Ρένα Βλαχοπούλου: Τι απέγινε η βίλα της στην Κέρκυρα

Αποκάλυψη 16 χρόνια μετά το θάνατό της

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Ρένα Βλαχοπούλου: Τι απέγινε η βίλα της στην Κέρκυρα

Η σημερινή μέρα είναι πολύ ιδιαίτερη, καθώς συμπληρώνονται, 16 ολόκληρα χρόνια από τη μέρα που η λατρεμένη Ρένα Βλαχοπούλου έφυγε από τη ζωή. Μέσα από την εκπομπή Καλοκαίρι #ΝΟΤ, αποκαλύφθηκε τι απέγινε η πολυτελής της βίλα στην Κέρκυρα.

Η πασίγνωστη ηθοποιός λάτρευε με όλη της την καρδιά την πατρίδα της και το σπίτι στο οποίο έμενε είναι απλά μοναδικό.

Το διάσημο αρχοντικό ωστόσο, έχει πλέον γίνει… rooms to let! Ο ηθοποιός Αντώνης Αργυρός, του οποίου η γιαγιά ήταν συμμαθήτρια με την Ρένα Βλαχοπούλου, αναφέρει στην εκπομπή Καλοκαίρι #not:

«Την βίλα της Ρένας Βλαχοπούλου την πήρε κάποια εταιρεία, η οποία νοικιάζει δωμάτια στο σπίτι της Ρένας. Δεν ξέρω γιατί ο δήμος Κέρκυρας δεν το αξιοποίησε. Πήγα στις αρχές που το έφτιαχναν και μάλιστα δεν με άφηναν να μπω και μέσα. Αφού τους έδειξα φωτογραφία με την Ρένα Βλαχοπούλου μετά με άφησαν. Πραγματικά με στεναχωρεί αυτό που έχει γίνει».

Μάλιστα, συνέχισε και ξεκαθάρισε, πως ο Δήμος θα έπρεπε να έχει μεριμνήσει για τη συγκεκριμένη κατοικία και να την αξιοποιήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο προκειμένου να τιμηθεί η μνήμη της κορυφαίας ηθοποιού.

Ρένα Βλαχοπούλου σπίτι Κέρκυρα

Λίγα λόγια για τη Ρένα Βλαχοπούλου

Η Βλαχοπούλου γεννήθηκε στην Κέρκυρα. Ο πατέρας της, Γιάννης Βλαχόπουλος, ανήκε στην αριστοκρατία του νησιού, ενώ η μητέρα της, Καλλιόπη, ήταν κόρη κάποιας υπηρέτριας που εργαζόταν στο σπίτι των Βλαχόπουλων. Οι γονείς της αγαπήθηκαν και παρά τις αντιδράσεις της οικογένειας του νέου, η οποία τον αποκλήρωσε, παντρεύτηκαν κι έκαναν εννιά παιδιά. Τα έβγαζαν πέρα με δυσκολία.

Η Ρένα ήταν το πέμπτο παιδί και πήγαινε συχνά με τον πατέρα της στο αρχοντικό του Κόντε Θεοτόκη, όπου υπήρχε πιάνο, αλλά και μια δισκοθήκη με δίσκους των 78 στροφών. Εκεί είχε την πρώτη της επαφή με τη μουσική και το τραγούδι.