Συγκλονισμένη η Δήμητρα Λιάνη - Παπανδρέου - Θλίψη «σκέπασε» το σπίτι της

«Σήμερα τον αποχαιρετώ με λύπη και...»

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Συγκλονισμένη η Δήμητρα Λιάνη - Παπανδρέου - Θλίψη «σκέπασε» το σπίτι της

Συγκλονισμένη είναι η Δήμητρα Λιάνη - Παπανδρέου, αφού «έφυγε» από τη ζωή ο αγαπημένος της σκύλος, τον οποίο είχε σαν παιδί. Θλίψη «σκέπασε» το σπίτι της και θέλησε να κάνει γνωστό το δυσάρεστο γεγονός με μια ανάρτηση στα social media.

Η χήρα του Ανδρέα Παπανδρέου είναι μια από τις πιο δυνατές προσωπικότητες της Ελλάδας. Μπορεί να κρατάει πλέον την προσωπική της ζωή μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, ωστόσο, μέσα από τους λογαριασμούς που διατηρεί στο διαδίκτυο μοιράζεται διάφορες στιγμές της με τους διαδικτυακούς της φίλους.

Πριν από λίγες ώρες έκανε γνωστό πως «έχασε» τον αγαπημένο της σκύλο Όττο, τον οποίο είχε συντροφιά πολλά χρόνια. Η Δήμητρα Λιάνη - Παπανδρέου, είχε τεράστια αδυναμία στο σκύλο της, καθώς δεν ήταν μόνο το κατοικίδιο της, αλλά ο φίλος της, η συντροφιά της και ο φύλακας της.

Μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, θέλησε να τον αποχαιρετήσει και δημόσια με θλίψη. «Σας παρουσιάζω τον Οττο μου , πιστός και αφοσιωμένος φίλος , σύντροφος και φύλακας προστάτης μου . Σήμερα τον αποχαιρετώ με λύπη και τον ευχαριστώ για όλα τα καλά χρόνια που μου χάρισε», έγραψε.

Δείτε ωστόσο, πόσο έχει αλλάξει εμφανισιακά η Δήμητρα Λιάνη - Παπανδρέου.

Δήμητρα Λιάνη Παπανδρέου θλίψη σκύλος

Ποια είναι η Δήμητρα Λιάνη - Παπανδρέου;

Είναι κόρη του υποστράτηγου Πεζικού Κωνσταντίνου Λιάνη ο οποίος καταγόταν από την Κλεισούρα Καστοριάς (μετά τον πόλεμο μετοίκησαν στο Αμύνταιο Φλώρινας), και διακρίθηκε στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Είναι επίσης ανηψιά του καθηγητή, υπουργού και διπλωμάτη Γεωργίου Λιάνη και πρώτη εξαδέλφη του πρώην βουλευτή και υπουργού Γιώργου Λιάνη.

Πέρασε ένα σημαντικό μέρος της παιδικής ηλικίας της στη Βηρυτό του Λιβάνου, όπου ο Κωνσταντίνος Λιάνης ήταν Στρατιωτικός Ακόλουθος της ελληνικής πρεσβείας. Εκεί πήγαινε σε γαλλικό σχολείο, και αργότερα παρέδιδε μαθήματα Γαλλικών σε παιδιά.

Όμως η κύρια εργασία της ήταν ως αεροσυνοδός στην Ολυμπιακή Αεροπορία, από το 1976 και έπειτα. Επίσης παρακολούθησε στο Παρίσι, από το 1980 ως το 1982, σειρά σεμιναρίων υποκριτικής, κινηματογράφου, ντοκιμαντέρ, ιστορίας της τέχνης και ανάλυσης και τυπολογίας φιλμ. Αφού επέστρεψε από το Παρίσι ανήκε στο πρωθυπουργικό πλήρωμα της Ολυμπιακής, και ήταν μία από τις κοπέλες που σέρβιραν στον Ανδρέα Παπανδρέου το αγαπημένο του ουίσκι[εκκρεμεί παραπομπή].

