Φλέγονται οι Κεχριές Κορινθίας - Εκκενώνονται οικισμοί και κατασκηνώσεις

Στη μάχη με την πύρινη λαίλαπα

Αρθρογράφος: Χριστιάνα Μπράμο
Χριστιάνα Μπράμο
Youweekly Editor
Φλέγονται οι Κεχριές Κορινθίας - Εκκενώνονται οικισμοί και κατασκηνώσεις

Επιμένει η φωτιά στις Κεχριές Κορινθίας, με περισσότερους οικισμούς να εκκενώνονται, ακόμη και κατασκηνώσεις. Τα νέα είναι δυσάρεστα καθώς ο "φλογερός εχθρός" δε λέει να μας αφήσει να πάρουμε ανάσα αλλά αυξάνει την έκτασή του.

Φωτιά Κορινθία

Σε εξέλιξη βρίσκεται από το μεσημέρι της Τετάρτης η μεγάλη φωτιά στην περιοχή Κεχριές της Κορινθίας, με την Πυροσβεστική να προχωρά σε εκκένωση κατασκήνωσης και ενός ακόμη οικισμού.

Συγκεκριμένα, δόθηκε εντολή εκκένωσης στον οικισμό Δράσσα, που είναι κοντά στους υπόλοιπους οικισμούς που εκκενώθηκαν τις προηγούμενες ώρες. Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες οι Αρχές διέταξαν την εκκένωση της κατασκήνωσης «The Ranch», στην περιοχή Σοφικό Κορινθίας. Τα παιδιά μεταφέρονται με λεωφορεία στο πρώτο δημοτικό σχολείο Κορινθίας.

Χάρτης Επικινδυνότητας

ΠΗΓΗ: athensmagazine.gr

Κάηκαν κατοικίες στις Κεχριές Κορινθίας - Δεν μπορούν να ελέγξουν την φωτιά Ανεξέλεγκτη συνεχίζει να μαίνεται η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης στην Κόρινθο.Η φωτιά καίει δασική έκταση στην περιοχή Κεχριές, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες έχουν καεί σπίτια Νωρίτερα όπως έγινε γνωστό στο σημείο σπεύδει εκτάκτως ο Νίκος Χαρδαλιάς. Πιο συγκεκριμένα, επί τόπου σπεύδουν ο αρχηγός Πυροσβεστικής Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς και ο κλαδάρχης επιχειρήσεων Πυροσβεστικής Υποστράτηγος Γεώργιος Πουρνάρας. Στο σημείο επιχειρούν 77 πυροσβέστες, 26 οχήματα, 4 ομάδες πεζοπόρου τμήματος, το ΜΕΤΠΕ, 5 ελικόπτερα και 2 αεροσκάφη. Επιπλέον, γίνεται συνδρομή από υδροφόρες, μηχανήματα ΟΤΑ και εθελοντές. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία εισηγήθηκε να εκκενωθεί ο οικισμός Ζίμενς που βρίσκεται στην περιοχή. Επίσης ενημερώθηκε για κατασκήνωση, η οποία βρίσκεται εντός του στρατοπέδου αλλά είναι άδεια. ">Η μάχη με τις φλόγες συνεχίζεται και σε άλλα μέτωπα, με πυρκαγιά να εκδηλώνεται κοντά στον Ισθμό της Κορίνθου.

Κάηκαν κατοικίες στις Κεχριές Κορινθίας - Δεν μπορούν να ελέγξουν την φωτιά

Ανεξέλεγκτη συνεχίζει να μαίνεται η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης στην Κόρινθο.Η φωτιά καίει δασική έκταση στην περιοχή Κεχριές, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες έχουν καεί σπίτια

Νωρίτερα όπως έγινε γνωστό στο σημείο σπεύδει εκτάκτως ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Πιο συγκεκριμένα, επί τόπου σπεύδουν ο αρχηγός Πυροσβεστικής Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς και ο κλαδάρχης επιχειρήσεων Πυροσβεστικής Υποστράτηγος Γεώργιος Πουρνάρας.

Στο σημείο επιχειρούν 77 πυροσβέστες, 26 οχήματα, 4 ομάδες πεζοπόρου τμήματος, το ΜΕΤΠΕ, 5 ελικόπτερα και 2 αεροσκάφη. Επιπλέον, γίνεται συνδρομή από υδροφόρες, μηχανήματα ΟΤΑ και εθελοντές.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία εισηγήθηκε να εκκενωθεί ο οικισμός Ζίμενς που βρίσκεται στην περιοχή. Επίσης ενημερώθηκε για κατασκήνωση, η οποία βρίσκεται εντός του στρατοπέδου αλλά είναι άδεια.