Συγκινεί ο γιος του Ανδρέα Μπάρκουλη - Η φωτογραφία για το θάνατο του

Ράγισε καρδιές

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Συγκινεί ο γιος του Ανδρέα Μπάρκουλη - Η φωτογραφία για το θάνατο του

Συγκίνησε ο γιος του Ανδρέα Μπάρκουλη, με αφορμή τα τέσσερα χρόνια που συμπληρώνονται από τον θάνατο του. Η φωτογραφία που δημοσίευσε ράγισε καρδιές.

Ο θάνατος του επιτυχημένου ηθοποιού σκόρπισε θλίψη στο Πανελλήνιο αλλά περισσότερο στην οικογένειά του και τον 19χρονο σήμερα γιο του, Νίκο, ο οποίος δεν έχει σταματήσει λεπτό να τον σκέφτεται.

Ο Νίκος Μπάρκουλης λοιπόν, με αφορμή την συμπλήρωση των τεσσάρων χρόνων από το θάνατο του πατέρα του, μοιράστηκε στον προσωπικό του λογαριασμό στο instagram με τους διαδικτυακού του φίλους, μια φωτογραφία του σπουδαίου ηθοποιού και έγραψε, «Τέσσερα χρόνια από τότε που έφυγες μπαμπά. Μου λείπεις».

Ανδρέας Μπάρκουλης παιδιά

Καρδιές ράγισε και η Κέλλυ Κελεκίδου για τον θάνατο του πατέρα της, πριν από ένα χρόνο.

Λίγα λόγια για τον Ανδρέα Μπάρκουλη

Γεννήθηκε στον Πειραιά στις 4 Αυγούστου 1936]. Οι γονείς Βασίλης και Μαρίκα ήταν δάσκαλοι. Σπούδασε υποκριτική και κατά την αποφοίτησή του χαρακτηρίστηκε εξαιρετικό ταλέντο. Εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο θέατρο το 1956 και στον κινηματογράφο το αμέσως επόμενο έτος με την ταινία Μαρία Πενταγιώτισσα. Ένα μικρό διάστημα της ζωής του το πέρασε στις ΗΠΑ, όπου ασχολήθηκε επαγγελματικά με το τραγούδι. Υπήρξε ένας από τους γοητευτικότερους ζεν πρεμιέ της δεκαετίας του '60. Ενδεικτικό της αίγλης του αυτής είναι το σλόγκαν: "Κορίτσια, ο Μπάρκουλης!". Εμφανίστηκε σε περισσότερες από εκατό ταινίες, παίζοντας κυρίως δεύτερους ρόλους σε δραματικές ταινίες, όπως «Κοινωνία ώρα Μηδέν» (1966), «Κοντσέρτο για πολυβόλα» (1967), «Όλγα Αγάπη μου» (1968), αλλά και κωμωδίες, όπως «Μια Ιταλίδα στην Ελλάδα» (1958), «Διακοπές στην Αίγινα» (1958), «Η Μουσίτσα»(1959), «Μην είδατε τον Παναή» (1962), «Το Δόλωμα» (1964), «Τζένη Τζένη» (1965), «Ησαΐα μη Χορεύεις» (1969), «Μια τρελή τρελή σαραντάρα» (1970) και η «Θεία μου η χίπισσα» (1970).

Είχε παντρευτεί τέσσερις φορές κι είχε αποκτήσει τρία παιδιά τη Βίκυ τον Ανδρέα και το Νικόλαο - Γεώργιο. Ζούσε με την τελευταία του σύζυγο, την Μαρία και τον γιο τους Νικόλα στο Νέο Ηράκλειο, και τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας.

O Ανδρέας Μπάρκουλης πέθανε στις 23 Αυγούστου 2016 από καρδιοαναπνευστικά προβλήματα μετά από πολύμηνη παραμονή στο νοσοκομείο "Αγία Όλγα".