Βλαδίμηρος Κυριακίδης: Αγνώριστος ο Ηλίας από την «Μουρμούρα» σε Αμερικάνικη ταινία

Με μαύρα μαλλιά μπούκλες στο πλευρό πασίγνωστης ηθοποιού

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Βλαδίμηρος Κυριακίδης: Αγνώριστος ο Ηλίας από την «Μουρμούρα» σε Αμερικάνικη ταινία

Πάθαμε πλάκα όταν είδαμε τον Βλαδίμηρο Κυριακίδη σε παλιά Αμερικάνικη ταινία, όταν ακόμη ήταν νέος. Ο τηλεοπτικός Ηλίας, από την σειρά «Μην αρχίζεις την μουρμούρα» ήταν αγνώριστος με μαύρα μαλλιά μπούκλα και στο πλευρό του βρισκόταν πασίγνωστη ηθοποιός.

Ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους ηθοποιούς της γενιάς του. Έχει συμμετάσχει σε πασίγνωστες σειρές, αλλά και ταινίες, ενώ έχει συνεργαστεί με σπουδαία ονόματα του χώρου.

Μάλιστα, στα πρώτα του βήματα στην υποκριτική, είχε πάρει μέρος σε μια Αμερικάνικη ταινία στο πλευρό της Ντάριλ Χάνα. Ένα γεγονός που λίγοι γνώριζαν. Ο ίδιος, καλεσμένος στην εκπομπή της ΕΡΤ1 έκανε την αποκάλυψη, δίνοντας μάλιστα και λεπτομέρειες για το πως του έγινε η πρόταση, αλλά και πως αισθάνθηκε.

Δείτε το βίντεο με το απόσπασμα από την ταινία:

Να σημειώσουμε πως, ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης, συμπρωταγωνιστεί με την Κλέλια Ρένεση και σε μια συνέντευξη του είχε κάνει μια αποκάλυψη για το παιδί της.

Αυτή είναι η ηθοποιός Ντάριλ Χάνα

Ντάριλ Χάνα Βλαδίμηρος Κυριακίδης ταινία

Ποιος είναι ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης, ο Ηλίας από την σειρά «Μουρμούρα»

Έκανε το ντεμπούτο του στον κινηματογράφο το 1982 με την ταινία Οι εραστές του καλοκαιριού, ενώ την πρώτη του σκηνοθετική απόπειρα την έκανε το 2006, σε συνεργασία με την Έφη Μουρίκη, στην ταινία Straight Story, στην οποία συνέγραψε και το σενάριο. Έχει συμμετάσχει σε μερικές από τις πιο γνωστές ελληνικές παραγωγές στον κινηματογράφο όπως οι Safe Sex, Το κλάμα βγήκε απ' τον παράδεισο, Λουκουμάδες με μέλι, Νήsos και Νήsos 2: Το κυνήγι του χαμένου θησαυρού.

Στο θέατρο ξεκίνησε από τις αρχές τις δεκαετίας του 1980 συνεργαζόμενος με γνωστούς σκηνοθέτες και ερμηνεύοντας σε δημοφιλείς θιάσους. Αργότερα, ξεκίνησε να σκηνοθετεί και να πρωταγωνιστεί, παράλληλα. Στην τηλεόραση ξεκίνησε στις αρχές του 1990, με συμμετοχές όπως στη δημοφιλή σειρά Οι τρεις Χάριτες και στην επίσης γνωστή σειρά Το δις εξαμαρτείν. Πρωταγωνιστικό ρόλο είχε και στις σειρές του ΑΝΤ1 Δρόμοι της πόλης και Βαρβαρότητες, αλλά και το 1996 στην Ασυνήθεις ύποπτοι. Κατόπιν συνέχισε τις εμφανίσεις του σε διάφορες γνωστές σειρές όπως στις Ο κακός βεζύρης, Λάκης ο γλυκούλης αλλά και στο Κωνσταντίνου και Ελένης, ερμηνεύοντας έναν βιολιστή. Η πιο πρόσφατη τηλεοπτική του δουλειά είναι η επιτυχημένη σειρά Μην αρχίζεις τη μουρμούρα, στην οποία είναι στο βασικό κάστινγκ και βρίσκεται στην έβδομη σεζόν της προβολής της.