«Έμεινε» η Καινούργιου με την Τζωρτζέλα Κόσιαβα - «Πού πήγε η άλλη μισή;»

Δεν πίστευε στα μάτια της η παρουσιάστρια

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
«Έμεινε» η Καινούργιου με την Τζωρτζέλα Κόσιαβα - «Πού πήγε η άλλη μισή;»

Στο πλευρό της Κατερίνας Καινούργιου βλέπουμε και φέτος την δημοσιογράφο, Τζωρτζέλα Κόσιαβα η οποία έχει μείνει μισός άνθρωπος μετά την απώλεια των κιλών της.

Σήμερα το πρωί έκανε πρεμιέρα το Ευτυχείτε και με το που είδε η παρουσιάστρια την δημοσιογράφος έμεινε «κάγκελο» με την εμφάνιση της.

Η Τζωρτζέλα Κόσιαβα, έχει καταφέρει να χάσει πολλά κιλά με αποτέλεσμα να πάθουν όλοι πλάκα στο πλατό, με την Κατερίνα Καινούργιου να λέει on air «Πού πήγε η άλλη μισή;». Μάλιστα, μετά την απώλεια 35 κιλών ποζάρει με μαγιό και «ρίχνει» το Instagram.

Κατερίνα Καινούργιου Τζωρτζέλα Κόσιαβα

Τζωρτζέλα Κόσιαβα: «Έτσι έχασα 35 κιλά» - Ποζάρει με λευκό μαγιό και αποκαλύπτει τη διατροφή της

Πληθωρική, λαμπερή και πάντα to the point, η αγαπημένη δημοσιογράφος, συνεργάτιδα της Κατερίνας Καινούργιου στο «Ευτυχείτε» του OPEN, μιλάει στο YOU και αποκαλύπτει πως έχασε τα έξτρα κιλά και έγινε... άλλος άνθρωπος.

Τζωρτζέλα, πού σε βρίσκουμε;

Ήρθα για λίγο στην Αθήνα, ήμουν στον Βόλο (από εκεί κατάγομαι) και μαζί με τον άντρα μου τον Σταμάτη και την κόρη μου τη Μαρκέλλα κάναμε εκεί διακοπές. Γυρίσαμε το Πήλιο, πήγαμε σε όλα σχεδόν τα χωριά. Αγκάλιασα ξανά τη μητέρα και τις αδερφές μου που είχα μήνες να δω λόγω καραντίνας και μου είχαν λείψει πολύ. Και εννοείται πως μετά από λίγες μέρες θα ξαναφύγω για εκεί, για να γεμίσω τις μπαταρίες μου. Τον Σεπτέμβριο θα είμαι και πάλι στην εκπομπή «Ευτυχείτε!» με την Κατερίνα Καινούργιου.

Και θα σε δούμε ακόμη πιο αδύνατη; Αλήθεια, πώς ξεκίνησες την προσπάθειά σου αυτή να χάσεις βάρος;

Μέχρι τα 27 μου ήμουν γύρω στα 52 με 54 κιλά, ωστόσο το 2005, στα πρώτα μου βήματα στην τηλεόραση στην εκπομπή της Αλεξάνδρας Πασχαλίδου «Όλα καλά», ήμουν στα 68 κιλά και σιγά σιγά έπαιρνα έξτρα κιλάκια, μέχρι που ανέλαβα την εκπομπή μαγειρικής «Τι θα φάμε σήμερα;» και ήρθε... κι έδεσε (γελάει).

Τζωρτζέλα Κόσιαβα κιλά

Δηλαδή έτρωγες πολύ;

Όχι, αλλά δοκίμαζα τούρτες, μιλφέιγ, τα πάντα. Η μεγάλη μου αδυναμία είναι τα γλυκά, οι σοκολάτες, τα πάντα που περιέχουν ζάχαρη. Να φανταστείς, ξεκινούσα τη μέρα μου αλείφοντας πραλίνα στο ψωμί...

Πότε αποφάσισες να μπεις σε πρόγραμμα;

Τον Σεπτέμβριο του 2019, που είχα φτάσει τα 94 κιλά. Μέχρι που για λόγους υγείας είπα «Δεν πάει άλλο!», οπότε απευθύνθηκα σε έναν γιατρό, ο οποίος μου σύστησε μια υγιεινή διατροφή.

