Κορωνοϊός: 30 κρούσματα σε δομή ανήλικων μεταναστών στο Βύρωνα

Συναγερμός από τον ΕΟΔΥ

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Κορωνοϊός: 30 κρούσματα σε δομή ανήλικων μεταναστών στο Βύρωνα

Συναγερμός έχει σημάνει στον ΕΟΔΥ για δομή φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων μεταναστών στον Βύρωνα, που φέρεται να αποτελεί μια νέα εστία κορωνοϊού στην περιφέρεια Αττικής, καθώς εντοπίστηκαν συνολικά 30 κρούσματα.

Κλιμάκιο του Οργανισμού έχει σπεύσει στη δομή καθώς μετά από δειγματοληπτικό έλεγχο που έγινε, εντοπίστηκε διψήφιος αριθμός κρουσμάτων μεταξύ των φιλοξενουμένων και του προσωπικού. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, θετικοί έχουν βρεθεί 8 εργαζόμενοι και 22 φιλοξενούμενοι στη δομή.

Έχει ήδη δρομολογηθεί η υποβολή του συνόλου των φιλοξενουμένων ανηλίκων σε μοριακό έλεγχο, ενώ έχει ξεκινήσει και η ιχνηλάτηση των επαφών τους αλλά και του προσωπικού, ενώ σε καραντίνα μπήκε και ένα γηροκομείο στο Μοσχάτο.

Πηγή: protothema.gr

Η ενημέρωση του ΕΟΔΥ για τα νέα κρούσματα κορωνοϊού

Στο πλαίσιο της καθημερινής ενημέρωσης για την εξάπλωση της επιδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα, σε ανακοίνωση του ΕΟΔΥ που εξεδόθη το απόγευμα της Δευτέρας, αναφέρεται πως τα νέα κρούσματα είναι 183, ενώ οι νεκροί ανέρχονται στους 267.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 10317, εκ των οποίων το 55.6% άνδρες.

2089 (20.2%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 4570 (44.3%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

κορωνοϊός νέα κρούσματα

36 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών. 10 (27.8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 94.4%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 153 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 4 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 266 θανάτους συνολικά στη χώρα - νωρίτερα ανακοινώθηκε ένας ακόμα και οι νεκροί είναι 267. 96 (36.1%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 77 έτη και το 95.9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.