Μπήκε σε καραντίνα το νησί Σκορπιός - Εγκλωβισμένος ο μεγιστάνας Ριμπολόβλεφ

Τι συμβαίνει

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Μπήκε σε καραντίνα το νησί Σκορπιός - Εγκλωβισμένος ο μεγιστάνας Ριμπολόβλεφ

Εδώ και μερικές μέρες το νησί του σκορπιού βρίσκεται σε καραντίνα αφού εκεί παραμένει εγκλωβισμένος ο μεγιστάνος Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ περνώντας χλιδάτες μέρες καραντίνας στο Σκορπιό με τη σύζυγό του Χουάν, τη μικρότερη κόρη του Άννα αλλά και τη μητέρα του που επισκέπτεται το νησί για πρώτη φορά.

Το νησί Σκορπιός σε καραντίνα. Εγκλωβισμένος ο μεγιστάνας Ριμπολόβλεφ με την οικογένεια του έως την επίσημη λήξη της.

Όπως ανέφερε δημοσίευμα του "Ελεύθερου Τύπου", η επιβλητική θαλαμηγός "My Anna" του μεγιστάνα, αγκυροβόλησε πριν λίγες μέρες ανοιχτά του Σκορπιού όπου και διανύει ημέρες καραντίνας. Ο Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ και η οικογένειά του δεν έχουν επισκεφθεί ακόμα τη Λευκάδα και τα γύρω νησιά αφού περιμένουν να λήξει και επίσημα η φάση καραντίνας την οποία σέβονται και τηρούν.

Παράλληλα, θρίλερ επικρατεί στην Ξάνθη - Θετική στον κορωνοϊό μαθήτρια

Η οικογένεια Ριμπολόβλεφ και το νησί του Σκορπιού

Τον Απρίλιο του 2013, η Εκατερίνα Ριμπολόβλεβα έγινε γνωστή στα ελληνικά δεδομένα ως η αγοραστής του νησιού Σκορπιός, από την Αθηνά Ωνάση Ρουσέλ. Η πώληση του νησιού ολοκληρώθηκε για το ποσό των 100 εκ. σε βρετανικές λίρες (GBP), ή περίπου 154 εκ. δολάρια (USD) και έκτοτε η κυριότητα και ιδιοκτησία του νησιού πέρασε στην οικογένεια Ριμπολόβλεφ.

Σε καραντίνα ο Σκορπιός. Εγκλωβισμένος ο μεγιστάνας

Ο Ρώσος ολιγάρχης Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ διεκδίκησε τον Σκορπιό κάνοντας ένα παιχνίδι χρηματικών προσφορών και εκμεταλλεύομενος το νησί για τα επόμενα 99 χρόνια.

Το Μάρτιο του 2019 επικράτησε πυρετός εργασιών στο νησί του Σκορπιού και 44 χρόνια μετά τον θάνατο του Αριστοτέλη Ωνάση ο επίγειος αυτός παράδεισος άρχισε να αλλάζει μορφή και να μετατρέπεται σε ένα πρώτης τάξεως πολυτελές θέρετρο για λίγους. Η οικογένεια αποφάσισε να επενδύσει 165 εκ. ευρώ στο θρυλικό νησί, σεβόμενη πάντα την ιστορία και το περιβάλλον του νησιού. Η ανάπλαση αυτή και οι αλλαγές της οικογένειας στο νησί είχαν ως στόχο τη δημιουργία ενός οικολογικό νησιού.

Παράλληλα, στα πλάνα τους υπάρχει ένα επενδυτικό πρότζεκτ που αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2021. Περιλαμβάνει πολυτελές ξενοδοχείο 5 αστέρων, 12 νέες βίλες, εκσυγχρονισμό και επέκταση των δύο λιμανιών για τον ελλιμενισμό μεγάλων θαλαμηγών, εκθεσιακούς χώρους, αμφιθέατρο, ελικοδρόμιο, αγροτική φάρμα, πισίνες, τεχνητή λίμνη, μονάδα αφαλάτωσης θαλάσσιου νερού, μονάδα επεξεργασίας υγρών αποβλήτων και μεγάλο οδικό δίκτυο. Ακόμη, προβλέπεται, γυμναστήριο, χώροι αναψυχής με αίθουσα bowling, γήπεδα ποδοσφαίρου 5Χ5, γήπεδο τένις διεθνών προδιαγραφών, και φυσικά χώρο για τους στάβλους και την αρένα ιππασίας.