Πέθανε ο Σάββας Θεοδωρίδης

Απέραντη θλίψη!

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Πέθανε ο Σάββας Θεοδωρίδης

Έφυγε από τη ζωή στα 85 του χρόνια ο Σάββας Θεοδωρίδης. Ο επίτιμος πρόεδρος του Ολυμπιακού νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες στην εντατική του νοσοκομείου «Σωτηρία».

Ο 85χρονος Σάββας Θεοδωρίδης ταλαιπωρήθηκε τα προηγούμενα χρόνια από σοβαρό πρόβλημα υγείας, αλλά κατάφερε να βγει νικητής. Παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε όλο αυτό το διάστημα δεν σταμάτησε στιγμή να βρίσκεται στο πλευρό της αγαπημένης του ομάδας τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Ο Σάββας Θεοδωρίδης ήταν και πεθερός της Δούκισσας Νομικού, η οποία είναι παντρεμένη με τον γιο του, Δημήτρη, ενώ έχει δώσει το όνομά του και στον πρώτο της γιο.

Πένθος έχει ξεσπάσει και για το θάνατο του Δημήτρη Καλαμπαλίκη. Δείτε εδώ λεπτομέρειες για τον φρικτό του θάνατο.

Πηγή: iefimerida.gr

Ποιος είναι ο Σάββας Θεοδωρίδης, πατέρας του Δημήτρη Θεοδωρίδη και πεθερός της Δούκισσας Νομικού

Ο Σάββας Θεοδωρίδης (γενν. 18 Φεβρουαρίου 1935, Αμπελόκηποι Αθήνας) είναι Έλληνας διεθνής παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και μέλος στο διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ Ολυμπιακός Πειραιώς ως επίτιμος πρόεδρος.Έχει διατελέσει επίσης αντιπρόεδρος του σωματείου και γενικός αρχηγός.

Ξεκίνησε το άθλημα από την Αθλητική Ένωση Αμπελοκήπων και το 1953, ενώ αναμενόταν η απόκτηση του από τον Παναθηναϊκό, εντάχθηκε στον Ολυμπιακό. Παρέμεινε τερματοφύλακας του μέχρι το 1962.

Στην Εθνική Ελλάδας αγωνίστηκε 12 φορές. Στην Α΄ κατηγορία έπαιξε σε 57 παιχνίδια.

Με τη φανέλα του Ολυμπιακού, έχει κατακτήσει 5 Πρωταθλήματα Ελλάδας, 5 Κύπελλα και 5 Πρωταθλήματα της ΕΠΣ Πειραιώς.

Μάλιστα, στην πρόσφατη φιέστα για την κατάκτηση του 45ου πρωταθλήματος, ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης τού αφιέρωσε τον τίτλο λέγοντας χαρακτηριστικά πως πρόκειται για "έναν μεγάλο Ολυμπιακό", ενώ οι Κριστιάν Καρεμπέ και Πέδρο Μαρτίνς ήταν εκεί για να του δείξουν ακόμη κι εκείνες τις στιγμές το ενδιαφέρον τους. Να τον βάλουν να καθίσει, μέχρι να φύγει σιγά-σιγά από τον αγωνιστικό χώρο για την οικία του, ώστε να ξεκουραστεί. Ήταν δύσκολες, αλλά συνάμα όμορφες ώρες για τον Σάββα Θεοδωρίδη.