ΑΝΤ1 - Έκτακτο: Ακυρώνει την Μαρία Μπεκατώρου και το Your Face Sounds Familiar

Τι συνέβη;

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
ΑΝΤ1 - Έκτακτο: Ακυρώνει την Μαρία Μπεκατώρου και το Your Face Sounds Familiar

Την Μαρία Μπεκατώρου και το Your Face Sounds Familiar ακυρώνει ο ΑΝΤ1, σύμφωνα με το έκτακτο - αποκλειστικό ρεπορτάζ της εκπομπής «Στην φωλιά των κου κου» και του δημοσιογράφου, Γιάννη Πουλόπουλου, σήμερα το πρωί.

Μπορεί το show μεταμφιέσεων του σταθμού του Αμαρουσίου να είχε βάλει μια άνω τελεία λόγω της εξάπλωσης του κορωνοϊού, ωστόσο, πλέον όπως φαίνεται και αποκάλυψαν στην εκπομπή, βάζουν μόνο... τελεία. Ποιος είναι ο λόγος;

ΑΝΤ1 Μαρία Μπεκατώρου Your Face Sounds Familiar

Το Your Face Sound Familiar είναι ένα από τα αγαπημένα και πιο επιτυχημένα προγράμματα του ΑΝΤ1 και σαρώνει στα νούμερα της τηλεθέασης. Ωστόσο, το κανάλι πήρε μια δύσκολη απόφαση. Αυτή είναι να «κόψει» το show από την ροή του προγράμματος του.

Επειδή θέλουν πολύ κόσμο τόσο τα γυρίσματα, όσο και οι προετοιμασίες είναι πολύ δύσκολο να βγει στον αέρα τον Σεπτέμβρη που ήταν προγραμματισμένο να επιστρέψει (Όπως σας είχαμε γράψει και εμείς εδώ). Λόγω του κορωνοϊού λοιπόν το YFSF πήρε παράταση μέχρι τον Φεβρουάριο του 2021.

Λίγα λόγια για το Your Face Sounds Familiar στον ΑΝΤ1 που παρουσιάζει η Μαρία Μπεκατώρου

Το Your Face Sounds Familiar είναι τηλεοπτικό σόου μιμήσεων που μεταδίδεται από τον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1. Πρόκειται για την ελληνική προσαρμογή του ισπανικού Tu Cara Me Suena που ξεκίνησε το 2011 και έχει προβληθεί σε 42 χώρες παγκοσμίως.

Η πρεμιέρα έγινε στις 14 Απριλίου του 2013, με παρουσιάστρια τη Μαρία Μπεκατώρου σε όλους τους κύκλους. Το show προβάλλεται σε live επεισόδια όπου δέκα καλλιτέχνες (τραγουδιστές και ηθοποιοί) καλούνται να ενσαρκώσουν διάφορους αστέρες της εγχώριας ή διεθνούς μουσικής σκηνής. Η επιλογή γίνεται τυχαία μέσω ενός buzzer στο τέλος κάθε live). Για κάθε εμφάνιση, οι διαγωνιζόμενοι εκπαιδεύονται για μία εβδομάδα από τους καθοδηγητές της εκπομπής οι οποίοι τους μαθαίνουν πώς να μιμηθούν τον καλλιτέχνη στη φωνή (vocal coach), στη χορογραφία (χορογράφος) και στις κινήσεις (acting coach).

Ο κάθε διαγωνιζόμενος βαθμολογείται αρχικά από την κριτική επιτροπή, έπειτα από τους υπόλοιπους διαγωνιζόμενους (κάθε ένας έχει το δικαίωμα να δώσει πέντε θετικούς πόντους) και τέλος από το κοινό, μέσω ψηφοφορίας. Ο νικητής κάθε επεισοδίου καλείται να προσφέρει τα έσοδα από την ψηφοφορία του κοινού σε ένα φιλανθρωπικό οργανισμό της επιλογής του. Επίσης, δεν γίνεται αποχώρηση.

Η πέμπτη σεζόν μεταδίδεται μαγνητοσκοπημένα και όχι live, ενώ αντί για το τηλεοπτικό κοινό ψηφίζει το κοινό που είναι κάθε φορά στο στούντιο. Επίσης, στην επιλογή του buzzer προστέθηκαν οι δοκιμασίες "Battle Of The Stars", που είναι αναμέτρηση δύο διαγωνιζόμενων μεταμφιεσμένων στην ίδια διασημότητα, και το "YFSF Duet", που είναι ντουέτο διαγωνιζόμενων.