Θρήνος: Απεβίωσε γνωστός Έλληνας Ηθοποιός

Μεγάλη θλίψη για την απώλεια

Αρθρογράφος: Χριστιάνα Μπράμο
Χριστιάνα Μπράμο
Youweekly Editor
Θρήνος: Απεβίωσε γνωστός Έλληνας Ηθοποιός

Ο ελληνικός καλλιτεχνικός κόσμος θρηνεί την απώλεια γνωστού Έλληνα ηθοποιού που δυστυχώς κατέληξε. Λόγος γίνεται για τον Άγγελο Θεοδωρόπουλο ηθοποιό και σκηνοθέτη. Ο ηθοποιός πέθανε σε ηλικία 86 ετών.

Την είδηση του θανάτου του μάθαμε μέσω μίας ανάρτησης από την σελίδα "ΤΑΣΕΗ" στο facebook.

Η ανάρτηση που έκανε γνωστό πως απεβίωσε ο γνωστός Έλληνας ηθοποιός.

"Με μεγάλη μας λύπη μάθαμε εχθές πως έφυγε από κοντά μας ο εκλεκτός συνάδελφος, ηθοποιός και σκηνοθέτης, Ευάγγελος-Άγγελος Θεοδωρόπουλος. Επί χρόνια μέλος του ΤΑΣΕΗ και της Ένωσης Συνταξιούχων Ηθοποιών (Ε.Σ.Η)"

 Άγγελος Θεοδωρόπουλος Απεβίωσε

Ακολουθεί ένα αφιέρωμα για τον Άγγελο από το ημερολόγιο ΤΑΣΕΗ 2019:

"Δουλειά, δουλειά, δουλειά, αυτή είναι η αρχή μου για να είσαι συνεπείς με αυτό που διάλεξες. Κι εγώ λάτρεψα και την ηθοποιία αλλά σε όλους τους τομείς που αναμείχθηκα το έκανα με σεβασμό και αγάπη. Ήμουν βοηθός του Ορέστη Λάσκου στο «Τύφλα να χει ο Μάρλον Μπράντο». Ο Στράντζαλης με ήθελα πάντα στις δουλειές του και ο Κώστας Καραγιάννης μου έλεγε ότι η φάτσα μου είναι για το αμερικάνικο σινεμά. Ευτυχώς πάντα με άγγιζαν η σκηνοθεσία, η γλυπτική, η ζωγραφική, η φωτογραφία, η μουσική διδασκαλία σε δραματικές σχολές. Αυτό που πάντα θυμάμαι είναι πως με δίδαξε ο Σακελάριος και με έβγαλε στο Μετροπόλιταν. Ωραίες εποχές…. Λάτρεψα τα ταξίδια γι΄αυτό γύρισα πολλά ντοκυμαντέρ, αρχίζοντας από τη Μακρινή Κορέα, τη Βενετία, το Άμστερνταμ αλλά και δικές μας ομορφιές, την Αιδηψό, τη Μύκονο και τη Δήλο και με τα πλάνα μου στόχευα όχι μόνο στην τέρψη της θέασης αλλά και της ψυχής."

Κάλο ταξίδι Άγγελε!

 Άγγελος Θεοδωρόπουλος Απεβίωσε Ανάρτηση

Θρήνος! Πέθανε Έλληνας ποδοσφαιριστής

Θρήνος! Πέθανε ο Γιώργος Παναγιωτόπουλος

Θρήνος έχει ξεσπάσει στον κόσμο της πολιτικής, με την είδηση πως ο πρώην πρόεδρος του ΣτΕ πέθανε σε ηλικία 76 ετών μετά από μακροχρόνια μάχη με τον καρκίνο, σκορπώντας την θλίψη στους ανθρώπους του.

Ο πατέρας του, Χαράλαμπος Παναγιωτόπουλος, ήταν σύμβουλος στο Συμβούλιο Επικρατείας και είχε διατελέσει υπουργός. Η μητέρα του Αντιγόνη ήταν κόρη του βουλευτή Πειραιώς Ιωάννη Παπαδόπουλου.

Ποιος ήταν ο Γιώργος Παναγιωτόπουλος

Ο Γιώργος Παναγιωτόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1944. Δίδαξε το 1969 στην έδρα του Διοικητικού Δικαίου στην Π.Α.Σ.Π.Ε. (ήδη Πάντειο Πανεπιστήμιο) και είχε κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στις Βρυξέλλες σχετικά με το Δίκαιο του Περιβάλλοντος. Στο Συμβούλιο της Επικρατείας εισήλθε έπειτα από διαγωνισμό το έτος 1970. Προήχθη σε πάρεδρο το 1977, σε σύμβουλο Επικρατείας το έτος 1989 και σε αντιπρόεδρο το 2004.

Γιώργος Παναγιωτόπουλος θάνατος

Το έτος 2005 προήχθη σε πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας, θέση στην οποία παρέμεινε μέχρι τον Ιούνιο του 2009. Από την θέση του προέδρου του ΣτΕ απεχώρησε λόγω συμπλήρωσης του ανωτάτου επιτρεπομένου ορίου, που είναι η τετραετία. Διετέλεσε, επίσης, μέλος του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου, του Εκλογοδικείου, του Μισθοδικείου και του Δικαστηρίου Αγωγών Κακοδικίας.

Την περίοδο 2004 - 2005 διετέλεσε γενικός διευθυντής της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών. Το 2006 αναγορεύθηκε επίτιμος διδάκτωρ του Τμήματος Γενικού Δικαίου του Παντείου Πανεπιστημίου και το έτος 2009 αναγορεύθηκε επίτιμος διδάκτωρ της Νομικής Σχολής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.

Επί σειρά ετών διετέλεσε πρόεδρος του Ιδρύματος Διοικητικού Δικαίου Μιχ. Στασινόπουλου και αντιπρόεδρος της Εταιρείας Διοικητικών Μελετών, ενώ διετέλεσε και μέλος Διοικητικών Συμβουλίων νομικών Ενώσεων και Ιδρυμάτων. Συμμετείχε σε νομοπαρασκευαστικές επιτροπές, μεταξύ των οποίων είναι εκείνη για την αναθεώρηση και συμπλήρωση του Κώδικα Διοικητικής Δικονομίας.

Ήταν παντρεμένος με την καθηγήτρια της Νομικής Σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και πρώην βουλευτή και αντιδήμαρχο του Δήμου Αθηναίων Κέλλυ (Καλλιόπη) Μπουρδάρα.

Βαρύ πένθος έχει ξεσπάσει και στο ΚΚΕ. Δείτε εδώ ποιο μέλος του κόμματος πέθανε.

Πηγή: iefimerida.gr