Μιχάλης Ρακιντζής: "Νομίζω ότι μόνο οι Έλληνες..." - Πήρε θέση για την Αγία Σοφιά

Έντονη η τοποθέτηση του Μιχάλη Ρακιντζή

Αρθρογράφος: Χριστιάνα Μπράμο
Χριστιάνα Μπράμο
Youweekly Editor
Μιχάλης Ρακιντζής:

Στο το φλέγον θέμα της Αγίας Σοφιάς πήρε θέση ο Μιχάλης Ρακιντζής και οι δηλώσεις του υπήρξαν τρανταχτές. Όλα αυτά έλαβαν χώρα στον αέρα της εκομπής Αταίριαστοι το πρωί της Παρασκευής.

Η χαρακτηριστική δήλωση του Μιχάλη Ρακιντζή


«Επειδή η πολιτική διαχρονικά τα τελευταία χρόνια δεν το έχει πάει καλά το θέμα, ξαμολήστε τον κύριο Φλώρο μπας και γίνει τίποτα! Με ενοχλούν ορισμένα πράγματα. Το να περιμένουμε τη βοήθεια από τους ξένους δεν είναι τιμητικό για τον Έλληνα. Ο Έλληνας πιο παλιά βοηθούσε τους άλλους, δεν περίμενε κανέναν να τον βοηθήσει. Πρέπει να είμαστε αυτάρκεις και να μην ψαρώνουμε».

Live μετάδοση από την Αγία Σοφιά στην Πόλη

Η τοποθέτησή του σχετικά με τα δρώμενα που αφορούν την Αγία Σοφιά

«Να το πάρουμε διαφορετικά, ότι σήμερα κάποια εκατομμύρια μουσουλμάνοι θα υποκλιθούν στην Αγιά Σοφιά, ας το πάρουμε έτσι το θέμα. Όχι ότι δεν μας ενοχλεί. Το θέμα είναι διμερές, δεν αφορά κανέναν άλλον. Νομίζω ότι μόνο οι Έλληνες έχουν αυτόν τον δεσμό με την Αγία Σοφία».

Αγία Σοφιά: Ο Ερντογάν την μετατρέπει οριστικά σε τζαμί

Το τουρκικό Συμβούλιο της Επικρατείας ακύρωσε την απόφαση του 1934 με την οποία η τότε τουρκική κυβέρνηση είχε μετατρέψει την Αγία Σοφία της Κωνσταντινούπολης σε μουσείο, σύμφωνα με το CNN Turk. Έτσι ανοίγει η διαδικασία της μετατροπής της σε τζαμί ο Ερντογάν.

Διαβάστε όλες τις λεπτομέρειες στο Athensmagazine.gr