Σάκης Ρουβάς: Τον «άδειασε» ξανά ο Ζαχαράτος - «Όπα φίλε ζαλιστήκαμε»

Μίλησε στην εκπομπή «Ευτυχείτε»

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Σάκης Ρουβάς: Τον «άδειασε» ξανά ο Ζαχαράτος - «Όπα φίλε ζαλιστήκαμε»

Στην κάμερα της εκπομπής «Ευτυχείτε», μίλησε ο Τάκης Ζαχαράτος και μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στον Σάκη Ρουβά και τον «άδειασε» για δεύτερη φορά δημόσια. Λέγοντας μεταξύ άλλων «Όπα φίλε ζαλιστήκαμε», για το γεγονός ότι εκτός από τραγουδιστής, είναι και παρουσιαστής, αλλά και κριτής.

Αφορμή για να βγει και να μιλήσει δημόσια για τον καλλιτέχνη, στάθηκε η καταγγελία που έκανε την Παρασκευή το βράδυ στην παράστασή του στο Άλσος.

«Και θέλω να ρωτήσω την κυρία Μενδώνη ευθέως: Κυρία Μενδώνη άξιος χορευταράς ο Ρουβάς στις πίστες, δεν το συζητώ. Αλλά πείτε μου σας παρακαλώ πολύ κάτι. Δεν θα μπορούσε να είναι ας πούμε στη θέση αυτή κάποιος από τους Ολυμπιονίκες που “μάτωσαν” τη ψυχή τους για να φέρουν τα χρυσά μετάλλια στην Ελλάδα; Όταν λέμε πολιτισμό… Όπως ας πούμε η Βούλα Πατουλίδου, ο Ιωάννης Μελισσανίδης, ο Γιαννιώτης και τόσοι άλλοι», ανέφερε επί σκηνής. Δείτε εδώ τα όσα σημειώθηκαν.

Συγκλονίζει ο Σάκης Ρουβάς - «Μου πετούσαν πέτρες και ξυράφια»

Μια άκρως εξομολογητική συνέντευξη στην Καθημερινή και δημοσιογράφο Γιώτα Συκκά,παραχώρησε ο Σάκης Ρουβάς και με τις αποκαλύψεις του τους σόκαρε όλους.

«Μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης, αλήθεια σας λέω, αλλά αν δεν είσαι άριστος μαθητής, αστροναύτης δεν γίνεσαι. Εγώ ήμουν βαριά δυσλεκτικός. Τότε δεν μιλούσε κανείς για δυσλεξία και έπεφτε πολύ ξύλο. Ξύλο με χάρακα μέχρι τη ΣΤ΄ Δημοτικού. Πιο οδυνηρό ήταν το τράβηγμα του δασκάλου από τη φαβορίτα», εξομολογήθηκε.

Ο Σάκης Ρουβάς αποκάλυψε μάλιστα τι νιώθει όταν ακούει τα πρώτα του τραγούδια όπως το «Έλα μου» με τον στίχο «θα σου κάνω μακαρόνια με κιμά για να φας». «Είναι πιο ανάλαφρο κομμάτι, αλλά και μεγάλοι συνθέτες έγραψαν ανάλαφρα τραγούδια, δεν είναι όλα βαρύγδουπα. Έκανα αυτό που αισθανόμουν ότι έχει ενέργεια. Τα κορίτσια ήταν τα πρώτα που με προσέγγισαν στο ξεκίνημα.

Εννιάχρονα, δεκάχρονα αλλά και οι μαμάδες που ήταν 25-30 χρόνων, κι αυτό συνεχίζεται. Στους δίσκους μου είχα και πιο σοβαρά τραγούδια, όμως δεν απασχόλησαν το κοινό. Υπάρχει μια εμμονή από κάποιους που στέκονται μόνο σε αυτά που τους εξυπηρετούν. Όμως, είμαστε συνυπεύθυνοι για τα τραγούδια που γίνονται επιτυχίες. Καθένας βλέπει σε εμένα αυτό που θέλει να δει και να συντονιστεί. Άλλος βλέπει ένα καλό παιδί, άλλος έναν αλήτη, άλλος έναν διάττοντα αστέρα.

Αυτό το τούνελ το έζησα έντονα τα πρώτα έξι χρόνια της καριέρας μου. Διάβαζα στα περιοδικά ότι ήμουν ένας κομήτης που μας δείχνει το γυμνασμένο του σώμα κ.λπ. Τότε υπήρχε ένα έντονο δίπολο: Είχα τα κοριτσάκια που ούρλιαζαν και έσκιζαν τα ρούχα τους, είχα όμως και τα αγόρια που μου πετούσαν πέτρες και ξυράφια, όπως συνέβη σε συναυλία στα Βοτσαλάκια στον Πειραιά». Χαρές στην οικογένεια της Κάτιας Ζυγούλη και του Σάκη Ρουβά.