Δήμητρα Λιάνη: Μαυροφορεμένη στο τρισάγιο στον τάφο του Ανδρέα Παπανδρέου

24 χρόνια μετά το θάνατό του

Αρθρογράφος: Ανθή Ιωαννίδου
Ανθή Ιωαννίδου
Δήμητρα Λιάνη: Μαυροφορεμένη στο τρισάγιο στον τάφο του Ανδρέα Παπανδρέου

Η Δήμητρα Λιάνη εμφανίστηκε μαυροφορεμένη στο τρισάγιο στον τάφο του Ανδρέα Παπανδρέου. 24 χρόνια πέρασαν από την ημέρα που έφυγε από τη ζωή ο σπουδαίος πολιτικός ηγέτης.

24 χρόνια πέρασαν από την ημέρα που έφυγε από τη ζωή ο Ανδρέας Παπανδρέου και η χήρα του έκανε στη μνήμη του συζύγου της τρισάγιο στο Α’ Νεκροταφείο στον τάφο του.

Η Δήμητρα Λιάνη κάθε χρόνο τέτοια μέρα κάνει τρισάγιο στη μνήμη του Ανδρέα Παπανδρέου. Σαν σήμερα 24 χρόνια πριν ο ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ πέρασε στην αιωνιότητα. Ήταν ξημερώματα Κυριακής της 23ης Ιουνίου 1996 όταν η καρδιά του σταμάτησε να χτυπά σε ηλικία 77 ετών.

Η ίδια φόρεσε ένα μαύρο φόρεμα γυαλιά και ένα λευκό μπλουζάκι ριγμένο στον ωμο της και τίμησε τη μνήμη του στο Α’ Νεκροταφείο. Δείτε ωστόσο, πόσο έχει αλλάξει εμφανισιακά η Δήμητρα Λιάνη - Παπανδρέου.

Δείτε φωτογραφίες:

Δήμητρα Λιάνη

Δήμητρα Λιάνη Ανδρέας Παπανδρέου

Ανδρέας Παπανδρέου τάφος

Λίγα λόγια για τον Ανδρέα Παπανδρέου

Ο Ανδρέας Γ. Παπανδρέου (Χίος, 5 Φεβρουαρίου 1919 – Εκάλη Αττικής, 23 Ιουνίου 1996) ήταν Έλληνας πολιτικός, πρόεδρος και ιδρυτής του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος (ΠΑ.ΣΟ.Κ.), του οποίου η ιδρυτική διακήρυξη της 3ης Σεπτέμβρη συμπυκνώνεται στο τρίπτυχο «Εθνική Ανεξαρτησία - Λαϊκή Κυριαρχία - Κοινωνική Απελευθέρωση».

Διετέλεσε πρωθυπουργός της Ελληνικής Δημοκρατίας (21 Οκτωβρίου 1981 - 2 Ιουλίου 1989 & 13 Οκτωβρίου 1993 - 18 Ιανουαρίου 1996) μετά τη νίκη του στις εκλογές του Οκτωβρίου 1981, του Ιουνίου 1985 και του Οκτωβρίου 1993.

Ήταν γιος του επίσης πρώην πρωθυπουργού Γεωργίου Παπανδρέου, ο οποίος ήταν γνωστός και ως «Γέρος της Δημοκρατίας». Μητέρα του Ανδρέα Παπανδρέου ήταν η Σοφία Μινέικο (κόρη του Πολωνού Ζίγκμουντ Μινέικο). O γιος του Γιώργος Παπανδρέου διετέλεσε πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επίσης πρωθυπουργός της Ελληνικής Δημοκρατίας. Ο Ανδρέας Παπανδρέου υπήρξε ηγέτης με ευρύτατη λαϊκή αποδοχή: σε έρευνα της εφημερίδας Καθημερινή το 2007, η πρώτη κυβέρνησή του αναδείχθηκε η καλύτερη της Μεταπολίτευσης και ο ίδιος ο σημαντικότερος πρωθυπουργός της περιόδου.

Ομοίως, σε δημοσκόπηση για την εφημερίδα Real News το 2010 και σε έρευνα της εταιρείας ALCO το 2013, ψηφίσθηκε ως ο καλύτερος πρωθυπουργός μετά το 1974.