Με τον πρώην σύζυγο της, τον αρχιτέκτονα Αλέξη Καπόπουλο (είχαν παντρευτεί με πολιτικό γάμο το 1983 - πήραν διαζύγιο το 1987), έκαναν για την ΕΡΤ μια σειρά δεκατριών εκπομπών με θέμα την ισότητα των δύο φύλων, με τίτλο «Μισό - μισό», με την αρωγή της Μαργαρίτας Παπανδρέου, η οποία ήταν πρόεδρος της Ένωσης Γυναικών Ελλάδος.

Η ερωτική σχέση της με τον Ανδρέα Παπανδρέου, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα της εποχής, ξεκίνησε τον Απρίλιο του 1986. Τότε ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε ταξιδέψει στο Πεκίνο για να συναντηθεί με τον Τενγκ Σιαοπίνγκ (που ήταν ο ηγέτης της Κίνας μετά τον θάνατο του Μάο), συνοδευόμενος από τον υπουργό Εξωτερικών Κάρολο Παπούλια και τον υπουργό Εμπορίου Γιώργο Κατσιφάρα. Η σχέση έγινε ευρέως γνωστή κατά την κρίσιμη περίοδο όπου ο Ανδρέας Παπανδρέου νοσηλευόταν στο νοσοκομείο του Λονδίνου Χέρφιλντ για εγχείρηση καρδιάς υποφέροντας από φρικτούς πόνους (1988) και η Λιάνη τον φρόντιζε και του συμπαραστάθηκε, και επισημοποιήθηκε με γάμο στις 13 Ιουλίου του 1989.

Με την επάνοδο του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία και του Ανδρέα Παπανδρέου στην πρωθυπουργία το 1993, ανέλαβε τη διεύθυνση του ιδιαίτερου γραφείου του πρωθυπουργού, μέχρι το 1996. Εκείνη την περίοδο έγινε στόχος προσβλητικών δημοσιευμάτων από εφημερίδες, που δημοσίευσαν φωτογραφίες από την ιδιωτική ζωή της και την κατηγορούσαν ότι εκμεταλλευόταν τον βαριά άρρωστο Ανδρέα Παπανδρέου και κυβερνούσε την Ελλάδα με μία «αυλή» πιστών υποτακτικών που περιελάμβανε φίλες της αεροσυνοδούς της Ολυμπιακής Αεροπορίας και μοντέλα, καθώς και αξιωματικούς της Ε.Υ.Π. και της προσωπικής φρουράς του Ανδρέα Παπανδρέου.[1]. Πολλοί υπουργοί της κυβέρνησης με τη σειρά τους επιτέθηκαν σ'αυτές τις εφημερίδες και συμπαραστάθηκαν στην Δήμητρα Λιάνη, λέγοντας ότι τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα ήταν άθλιες συκοφαντίες και απόπειρα χυδαίας εκμετάλλευσης της ιδιωτικής ζωής ενός ανθρώπου.

Μετά το θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου (23 Ιουνίου 1996) η Δήμητρα Λιάνη απασχόλησε τον τύπο με δημοσιεύματα γύρω από την τύχη της βίλας της οδού Αγράμπελης (πρώην βίλα Λουμίδη) στην Εκάλη, την οποία είχε χτίσει ο Ανδρέας Παπανδρέου μετά τον γάμο τους.

Για καιρό η σχέση της με τον ηθοποιό Κώστα Σπυρόπουλο αιωρούνταν ως φήμη. Την παραδέχθηκε η ίδια σε συνέντευξη της το 2005 (εφτά χρόνια μετά) όταν είχαν πια χωρίσει.

Τον Ιανουάριο του 2007 η Δήμητρα Λιάνη αποφάσισε να γκρεμίσει τη βίλα της οδού Αγράμπελης, και να τη δώσει αντιπαροχή, καθώς και να παραδώσει μέρος του αρχείου του Ανδρέα Παπανδρέου στην Βουλή των Ελλήνων. Το αρχείο του το διεκδικούσε και το ΠΑΣΟΚ.