Παρασκευή, 07 Αυγούστου 2020 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Πένθος για τον Πέτρο Μπούτο - Η σπαρακτική του ανάρτηση

Δύσκολες στιγμές...

Πένθος για τον Πέτρο Μπούτο - Η σπαρακτική του ανάρτηση
News 09.07.2020 08:46
Αρθρογράφος: Youweekly Team
YOUWEEKLY TEAM

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Follow us on Google News

Πένθος έπεσε στην οικογένεια του Πέτρου Μπούτου. Ο ίδιος μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook θέλησε να μοιραστεί την λυπηρή αυτή είδηση με τους διαδικτυακούς του φίλους.

Η ανάρτηση του Πέτρου Μπούτου:

Πριν δύο ημέρες χάσαμε τον αγαπητό θείο, αδερφό του πατέρα μας, Τάση Μπούτο. Έντονος και γοητευτικός άνθρωπος ο Τάσης Μπούτος ξεκίνησε ως αξιωματικός του Βασιλικού τότε Ναυτικού, όμως οι προοδευτικές του ιδέες και ανεξάρτητος χαρακτήρας τον οδήγησαν μακριά από την στρατιωτική καριέρα, στα εμπορικά πλοία.

Γύρισε όλο τον κόσμο αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες τις οποίες αφηγούνταν χαρισματικά. Σημαντικότερα, έγινε ο θεματοφύλακας της πολιτικής και κοινωνικής συλλογικής μνήμης της γενέτειράς του Μεσσηνίας, στην οποία περνούσε το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου όταν ήταν στην ξηρά και ως συνταξιούχος, και συγκεκριμένα του χωριού του Μελιγαλά.

Ανεκτίμητες ιστορικά είναι οι αφηγήσεις του από τη μάχη του Μελιγαλά την οποία έζησε από πρώτο χέρι, νέος τότε 17 ετών. Προικισμένος με φωτογραφική μνήμη ήταν σε θέση να συγκρατήσει και την παραμικρή λεπτομέρεια συνθέτοντας μεγάλες αφηγήσεις που κάλυπταν την ιστορική εξέλιξη, την πολιτική δραστηριότητα αλλά και τα ιδιωτικά πάθη και έριδες της κοινωνίας της ιδιαίτερης πατρίδας του αλλά και ευρύτερα.

Πολλοί τον παρότρυναν να καταγράψει τις αφηγήσεις του πράγμα που όμως ποτέ δεν έκανε. Μετά από ιδέα του αδελφού μου Περικλή γυρίστηκε μία ταινία ντοκιμαντέρ για τον ίδιο και τις αναμνήσεις του, σε μια προσπάθεια να μη χαθεί η ζωντάνια και γλαφυρότητα που εμείς είχαμε την χαρά και ευλογία να ζήσουμε.

Ο Τάσης δεν πίστευε στην μετά θάνατον ζωή. Ζήτησε να αποτεφρωθεί και η τέφρα του να σκορπιστεί στο ποτάμι του Μελιγαλά, τη Μαυροζούμαινα.

Ο Τάσης αφήνει πίσω του μία κόρη, τη Δέσποινα.

Πένθος για τον Πέτρο Μπούτο

Στο πένθος έχει βυθιστεί και το νησί των Μυκόνων μετά τον θάνατο του Γιάννη Κλεισούρα.

Λίγα λόγια για τον Πέτρο Μπούτο

Ο Πέτρος Μπούτος είναι ο Γενικός Διευθυντής προγράμματος του Mega Channel. Είναι παντρεμένος με πολιτικό γάμο από το 2009 με την Έρση Ξενάκη, πρώην σύζυγο του Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη. Με τη σύζυγό του απέκτησαν δύο παιδάκια, ένα κορίτσι που ήρθε δύο μέρες μετά τον γάμο και ένα αγόρι, τον Απρίλιο του 2011.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Πένθος - Έφυγε από τη ζωή 24χρονος ηθοποιός

Θλίψη - Πέθανε η Μέρι Κέι Λετουρνό

Share