Μίκαελ Σουμάχερ: Εξελίξεις με την υγεία του - «Είναι σε δύσκολη φάση και...»

Στενός του φίλος «έσπασε» τη σιωπή του

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Μίκαελ Σουμάχερ: Εξελίξεις με την υγεία του - «Είναι σε δύσκολη φάση και...»

Εξελίξεις για την υγεία του Μίκαελ Σουμάχερ είδαν το φως της δημοσιότητας. Στενός του φίλος «έσπασε» τη σιωπή του λέγοντας πως ο πιλότος της Formula 1 είναι σε πολύ δύσκολη φάση και πρέπει να σεβαστούμε το ότι η οικογένεια του δεν θέλει να γίνονται γνωστά νέα του.

Ο Βραζιλιάνος, Φελίπε Μάσα, που συνυπήρξε με τον Μίκαελ Σουμάχερ στη Ferrari, αποκάλυψε σε δηλώσεις του πληροφορίες για την υγεία του εμβληματικού οδηγού της Ferrari, ο οποίος βρίσκεται καθηλωμένος στο σπίτι του στη Γενεύη, μετά το τρομακτικό ατύχημα που είχε τον Δεκέμβριο του 2013, όταν έκανε σκι στις Άλπεις.

«Ξέρω πώς είναι, έχω πληροφορίες. Η σχέση μου μαζί του ήταν πάντα στενή. Με τη σύζυγό του Κορίνα όχι και τόσο, εκείνη δεν ερχόταν αρκετά στους αγώνες. Το σίγουρο είναι πως η κατάσταση δεν είναι εύκολη, είναι σε δύσκολη φάση. Πρέπει να το σεβαστούμε, όπως έχει κάνει όλο αυτό το διάστημα η οικογένειά του. Δεν τους αρέσει να αποκαλύπτονται πληροφορίες και ποιος είμαι εγώ για να το κάνω;», είπε χαρακτηριστικά ο Μάσα.

Επίσης, διάσημος Ιταλός νευροχειρουργός μίλησε πρώτη φορά για την αλλαγή στην εμφάνιση του θρύλου της F1 και αποκαλύπτει πως ο Μίκαελ Σουμάχερ είναι αγνώριστος. Δείτε αναλυτικά τις δηλώσεις του.

Όλες οι εξελίξεις στην υγεία του Μίκαελ Σουμάχερ από την αρχή του ατυχήματος

Στις 29 Δεκεμβρίου του 2013, ο Μίχαελ Σουμάχερ τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι ενώ έκανε σκι στις γαλλικές Άλπεις. Το ατύχημα πάντως έγινε σε σημείο που βρίσκεται εκτός της πίστας που έκανε σκι. Η βοήθεια που του παρασχέθηκε ήταν άμεση. Οι τραυματιοφορείς έφτασαν κοντά του σε διάστημα οκτώ λεπτών. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε με ελικόπτερο σε νοσοκομείο στο Μουτιέ (στις 11:53 τοπική ώρα) και ενώ ο Σουμάχερ είχε ακόμη τις αισθήσεις του. Το νοσοκομείο στο Μουτιέ δεν μπορούσε να αντιμετωπίσει το συμβάν και ο Σουμάχερ μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στη γειτονική Γκρενόμπλ (στις 12:45 τοπική ώρα).

Μίκαελ Σουμάχερ ατύχημα υγεία

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες που διέρρευσαν τα γαλλικά ΜΜΕ, τα τραύματα που έφερε ο Σουμάχερ ήταν πιο σοβαρά απ' ότι αρχικά έδειχναν. Η κατάσταση της υγείας του είχε επιδεινωθεί και οι γιατροί τον υπέβαλαν σε τεχνητό κώμα. Ο Σουμάχερ υποβλήθηκε σε δύο νευροχειρουργικές επεμβάσεις, καθώς είχε εγκεφαλική αιμορραγία.

Μελέτη του βίντεο και φωτογραφικού υλικού από την κάμερα που ήταν στο κράνος του Σουμάχερ από τις γαλλικές αρχές δείχνουν πως ο Σουμάχερ δεν έκανε σκι με μεγάλη ταχύτητα την ώρα που χτύπησε. Ερευνάται αν ο Σουμάχερ μείωνε την ταχύτητά του πριν το ατύχημα, πιθανώς επειδή δεν αισθανόταν καλά.

Στις 16 Ιουνίου του 2014, η μάνατζερ του Σουμάχερ, Σαμπίνε Κεμ, προχώρησε σε ανακοίνωση όπου ενημέρωσε πως ο Σουμάχερ βγήκε από το κώμα, ενώ μεταφέρθηκε και από το νοσοκομείο της Γκρενόμπλ όπου νοσηλεύονταν για 6 μήνες σε άγνωστο μέρος, ώστε να ξεκινήσει την αποθεραπεία του μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Έκτοτε, οι πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας του είναι λίγες, ύστερα και από επιθυμία της συζύγου του.