Ευχάριστα νέα για τον Τέρενς Κουίκ - Ξανά στην τηλεόραση

Σε ποιο κανάλι πήγε

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Ευχάριστα νέα για τον Τέρενς Κουίκ - Ξανά στην τηλεόραση

Στην τηλεόραση επέστρεψε μετά το... ταξίδι του στην πολιτική ο δημοσιογράφος Τέρενς Κουίκ. Όπως ανακοίνωσε ο ίδιος μέσω του λογαριασμού του στο Twitter, κάθε Σαββατοκύριακο, αλλά και τις Δευτέρες θα λέει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του καναλιού «ΕΞΤΡΑ TV» της Κύπρου.

Κάθε Δευτέρα, όπως αναφέρει, θα παρουσιάζει και μια εκπομπή με συνεντεύξεις και θέματα επικαιρότητας.

Από την Τρίτη έως την Παρασκευή, ενημερώνει τους φίλους τους στο Twitter, ότι θα βρίσκεται στην Αθήνα για... «τις γνωστές υποχρεώσεις».

Ο Τέρενς Κουίκ ξανά στην τηλεόραση

Στην τηλεόραση, επίσης, ενδέχεται να επιστρέψει και η Δούκισσα Νομικού! Δείτε εδώ περισσότερα

Τέρενς Κουίκ: Η ηλικία και η καταγωγή - Όσα δεν ξέραμε

Όπως αναφέρει η Βικιπαίδεια, ο Τέρενς Κουίκ γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 18 Φεβρουαρίου του 1947. Σπούδασε, για ένα χρόνο, στην Ανωτάτη Βιομηχανική Σχολή και είναι απόφοιτος του Παντείου Πανεπιστημίου. Παντρεύτηκε και χώρισε δύο φορές και έχει τρία παιδιά (γιος του είναι ο σκηνοθέτης Ρίτσαρντ Κουίκ).

Από το 1966 εργάσθηκε στις εφημερίδες «Έθνος», «Φως των Σπορ», «Σημερινά» και ως ανταποκριτής στην Αθήνα της εφημερίδας «The Sun». Ο Τέρενς Κουΐκ για πολλά χρόνια παρουσίαζε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων στην κρατική τηλεόραση της ΕΡΤ. Μέχρι το 1989 που παραιτήθηκε παρουσίαζε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων μαζί με τις Λιάνα Κανέλλη, Εύη Δεμίρη, Έλλη Στάη και τους Αντώνη Ζησιμάτο, Κώστα Σερέζη, Νάσο Αθανασίου, Αλέξανδρο Αντωνόπουλο, Κώστα Χούντα κ.ά.

Στη συνέχεια παρουσίαζε για περίπου δέκα χρόνια το κεντρικό δελτίο ειδήσεων στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 με συμπαρουσιάστριες τη Νανά Παλαιτσάκη, τη Σοφία Τσιλιγιάννη, την Τατιάνα Στεφανίδου, τη Λιάνα Κανέλλη κ.ά. Την άνοιξη του 1992 και για τα επόμενα 2 χρόνια παρουσίαζε την εβδομαδιαία εκπομπή «Απόψε με τον Τέρενς Κουΐκ» στη βραδινή ζώνη με προσκεκλημένους απ' όλα τα στερεώματα και μετά από ένα χρόνο είχε την επιμέλεια και παρουσίαση της εκπομπής «Μαζί την Κυριακή» στη μεσημεριανή ζώνη. Παράλληλα εργάστηκε στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1 παρουσιάζοντας την ενημερωτική εκπομπή «Πρωινή γραμμή».

Στη συνέχεια παρουσίαζε καθημερινή πρωινή ενημερωτική εκπομπή στο Star Channel. Ακολούθησε η καθημερινή εμφάνιση του με την εκπομπή «Καλημέρα με τον Τέρενς» στον τηλεοπτικό σταθμό Alter Channel.

Το 2008, στη Θεσσαλονίκη και από το κανάλι της ΕΤ3 παρουσίαζε για δεύτερη φορά την εκπομπή «Απόψε με τον Τέρενς Κουΐκ» μεταδιδόμενη ανά εβδομάδα με καλεσμένους από τα διάφορα στερεώματα. Από την 1η Φεβρουαρίου του 2010 ανέλαβε την παρουσίαση του απογευματινού δελτίου στον τηλεοπτικό σταθμό Blue Sky. Τον Σεπτέμβριο του 2010 μετακινήθηκε στο Kontra Channel και για ένα διάστημα παρουσίαζε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων.

Έχει συνεργαστεί με τις εφημερίδες «Ελεύθερος», «Ελεύθερος Τύπος», «Απογευματινή», «Βραδυνή», «Πρωινή» και «Ελευθεροτυπία». Σήμερα συνεργάζεται με την εφημερίδα «Χώρα».

Έχει εμφανιστεί στην ταινία Ο αντιφασίστας του 1972 με πρωταγωνιστή τον Κώστα Βουτσά. Στην ουσία υποδύθηκε τον εαυτό του, όπου ως Τέρενς Κουΐκ - δημοσιογράφος παίρνει συνέντευξη στην αρχή της ταινίας από τον κεντρικό ήρωα «Νικόλα Μαντσολίνι» (Βουτσάς).