Μυστήριο για δεύτερη φορά η εξαφάνιση του Κιμ Γιονγκ Ουν - Τι συμβαίνει με την υγεία του;

Φουντώνουν ξανά οι φήμες

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Μυστήριο για δεύτερη φορά η εξαφάνιση του Κιμ Γιονγκ Ουν - Τι συμβαίνει με την υγεία του;

Για περισσότερο από τρεις εβδομάδες έχει να δώσει σημεία ζωής ο Κιμ Γιονγκ Ουν, ο οποίος τους τελευταίους μήνες «εξαφανίζεται» επί μακρόν και εμφανίζεται και πάλι στη δημόσια ζωή της Βόρειας Κορέας, δίνοντας τροφή σε φήμες πως κάτι συμβαίνει με την υγεία του.

Τον Απρίλιο ο ισχυρός άνδρας της Βόρειας Κορέας είχε «εξαφανιστεί» επί 20 ημέρες και οι φήμες έκαναν λόγο για σοβαρό πρόβλημα υγείας ενώ δημοσιεύματα σε ΗΠΑ, Ιαπωνία και Χονγκ Κονγκ ανέφεραν πως είναι νεκρός, μετά από επέμβαση στην καρδιά. Την Πρωτομαγιά ο Κιμ διέλυσε όλες τις φήμες και διέψευσε τα σενάρια περί διαδοχής του εμφανιζόμενος στα εγκαίνια εργοστασίου λιπασμάτων.

Ο «κληρονομικός» ηγέτης της Βόρειας Κορέας «εξαφανίστηκε» πάλι για τρεις εβδομάδες και στις 24 Μαΐου επανεμφανίστηκε σε συζήτηση για τα πυρηνικά στην Κεντρική Επιτροπή του Κόμματος.

Κιμ Γιονγκ Ουν υγεία

Όμως, έκτοτε, ο Κιμ «εξαφανίστηκε» εκ νέου, πυροδοτώντας και πάλι φήμες πως «κάτι τρέχει» με την υγεία του. Μάλιστα, τις φήμες ενίσχυσαν οι δηλώσεις του Ιάπωνα υπουργού Εξωτερικών Τάρο Κόνο, ο οποίος σε συνέντευξη Τύπου την περασμένη εβδομάδα δήλωσε πως: «Η χώρα του έχει υποψίες για την υγεία του ηγέτη που εξαφανίζεται περιοδικά».

Ο ίδιος, πρόσθεσε πως οι κινήσεις το τελευταίο διάστημα στην απομονωμένη χώρα είναι πολύ παράξενες. «Οι κινήσεις στη Βόρεια Κορέα είναι πολύ παράξενες επειδή ο Κιμ προσπαθεί να μην μολυνθεί καθώς ο ιός (κορωνοϊός) εξαπλώνεται σε όλη τη χώρα», δήλωσε ο Ιάπωνας ΥΠΕΞ.

Πηγή: Protothema.gr

Μας έπεσαν τα μαλλιά με όσα έρχονται στο φως για την κρυφή ζωή του Κιμ Γιονγκ Ουν. Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας φέρεται αν έχει πετάξει και τον θείο του στα σκυλιά.

Νέες φήμες για την υγεία του Κιμ Γιονγκ Ουν: Κόλλησε κορωνοϊό;

Νέες φήμες για την υγεία του Κιμ Γιονγκ Ουν. Ο Ιάπωνας υπουργός Άμυνας εξέφρασε την ανησυχία του μήπως ο δικτάτορας από την Βόρεια Κορέα κόλλησε κορωνοϊό.

Οι φήμες για τον Κιμ Γιονγκ Ουν επανήλθαν στο προσκήνιο καθώς ο Ιάπωνας υπουργός Άμυνας εξέφρασε «υποψίες» για την κατάσταση της υγείας του Βορειοκορεάτη δικτάτορα εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Τους τελευταίους μήνες ο Κιμ έχει περιορίσει στο ελάχιστο τις δημόσιες εμφανίσεις του δίνοντας τροφή σε εικασίες ότι είναι σε άσχημη κατάσταση. Δημοσιεύματα είχαν υποστηρίξει ότι ο «λαοπρόβλητος ηγέτης» μπορεί να είναι νεκρός ή σε κώμα αφού απουσίασε ξαφνικά από τις εορταστικές εκδηλώσεις για τα γενέθλια του παππού του και ιδρυτή της Β όρειας Κορέας, Κιμ Ιλ Σουνγκ στις 15 Απριλίου. Διεθνή ΜΜΕ άφηναν ανοικτό το ενδεχόμενο να είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στην καρδιά, που απέτυχε με αποτέλεσμα να χαροπαλεύει.

Μετά από μια απουσία 20 ημερών ο Κιμ επανεμφανίστηκε τελικά την Πρωτομαγιά στα εγκαίνια ενός εργοστασίου λιπασμάτων, για να εξαφανιστεί και πάλι στη συνέχεια. Έκτοτε τα κρατικά ΜΜΕ στη Βόρεια Κορέα δημοσιεύουν συνεχώς ρεπορτάζ για διάφορες δραστηριότητες του Κιμ, χωρίς, ωστόσο, να τον δείχνουν σε δημόσιες εκδηλώσεις. Κι όπως είπε χθες ο Ιάπωνας υπουργός Άμυνας, Τάρο Κόνο, οι πρόσφατες κινήσεις στην Πιονγιάνγκ είναι «όλες πολύ περίεργες».

Οι υποψίες της Ιαπωνίας για τον Κιμ

«Έχουμε ορισμένες υποψίες για την υγεία του [Κιμ]», δήλωσε. Κι όπως είπε οι «πολύ περίεργες κινήσεις» στη Βόρεια Κορέα εντάσσονται στην προσπάθεια του Κιμ να αποφύγει να μολυνθεί από τον κορωνοϊό καθώς εξαπλώνεται τστη χώρα. Ο Ιάπωνας Υπ ΑΜ είπε ακόμη ότι το Τόκιο ανταλλάσσει πληροφορίες με τις ΗΠΑ και άλλες χώρες για τον Κιμ, αλλά όπως είπε: «δεν μου επιτρέπεται να μιλήσω για τέτοια θέματα».

Η Βόρεια Κορέα επιμένει ότι δεν έχει καταγράψει ούτε ένα κρούσμα του νέου κορωνοϊού, αλλά ξένοι ειδικοί αμφιβάλλουν έντονα για τους ισχυρισμούς του καθεστώτος, ενώ ορισμένοι θεωρούν ότι ο Κιμ αντιμετωπίζει και πάλι σοβαρά προβλήματα υγείας, ή ενδεχομένως και να έχει πεθάνει, όπως ανέφεραν οι Times του Λονδίνου. Υποστηρίζουν δε ότι ένα ξέσπασμα της επιδημίας στη χώρα θα έχει επιδεινώσει τα μεγάλα οικονομικά της προβλήματα, σε συνδυασμό με τις διεθνείς κυρώσεις για τις πυρηνικές και πυραυλικές της φιλοδοξίες και τα κλειστά – λόγω της πανδημίας – σύνορα με την Κίνα, βασικό σύμμαχο και σημαντικότερο εμπορικό εταίρο της Πιονγιάνγκ.

Πηγή: iefimerida.gr