Σπάραξε η σύντροφος του Τζορτζ Φλόιντ - «Δεν θα δει ποτέ την κόρη του να...»

Με δάκρυα στα μάτια ράγισε καρδιές

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Σπάραξε η σύντροφος του Τζορτζ Φλόιντ - «Δεν θα δει ποτέ την κόρη του να...»

Σπάραξε η σύντροφος του Τζορτζ Φλόιντ, του Αφροαμερικανού που δολοφονήθηκε από αστυνομικό στη Μινεάπολις της Μινεσότα, κατά την προσαγωγή του. Τα λόγια της στην πρώτη δημόσια τοποθέτησή της έχοντας στο πλευρό της την 6χρονη κόρη τους, ράγισαν χιλιάδες καρδιές.

Με δάκρυα στα μάτια της, η Ρόξι Ουάσινγκτον είπε μεταξύ άλλων έξω από το δημαρχείο της Μινεάπολις: «δεν θα δει ποτέ την κόρη του να μεγαλώνει, να παίρνει πτυχίο από το πανεπιστήμιο. Δεν θα έχει την ευκαιρία να την συνοδεύσει στον γάμο της. Αν έχει ένα πρόβλημα και χρειάζεται τον πατέρα της δεν τον έχει πια».

Σύντροφος του Τζορτζ Φλόιντ σύντροφος κόρη

Όπως είπε ο 46χρονος λάτρευε την 6χρονη κόρη του,Τζιάνα δηλώνοντας πως πήγε στην Μινεσότα από το Χιούστον για να βρει μια καλύτερη δουλειά ως οδηγός φορτηγού.

«Είμαι εδώ για το παιδί μου και για τον Τζορτζ γιατί θέλω να αποδοθεί δικαιοσύνη γιατί ήταν καλός και η Τζιάνα είναι η απόδειξη γι' αυτό» πρόσθεσε και συνέχισε: «Μας φρόντιζε. Μας εξασφάλιζε τα απαραίτητα. Ήταν ένας καλός σύντροφος και πατέρας». Ωστόσο, σοκάρει το νέο ανατριχιαστικό βίντεο από την δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ.

Τζορτζ Φλόιντ: Αυτό είναι το πόρισμα του ιατροδικαστή

Πριν από λίγα λεπτά ανακοινώθηκε το πόρισμα του ιατροδικαστή για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, μετά από αίτημα της οικογένειάς του να διαπιστωθεί η πραγματική αιτία του θανάτου του.

O θάνατός του Τζορτζ Φλόιντ είναι αποτέλεσμα «ανθρωποκτονίας» και συγκεκριμένα «ασφυξία λόγω της πίεσης που δέχθηκε στο λαιμό και την πλάτη, που οδήγησαν σε μειωμένη ροή του αίματος στον εγκέφαλο», σύμφωνα με το πόρισμα του ιατροδικαστή που όρισε η οικογένεια του.

Τα συγκεκριμένα ευρήματα της αυτοψίας διαφέρουν από εκείνα του Hennepin County, ο οποίος εξέτασε το σώμα του Φλόιντ πριν ο Τσάβιν κατηγορηθεί για φόνο την Παρασκευή. Στην προηγούμενη έκθεση τονιζόταν ότι «δεν υπάρχουν φυσικά ευρήματα που να υποστηρίζουν τη διάγνωση τραυματικής ασφυξίας ή στραγγαλισμού» και υποδήλωνε ότι οι «υποκείμενες συνθήκες υγείας και τυχόν δυνητικά τοξικά στο σύστημά του» Φλόιντσυνέβαλαν πιθανώς στο θάνατό του.

Η κηδεία του Τζορτζ Φλόιντ, ο οποίος δολοφονήθηκε από τον αστυνομικό Ντέρεκ Τσόβιν, ο οποίος είχε περασμένο το γόνατο του στο λαιμό του 46χρονου, θα γίνει την Πέμπτη. Δείτε και το νέο σοκαριστικό βίντεο από τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της Μινεσότα Τιμ Γουόλτς σε συνέντευξη τύπου τη Δευτέρα, η τελετή για την κηδεία του Τζορτζ Φλόιντ θα γίνει την Πέμπτη. «Θα είναι ένα σημαντικό γεγονός τόσο για την πόλη της Μινεάπολις και για την πολιτεία της Μινεσότα όσο και για ολόκληρο το έθνος να παρακολουθήσει, τον τρόπο με τον οποίο θα αποδοθούν τιμές για μία ζωή η οποία πάρθηκε μπροστά στα μάτια μας».

Πηγή: eleftherostypos.gr