγενείς, φίλους και θαυμαστές.

Ο μικρός αδελφός του 72χρονου θρύλου της μουσικής, Κάρλος Σαντάνα - του οποίου τα singles Maria Maria και Black Magic Woman είναι διαχρονικά- απεβίωσε την Πέμπτη, σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του που μίλησε στο δίκτυο TMZ.

Θρήνος για τον Κάρλος Σαντάνα - Έφυγε από την ζωή ο αδερφός του

Ο Τζόρτζ Σαντάνα ξεκίνησε την καριέρα του στο πλάι του Κάρλος. Τη δεκαετία του 1970 έγινε γνωστός με τα τραγούδια, Darling I Love You, Love The Way και Sandy. Πάντως θλίψη ήρθε και με την είδηση ότι πέθανε ο Πέτρος Λυτός. Δείτε εδώ την είδηση που μας ράγισε την καρδιά.

Ο ήχος της μουσικής του περιλάμβανε μελωδίες, με βάση το μπλουζ ήχους της κιθάρας του μαζί λατινοαμερικάνικους και αφρικανικούς ρυθμούς που περιείχαν κρουστά όργανα όπως timbales και congas τα οποία δεν ακούγονταν ως τότε στη ροκ μουσική.

Λίγα λόγια για τον Κάρλος Σαντάνα

Ο Κάρλος Σαντάνα (Carlos Santana, 20 Ιουλίου 1947) είναι Μεξικανός μουσικός ο οποίος έγινε διάσημος στα τέλη της δεκαετίας του 1960 με το συγκρότημα του,τους Santana το οποίο πρωτοτύπησε με μια μείξη ροκ και λατινοαμερικάνικης μουσικής.

Ο ήχος του συγκροτήματος περιλάμβανε τους μελωδικούς,με βάση το μπλουζ ήχους της κιθάρας του μαζί με λατινοαμερικάνικους και αφρικανικούς ρυθμούς που περιείχαν κρουστά όργανα όπως timbales και congas τα οποία δεν ακούγονταν ως τότε στη ροκ μουσική.

Ο Σαντάνα συνέχισε να χρησιμοποιεί αυτούς τους ήχους και τις επόμενες δεκαετίες. Υπήρξε μια αναζωπύρωση της διασημότητας του στα τέλη της δεκαετίας του 1990. Το 2003,το περιοδικό Rolling Stone κατέταξε τον Κάρλος Σαντάνα στο #20 της λίστας με τους 100 μεγαλύτερους κιθαρίστες όλων των εποχών. Έχει κερδίσει 10 βραβεία Grammy και 3 βραβεία Latin Grammy.