Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2021 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Συγκλονίζει ο Μανούσος Μανουσάκης: «Έκλαιγα στο Μοντάζ του Κόκκινου Ποταμιού»

«Καμία φαντασία δεν μπορεί να αποδώσει την τραγική πραγματικότητα»

Συγκλονίζει ο Μανούσος Μανουσάκης: «Έκλαιγα στο Μοντάζ του Κόκκινου Ποταμιού»
News 19.07.2020 16:39
Από Νεφέλη Ντατσοπούλου

Ο Μανούσος Μανουσάκης παραχώρησε την πρώτη του συνέντευξη μετά το τέλος της σειράς του, «Το Κόκκινο Ποτάμι», με τον γνωστό σκηνοθέτη να παραδέχεται πως είχε συγκλονιστεί και ο ίδιος από τα γυρίσματα με αποτέλεσμα να κλαίει στο μοντάζ.

Ο δημιουργός των μεγάλων επιτυχιών της ελληνικής τηλεόρασης, μίλησε στην εφημερίδα Espresso και αναφέρθηκε στην ιστορία που κρύβεται πίσω από το Κόκκινο Ποτάμι, τονίζοντας πως μέχρι και ο ίδιος δεν μπορούσε πια να συγκρατήσει τη συγκίνησή του.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στα όσα διαδραματίζονται τώρα με την μετατροπή της Αγιάς Σοφίας σε τζαμί, παραλληλίζοντάς τα γεγονότα αυτά με τη σειρά του. Δείτε εδώ τα σαρωτικά νούμερα που έκανε το Κόκκινο Ποτάμι στο τελευταίο επεισόδιο.

Αυτά είπε ο Μανούσος Μανουσάκης για το Κόκκινο Ποτάμι

«Αισθάνομαι ύστερα από αυτό το ταξίδι ψυχής ότι “Το κόκκινο ποτάμι” ενσωματώνει την πείρα όλων των χρόνων που δούλεψα στην τηλεόραση και ευελπιστώ να βρω ένα τηλεοπτικό σπίτι για την επόμενη, καθώς θέλω να ασχοληθώ με τους ήρωες του 1821. Αυτά που είδατε, τις πορείες θανάτου, τους βιασμούς, τη λεηλασία εκκλησιών και την ομαδική αυτοκτονία των Ποντίων είναι όλα μα όλα αληθινά. Καμία φαντασία δεν μπορεί να αποδώσει την τραγική πραγματικότητα.

Κόκκινο Ποτάμι Μανουσάκης

Έκλαιγα στο μοντάζ και ένιωθα συγγενής με όλους τους ηθοποιούς μου όταν έβλεπα τους Πόντιους να πεθαίνουν χορεύοντας. Στη σειρά, σκόπιμα, μόνο η Ιφιγένεια μένει ζωντανή γιατί συμβολίζει την ελπίδα και για να μεταφέρει την ιστορική αλήθεια. Η σειρά έχει τραγική αντιστοιχία στο σήμερα. Δεν πρέπει να υπάρχει κανένας εφησυχασμός με τους Τούρκους, γιατί ο Ερντογάν, ως άλλος Κεμάλ, ελέγχει τις αντιδράσεις των Μεγάλων Δυνάμεων.

Η ημέρα που διάλεξε για να γίνει τζαμί η Αγία Σοφία, την Παρασκευή 24 Ιουλίου, δεν είναι τυχαία, αλλά είναι η ημέρα υπογραφής της Συνθήκης της Λωζάννης. Ακούσαμε από τον Πάπα ένα ξερό ‘‘θλίβομαι’’. Υποκρισία. Είμαστε τελικά μόνοι και δεν έχω ακούσει κάποιον πολιτικό διάλογο στη Βουλή αλλά μονολόγους. Η προπαγάνδα των τουρκικών σίριαλ με τη βοήθεια του τουρκικού κράτους έπρεπε να μας είχε προβληματίσει εδώ και καιρό».

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Το Κόκκινο Ποτάμι: Συγκλονισμένοι οι συντελεστές της σειράς με το φινάλε - Το παρακολούθησαν όλοι μαζί

Το Κόκκινο Ποτάμι: Θα σπάσει η καρδιά σας στο τελευταίο επεισόδιο - «Τα γεγονότα είναι αβάσταχτα...»

Share