Τα συγκινητικά λόγια της Φαίης για το θάνατο του Μίνωα Κυριακού -«Για εμάς στην οικογένεια του ΑΝΤ1...»

Η αναφορά στον αέρα του Πρωινού

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Τα συγκινητικά λόγια της Φαίης για το θάνατο του Μίνωα Κυριακού -«Για εμάς στην οικογένεια του ΑΝΤ1...»

Μερικά πολύ συγκινητικά λόγια μοιράστηκε η Φαίη Σκορδά στον αέρα του ΑΝΤ1, με αφορμή τα 3 χρόνια από το θάνατο του Μίνωα Κυριακού. Στο πλατό δίπλα της εμφανίστηκε και ο Γιώργος Παπαδάκης.

Συγκεκριμένα, διαφορετική ήταν η έναρξη της εκπομπής της, αφού καλημέρισε τους τηλεθεατές παρέα με τον παρουσιαστή, για να μιλήσει για τον καλό του φίλο και συνεργάτη.

Τα συγκινητικά λόγια της Φάιης Σκορδά για τον Μίνωα Κυριακού

«2 Ιουλίου σήμερα και για όλους εμάς στην οικογένεια του ΑΝΤ1 αυτή η μέρα σημαίνει πολλά και ιδίως σε εσάς τους ανθρώπους που τον είχατε ζήσει πολύ περισσότερο. Είχατε την ευκαιρία, είχατε την τιμή να δείτε μαζί του ένα όραμα, να δείτε έναν άνθρωπο, ο οποίος λειτούργησε από ότι καταλαβαίνουμε όλοι πάντα από καρδιάς, σχεδιάζοντας πρωτοπόρα πράγματα», είπε χαρακτηριστικά η Φαίη Σκορδά.

Φαίη Σκορδά ΑΝΤ1 Μίνωας Κυριακού

«Κάποιες τέτοιες στιγμές αισθάνεσαι λίγο περίεργα. Για μένα που τον γνώρισα το 1988, που με εμπιστεύτηκε, που μου έδωσε τη δυνατότητα να πιστεύω ότι δεν είναι εργοδότης μου απλά, αλλά φίλος μου. Όπως και όλοι εμείς, οι περισσότεροι εδώ που τον ζήσαμε από την πρώτη στιγμή, έτσι αισθανθήκαμε, γιατί γινόταν ένα με εμάς. Για εμένα ήταν μια απώλεια συγγενικού προσώπου πρώτου βαθμού και δεν το λέω γιατί ήταν ο εργοδότης μου, αλλά γιατί ήταν ο Μίνωας Κυριακού. Ήταν ο Μίνως, ήταν ο φίλος μας, ο οποίος δεν μας επέβαλε να έχουμε αποστάσεις, αλλά μας έδωσε τη δυνατότητα να κρατάμε τις αποστάσεις εκείνες που αξίζουν τα πρόσωπα, τα οποία δεν επιβάλουν αυτή τη σχέση, αλλά σου δίνουν την δυνατότητα να έχεις αυτό το σεβασμό και την απόσταση. Ένας άνθρωπος με δραστηριότητες σε πάρα πολλούς τομείς και πετυχημένος και αυτοδημιούργητος», είπε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Παπαδάκης.

Λίγα λόγια για τον Μίνωα Κυριακού

Γόνος οικογένειας εφοπλιστών της οποίας η οικογενειακή ναυτιλιακή επιχείρηση ιδρύθηκε το 1852, ο Μίνωας Κυριακού δραστηριοποιήθηκε στον τομέα της ναυτιλίας από τη μικρή ηλικία των 17 ετών και σε ηλικία 23 ετών, το 1965, ίδρυσε την Athenian Tankers Inc. Το 1976, ίδρυσε δύο εταιρείες εμπορίου πετρελαιοειδών, την Bacoil International και την Athenian Oil Trading Inc.

Στα τέλη της δεκαετίας του '80 ο Μίνωας Κυριακού δραστηριοποιήθηκε στον χώρο των μέσων ενημέρωσης με την ίδρυση του ραδιοφωνικού σταθμού ANT1 FM 97.2 (σήμερα Easy 97.2) στην Αθήνα. Το 1989, ένα έτος μετά την ίδρυση του ραδιοφωνικού σταθμού, εγκαινιάστηκε η τηλεόραση του ΑΝΤ1. Ο όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ, ο οποίος ιδρύθηκε το 1999, σήμερα δραστηριοποιείται τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων.

Το 1997 ανέλαβε τη διοίκηση του Πανελληνίου Γ.Σ. και συνέβαλε αποφασιστικά στην αναβίωση του διεθνούς αθλητικού μίτινγκ "Τσικλητήρια" το οποίο, το 2002, εντάχθηκε στην κατηγορία Super Grand Prix της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Κλασικού Αθλητισμού