Ρίγη συγκίνησης με τον θάνατο του Γιώργου Κοτανίδη - Τι συνέβη μετά την κηδεία του;

Συγκινούν οι κόρες του

Αρθρογράφος: Χριστιάνα Μπράμο
Χριστιάνα Μπράμο
Youweekly Editor
Ρίγη συγκίνησης με τον θάνατο του Γιώργου Κοτανίδη - Τι συνέβη μετά την κηδεία του;

Ο χρόνος ανέκαθεν έτρεχε με ορμητική ταχύτητα χωρίς να γίνει εξ' ολοκλήρου αντιληπτός. Έχουν ήδη περάσει 6 μήνες από τον θάνατο του κορυφαίου Έλληνα ηθοποιού, σκηνοθέτη και συγγραφέα Γιώργου Κοτανίδη που προκάλεσε ρίγη συγκίνησης. Τι συνέβη μετά την κηδεία του;

Η οικογένεια του Γιώργου Κοτανίδη τον αποχαιρέτησε με τον τρόπο που εκείνος επιθυμούσε και έτσι σκόρπισαν την τέφρα του στο Αιγαίο. Η αποτέφρωσή του έγινε στο αποτεφρωτήριο της Ριτσώνας και η οικογένειά του διέσπειρε πριν από δύο ημέρες την τέφρα του στη θάλασσα, στην Ερεσό στη Λέσβο, που τόσο πολύ εκείνος αγαπούσε.Οι κόρες τους έκαναν γνωστή την είδηση με μία ανάρτησή τους στα κοινωνικά δίκτυα. Δείτε την παρακάτω.

Η ανάρτηση και η ρίγη συγκίνησης με τον θάνατο του Γιώργου Κοτανίδη - Τι συνέβη μετά την κηδεία του;

"Μια ζεστή καλησπέρα από την Ερεσό, τον αγαπημένο τόπο του πατέρα μας στον οποίο πέρασε τα τελευταία καλοκαίρια της ζωής του. Πριν το χειρουργείο, ένα πράγμα του έδινε δύναμη: η σκέψη της πρώτης του καλοκαιρινής βουτιάς στην Ερεσό.

Εχτές, με έναν διαφορετικό τρόπο δυστυχώς, πραγματοποιήσαμε αυτή του την επιθυμία. Ο Γιώργος Κοτανίδης κατοικεί πια στο αγαπημένο του Αιγαίο Πέλαγος. Ευχαριστούμε θερμά τον Αντωνιος Αλακιωτης, πρόεδρο της Ελληνικής Κοινωνίας Αποτέφρωσης, για την πολύτιμη βοήθεια του και το δρόμο που άνοιξε για τον πατέρα μας όπως και για τόσους άλλους.

τέφρα κοτανίδης θάνατος

Ήρθε επίσης η ώρα να κλείσει και το προφίλ του Yorgos Kotanidis το οποίο αποτέλεσε τόσα χρόνια έδαφος για πολύ γόνιμο διάλογο για πολλά και διαφορετικά θέματα. Ευχαριστούμε όλους σας για την αγάπη και τη στήριξη. Η σελίδα Γιώργος Κοτανίδης Yorgos Kotanidis παραμείνει ενεργή στη μνήμη του πατέρα μας" Έγραψαν οι κόρες

ανάρτηση κοτανίδης κορες

Έντονη είναι η θλίψη και για τον θάνατο του Κώστα Μιχαήλ

Θρήνος! Πέθανε ο Ντίνος Χριστιανόπουλος

Θρήνος έχει ξεσπάσει στον καλλιτεχνικό χώρο με την είδηση πως ο γνωστός ποιητής, Ντίνος Χριστιανόπουλος, πέθανε σε ηλικία 89 ετών, σκορπώντας τη θλίψη σε ολόκληρο το Πανελλήνιο.

Ο Χριστιανόπουλος (λογοτεχνικό ψευδώνυμο του Κωνσταντίνου Δημητριάδη) γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1931.

Φοίτησε στο Τμήμα Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και από το 1958 ως το 1965 εργάστηκε ως βιβλιοθηκάριος στη Δημοτική Βιβλιοθήκη της πόλης.

Το 1958 ίδρυσε και ανέλαβε υπό τη διεύθυνσή του το περιοδικό «Διαγώνιος», που κυκλοφόρησε ως το 1983 με ολιγόχρονες παύσεις ενώ το 1962 δημιούργησε τις «Εκδόσεις της Διαγωνίου» και από το 1965 εργάστηκε ως διορθωτής και επιμελητής. Το 1974 ίδρυσε τη Μικρή Πινακοθήκη της Διαγωνίου που έχει ως στόχο την προβολή νέων καλλιτεχνών της συμπρωτεύουσας, με στενούς συνεργάτες του Κάρολο Τσίζεκ και Νίκο Νικολαΐδη.

Την πρώτη του εμφάνιση στη λογοτεχνία πραγματοποίησε το 1949 με τη δημοσίευση του ποιήματος «Βιογραφία» στο περιοδικό της Θεσσαλονίκης «Μορφές».

Τον επόμενο χρόνο κυκλοφόρησε η πρώτη του ποιητική συλλογή με τίτλο «Εποχή των ισχνών αγελάδων».

Ο Ντίνος Χριστιανόπουλος τοποθετείται ανάμεσα στους σημαντικότερους ποιητές της ομάδας που είναι γνωστή ως «Κύκλος της Διαγωνίου» και κινήθηκε στο πλαίσιο του ομώνυμου περιοδικού που ο ίδιος ίδρυσε (Νίκος-Αλέξης Ασλάνογλου, Γιώργος Ιωάννου, Τάσος Κόρφης, Βασίλης Καραβίτης, κ.α.). Η ποίησή του χαρακτηρίζεται από έντονα ερωτική διάθεση και επιρροές από το έργο του Κωνσταντίνου Καβάφη.

Θρήνος ξέσπασε και με το θάνατο του Βαγγέλη Καραβασάνη. Δείτε εδώ περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το χαμό του.

Πηγή: eleftherostypos.gr