Η Όλγα Κεφαλογιάννη έκανε τεστ κορωνοϊού

Δείτε την ανάρτησή της

Αρθρογράφος: Χριστιάνα Μπράμο
Χριστιάνα Μπράμο
Youweekly Editor
Η Όλγα Κεφαλογιάννη έκανε τεστ κορωνοϊού

Πολλά πρόσωπα της ελληνικής showbiz και επιφανείς προσωπικότητες έχουν ξεκινήσει να υποβάλλονται σε τεστ κορωνοϊού, καθώς οι ανησυχίες είναι πολλές και έντονες. Ένα από αυτά τα άτομα είναι και η πασίγνωστη δικηγόρος και βουλευτής της ΝΔ, Όλγα Κεφαλογιάννη που έκανε τεστ για τον κορωνοιο και ανήρτηση μια φωτογραφία από την κλινική.

Αναλυτικότερα, Σε τεστ για κορωνοϊό υπεβλήθη η βουλευτής της ΝΔ, Όλγα Κεφαλογιάννη, η οποία προηγουμένως βρισκόταν για διακοπές στην Κρήτη.

«Κάνουμε το τεστ για #COVID19 όταν επιστρέψουμε από τις διακοπές μας. Ας προστατεύσουμε την οικογένειά μας, τους φίλους μας, τους συναδέλφους μας», έγραψε στο Twitter η κ. Κεφαλογιάννη.

Αυτή είναι ανάρτηση της Όλγας Κεφαλογιάννη την ώρα που έκανε το τεστ κορωνοϊού

ΠΗΓΗ: protothema.gr

Το πρωί έγινε γνωστή η είδηση ενός 17χρονου με κορωνοϊό στην Κρήτη που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο μέσα σε κάψουλα! Δείτε εδώ τι συνέβη.

Κορωνοϊός - Κεραμέως: Τι προβλέπεται σε περίπτωση κρούσματος σε σχολείο;

Η απόφαση για το άνοιγμα των σχολείων έχει πλέον παρθεί αλλά οι κίνδυνοι που εγκυμονεί κάτι τέτοιο δεν θα έπρεπε να μη λογίζονται ως σοβαροί. Σαφέστατα και η Παιδεία είναι ζωτικής σημασίας και η χρονιά δεν πρέπει να χαθεί, ενώ ως γνωστόν έχουν παρθεί αρκετά μέτρα προστασίας για τη λειτουργία των σχολείων, εντούτοις τα ερωτήματα είναι πολυάριθμα. Τι προβλέπεται για παράδειγμα σε περίπτωση εμφάνισης κρούσματος κορωνοϊού σε σχολείο;

Ειδικότερα, Το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς αναμένεται να χτυπήσει για τους μαθητές όλης της χώρας στις 7 Σεπτεμβρίου, κάτω από τις νέες συνθήκες που επιβάλει η πανδημία του κορωνοϊού.

Τι προβλέπεται σε περίπτωση κρούσματος σε σχολείο;

Η χρήση της μάσκας κρίνεται πλέον απαραίτητη από μαθητές και εκπαιδευτικούς, ενώ η επιστημονική κοινότητα εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα μαζί με την κυβέρνηση για την ομαλή διεξαγωγή των μαθημάτων

Σχολείο Κορωνοϊός Κρούσματα Τι προβλέπεται Κεραμέως.

Η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, εξήγησε στο Star πώς προβλέπεται να διεξαχθεί η νέα σχολική χρονιά, μίλησε για την υποχρεωτική χρήση μάσκας, καθώς και για τα πρωτόκολλα που αναμένεται να εφαρμοστούν σε περίπτωση που εντοπιστεί θετικό κρούσμα κορωνοϊού σε σχολείο.

Όπως εξήγησε η κ. Κεραμέως, η υποχρεωτική χρήση της μάσκας είναι υπό συζήτηση αναφορικά με τις ηλικίες που οι μαθητές θα πρέπει να φορούν, καθώς εξετάζεται ακόμα για το αν πρέπει ή όχι να οι μικρότεροι σε ηλικία μαθητές να φορούν μάσκα.

Σχετικά με ένα ενδεχόμενο κρούσμα κορωνοϊού στους κόλπους κάποιου σχολείου, η κ. Κεραμέως αναφέρθηκε στην ύπαρξη ειδικού πρωτόκολλου για το πώς θα αντιμετωπιστεί.

«Αναμένεται να βγει ένα αναλυτικό πρωτόκολλο. Μέχρι στιγμής υπήρχε η οδηγία ότι κλείνει το τμήμα και ακολουθεί ιχνηλάτηση. Θα αναμένουμε τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και της επιτροπής των ειδικών στην κατεύθυνση αυτή. Το υπουργείο, πάντως, είναι προετοιμασμένο να παρέχει τηλε-εκπαίδευση σε περίπτωση που αυτό χρειαστεί», ανέφερε η υπουργός.

Τι θα γίνει με τις απουσίες

Σχετικά με τις απουσίες, η κ. Κεραμέως ανέφερε ότι το πλαίσιο που θα αφορά τις απουσίες θα είναι πολύ συγκεκριμένο. Οι απουσίες θα δικαιολογούνται στις εξής περιπτώσεις:

- Αν ο μαθητής νοσεί από κορωνοϊό
- Αν νοσεί κάποιος στο περιβάλλον του
- Αν ανήκει σε ευπαθή ομάδα

Τέλος, η κ. Κεραμέως διευκρίνισε ότι εξετάζεται ενδελεχώς η ομαλή λειτουργία όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της χώρας, ενώ θα επανεξετάζεται καθημερινά η εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας και κατόπιν συνεννόησης με τους ειδικούς θα επικαιροποιούνται οι αποφάσεις για τη λειτουργία των σχολείων.

ΠΗΓΗ: protothema.gr

Σοκ προκαλεί η είδηση ενός βρέφους 4 μηνών που έφυγε από τη ζωή εξαιτίας του κορωνοϊού. Διαβάστε εδώ.