Θέλεις να μας πεις κάποια tips που ακολουθείς;

Δεν καταναλώνω καθόλου λιπαρά και ζάχαρη, έχω εξορίσει από το ψυγείο μου οτιδήποτε περιέχει ανθρακικό. Δεν τρώω καθόλου πράσινα λαχανικά, όσπρια, πίτες με φύλλο και ξηρούς καρπούς, πίνω πολύ νερό, χυμούς, ενώ καταναλώνω τα φρούτα μου χωρίς τη φλούδα. Ήδη έχω δει σημαντική διαφορά στο βάρος μου, αφού σήμερα είμαι 59 κιλά.

Μιλάμε για μια μεγάλη αλλαγή στο σώμα και στην εικόνα σου! Τι σου λένε οι δικοί σου άνθρωποι;

Ξέρεις, πάντα είχα αυτοπεποίθηση, ποτέ δεν αισθανόμουν άσχημα λόγω των έξτρα κιλών μου. Δεν είχα θέμα με τα κιλά μου, ούτε εγώ η ίδια ούτε και όσοι είναι δίπλα μου. Ο άντρας μου με γνώρισε όταν ήμουν 70 κιλά... Αυτό που προέχει είναι η υγεία μου και μετά η εμφάνιση. Ποτέ δεν με ενδιέφερε να το παίξω γκόμενα στην τηλεόραση. Αυτό που πάντα ήθελα είναι να είμαι καλή σε αυτό που κάνω, να δίνω έγκαιρα και έγκυρα ρεπορτάζ, να είμαι εντάξει με τις υποχρεώσεις, τη δουλειά μου και το κοινό που με παρακολουθεί...

Ο κόσμος τι σου λέει;

Έχω εντυπωσιαστεί με τα μηνύματα που λαμβάνω στο Instagram. Τα περισσότερα είναι ενθαρρυντικά και κολακευτικά, ενώ πάρα πολλοί με ρωτούν να τους πω τη δίαιτα που ακολουθώ.

Έχεις ακούσει σκληρά λόγια λόγω των κιλών σου;

Ναι, θυμάμαι κάποτε ένα διευθυντικό στέλεχος καναλιού μου είχε πει: «Δεν θα γίνεις ποτέ παρουσιάστρια γιατί είσαι χοντρή. Πρέπει να χάσεις τουλάχιστον 10 με 15 κιλά». Αυτή είναι η χαζή νοοτροπία της ελληνικής τηλεόρασης. Στο εξωτερικό δεν είναι το ίδιο, πώς έκανε σούπερ καριέρα η Oprah Winfrey; Εδώ ισχύουν τα ανόητα στερεότυπα που δεν τα κατάλαβα ποτέ!

Τζωρτζέλα Κόσιαβα διατροφή

Τώρα λοιπόν που έχασες τα κιλά (και με το παραπάνω) τι λες; Θα σε δούμε σε ρόλο παρουσιάστριας;

Δεν με ενδιαφέρει αυτό, δεν είναι το όνειρό μου. Αυτό που με νοιάζει είναι να γίνω καλύτερη δημοσιογράφος, να κάνω καλύτερα τη δουλειά μου!

Τι είναι αυτό που σου λείπει περισσότερο στη διατροφή σου σε σχέση με πριν;

Τα αναψυκτικά τύπου Cola. Τα έχω πεθυμήσει, αλλά ξέρω πως εάν πιω έστω μια γουλιά, τελείωσε...

Τι φοράς τώρα που παλαιότερα δεν τολμούσες να φορέσεις;

Τζιν παντελόνια (τώρα τα χαίρομαι πολύ), σορτς, μπικίνι, αφού πριν επέλεγα μόνο ολόσωμα, αλλά και αμάνικες μπλούζες – δεν ήθελα να φαίνονται τα μπράτσα μου.

Παράλληλα με τη διατροφή που ακολουθείς κάνεις προπόνηση;

Ναι, μου αρέσει πολύ το pilates, κάνω και reformer και σε ματ, με βοηθά πολύ, αλλά και ποδήλατο.

Τζωρτζέλα Κόσιαβα σώμα