Δολοφονία Γιάννη Μακρή: Μια κατάθεση που αλλάζει τα έως τώρα δεδομένα

Μέσα στην εβδομάδα η τελική απόφαση

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Δολοφονία Γιάννη Μακρή: Μια κατάθεση που αλλάζει τα έως τώρα δεδομένα

Κατέθεσε και η μητέρα των δυο κατηγορουμένων της υπόθεσης δολοφονία του Γιάννη Μακρή καθώς έχει μπει στην τελική ευθεία η δίκη για τη δολοφονία του επιχειρηματία έξω από το σπίτι του στο Πανόραμα της Βούλας, τον Οκτώβριο του 2018 καθώς

Στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε σήμερα η μητέρα των δυο κατηγορούμενων αδελφών η οποία κατέθεσε συναισθηματικά φορτισμένη και υπεραμύνθηκε της αθωότητας των παιδιών της.

Η μάρτυρας υποστήριξε πως οι κατηγορούμενοι γιοι της ήρθαν στην Ελλάδα προκειμένου να δραστηριοποιηθούν επαγγελματικά στο χώρο της εστίασης και να ανοίξουν καντίνα όπως είχαν κάνει στο παρελθόν στον Καναδά.

«Με κάλεσε ο γιος μου στο τηλέφωνο και μου είπε ‘’μητέρα με έχουν συλλάβει για ανθρωποκτονία’’. Τον ρώτησα εάν γνώριζε τον άνθρωπο που δολοφονήθηκε και απάντησε αρνητικά. Εκείνο το διάστημα, είχε έρθει στην Ελλάδα για να βρει χώρο να ανοίξει καντίνα. Θέλαμε να έρθουμε στην Ελλάδα γιατί οι άνθρωποι είναι πιο ντόμπροι» ανέφερε χαρακτηριστικά στην κατάθεση της .

Γιάννης Μακρής, δολοφονία

Η μητέρα των δύο κατηγορουμένων δέχθηκε σειρά ερωτήσεων από την έδρα σχετικά με τους λόγους για τους οποίους οι γιοι της έφυγαν από τον Καναδά.

Μια ακόμα κατάθεση της συζύγου του Βικτώρια Καρύδα ανέτρεψε τα δεδομένα.

Η ίδια ισχυρίστηκε πως έφυγαν με δική τους πρωτοβουλία με τον πρόεδρο του δικαστηρίου, ωστόσο , να διαβάζει έγγραφο της Interpol σύμφωνα με το οποίο απελάθηκαν διότι είχαν εγκληματική δραστηριότητα.

Η κατάθεση της μητέρας των κατηγορουμένων διεκόπη για αύριο, λόγω συναισθηματικής φόρτισης.

Νωρίτερα, ολοκληρώθηκε η κατάθεση του πραγματογνώμονα, βαλλιστικού αναλυτή, Γεώργιου Ραυτογιάννη.

Τα λόγια του πραγματογνώμονα ήταν τα εξής «Ο δράστης ξέρει να σκοπεύει. Αυτό φαίνεται ξεκάθαρα από βιντεοληπτικό υλικό. Έχουμε οκτώ βολές. Συνήθως κάποια θα ξεφύγει. Σε αυτή την περίπτωση και οι οκτώ βρήκαν στόχο» κατέθεσε ο μάρτυρας.

Εκτιμάται πως η δίκη για τη δολοφονία θα ολοκληρωθεί αυτή την Παρασκέυη.

Βικτώρια Καρύδα: Αποκαλύψεις στη δίκη για τη δολοφονία του Μακρή - Τι κατέθεσε αστυνομικός;

Αποκαλύψεις έγιναν σήμερα στην δίκη για τη δολοφονία του επιχειρηματία, Γιάννη Μακρή, παρουσία της συζύγου του, Βικτώρια Καρύδα Τι κατέθεσε αστυνομικός;

Σκηνικό παρακολούθησης του επιχειρηματία Γιάννη Μακρή, ο οποίος δολοφονήθηκε έξω από το σπίτι του στο Πανόραμα της Βούλας, τον Οκτώβριο του 2018, περιέγραψε σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, μάρτυρας-αστυνομικός που κατάθεσε στο δίκη για το συγκεκριμένο έγκλημα.

Στο εδώλιο, κατηγορούμενοι για τη στυγερή δολοφονία του επιχειρηματία, κάθονται δυο αδέλφια βουλγαρικής καταγωγής, οι οποίοι ωστόσο, αρνούνται κατηγορηματικά κάθε εμπλοκή τους στην υπόθεση. Παρούσα στη δικαστική αίθουσα ήταν και σήμερα η σύζυγος του θύματος, Βικτώρια Καρύδα, η οποία βλέποντας τους κατηγορούμενους τους αποκάλεσε «καθάρματα».

Συγκεκριμένα, στην κατάθεσή του σήμερα στη δίκη, ο μάρτυρας-αστυνομικός αναφέρθηκε στις έρευνες που έγιναν για τον εντοπισμό των δραστών. Μάλιστα, ο εν λόγω αστυνομικός είναι εκείνος που εξέτασε το υλικό από κάμερες τόσο από το σπίτι του θύματος όσο και γειτονικές οικίες. Να σημειωθεί πως από την κάμερα που υπήρχε στο σπίτι του επιχειρηματία, είχε καταγραφεί και η σκηνή του εγκλήματος.