«Δεν μπορείς να μου κάνεις bullying για τα κιλά μου» - Ξέσπασε on air η Σοφία Μουτίδου

Το δυνατό μήνυμά της για τα στερεότυπα

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
«Δεν μπορείς να μου κάνεις bullying για τα κιλά μου» - Ξέσπασε on air η Σοφία Μουτίδου

Στο σημερινό The Booth, η Σοφία Μουτίδου δε δίστασε να ξεσπάσει, σχολιάζοντας πως γίνεται να κάνει κάποιος bullying σε κάποιον άλλο για τα κιλά του. Η παρουσιάστρια της εκπομπής μάλιστα, χρησιμοποίησε πολύ δυνατά λόγια για να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα.

Η 35χρονη Κατερίνα έχει θέμα με το βάρος της και την αντιμετώπιση του συζύγου της προς αυτό. Πριν από ένα χρόνο έμεινε έγκυος και πήρε πολλά κιλά κατά τη διάρκεια και μετά τη γέννα. Άρχισε να τρώει πολύ στην εγκυμοσύνη της και της έμεινε αυτή η λαιμαργία μετά.

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζει είναι με τον άντρα της, την πιέζει καθημερινά, της κάνει bullying για το πότε θα χάσει τα κιλά και για να σταματήσει να τρώει. Πράγμα που κάνει την Κατερίνα να αγχώνεται και να τρώει περισσότερο.

Για το λόγο αυτό, η Σοφία Μουτίδου αποφάσισε να μιλήσει ανοιχτά για το ζήτημα του bullying και τα κιλά. Νωρίτερα βέβαια είδαμε την έκπληξη που έκαναν στο The Booth στην Πηνελόπη Αναστασοπούλου.

Με αυτόν τον τρόπο ξέσπασε η Σοφία Μουτίδου για το bullying

«Δεν είναι μόνο τα κιλά της εγκυμοσύνης το έναυσμα. Και στην καθημερινότητα βλέπω σχέσεις να διαλύονται, να τους μιλάνε πολύ άσχημα “Δεν σε πήρα έτσι.. δεν αγόρασα αυτό το αντικείμενο έτσι, είχε άλλο καπάκι και τώρα είσαι αλλιώς” . Μεγάλο θέμα ανοίξατε με τα κιλά… Είναι μεγάλη ιστορία.

Θέλω απλά να ενημερώσω τον υπόλοιπο κόσμο ότι αυτός που φέρει τα κιλά, περνάει το δικό του πρόβλημα. Δεν τον βοηθάτε υπενθυμίζοντάς του το. Τον βοηθάτε, ενημερώνοντας τον για την υγεία του… Το να του κάνετε bullying, δεν βοηθάει. Εγώ δεν ξέρω ούτε έναν υπέρβαρο φίλο μου να νιώθει καλά με τα κιλά του. Εγώ σιχαίνομαι τα κοινωνικά ψεύδη.

Υπέρβαρη είμαι εγώ. Είμαι πάνω από τα κιλά μου. Έχουμε δεσμεύσεις, δεν μπορούμε να κάτσουμε σωστά, πονάνε τα πόδια μας περισσότερο, δεν μπορούμε να ανέβουμε μια σκάλα, παρόλο που εγώ κάνω μια προσπάθεια γυμναστικής. Μην έχετε την ψευδαίσθηση ότι εμείς νιώθουμε καλά. Δεν μου αρέσω, αλλά γιατί να το μοιραστώ; Εσύ δεν μπορείς να μου κάνεις bullying», είπε η Σοφία Μουτίδου.