Συγκλονίζει ο Δάκης για τη μάχη που έδωσε με τον καρκίνο - «Είπα πως ό,τι και να γίνει...»

Συγκίνησε...

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Συγκλονίζει ο Δάκης για τη μάχη που έδωσε με τον καρκίνο - «Είπα πως ό,τι και να γίνει...»

Για την περιπέτεια που πέρασε με τον καρκίνο μίλησε ο Δάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό “Λοιπόν” και τη Ρενέ Σαραντινού. Τα λόγια του συγκλονίζουν.

Πώς είσαι τώρα μετά την περιπέτεια της υγείας σου;

Τώρα είμαι καλά, δόξα τω Θεώ. Δε φοβήθηκα, δεν ανησύχησα… Γίνεται κάτι παράξενο… Εγώ που είμαι δειλός άνθρωπος, φοβητσιάρης, δεν είμαι κανένας νταής, κι όμως δεν φοβήθηκα καθόλου… Το αντιμετώπισα, ούτε το σκεφτόμουν, το έψαξα κι είπα πως ό,τι και να γίνει, τώρα τελείωσε, αυτό είναι, αρκεί να μη βασανιστώ και να μη βασανίσω και τους γύρω μου, από εκεί και πέρα ας γίνει ό,τι θέλει.

Υπήρξαν άνθρωποι γύρω σου που στάθηκαν στη δύσκολη αυτή στιγμή της ζωής σου;

Ναι υπήρξαν, όπως κι 1-2 που απομακρύνθηκαν, δεν έδωσαν σημασία, αλλά εκεί ανακάλυψα τους ανθρώπους που με αγαπούσαν πραγματικά και στάθηκαν δίπλα μου, σαν αδέλφια μου. Αυτό ήταν δύσκολο, γιατί κράτησε πολύ, κι όλη αυτή η ιστορία με τις χημειοθεραπείες ήταν βασανιστικό. Νομίζω όμως πως πιο δύσκολο και πιο μεγάλη αγωνία έχω σε μια πρεμιέρα, παρά όταν πήγα να χειρουργηθώ για το θέμα της υγείας μου. Είμαι συνειδητοποιημένο κι ισορροπημένο άτομο. Πολλοί δημοσιογράφοι μου έκανα πολύ....χοντρές ερωτήσεις.

Με την εξομολόγηση της για τον καρκίνο, συγκλόνισε και η επιτυχημένη ηθοποιός Δανάη Παππά. Τα λόγια της ράγισαν καρδιές.

Δάκης καρκίνος

Λίγα λόγια για την ζωή του Δάκη

Γεννήθηκε στις 26 Αυγούστου 1943 στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. Το 1963 ήρθε στην Ελλάδα και σχεδόν ένα χρόνο μετά ξεκινά να τραγουδά σε χώρους διασκέδασης και θεαμάτων και παράλληλα ηχογραφεί το 1964 τον πρώτο του δίσκο στα αγγλικά με τίτλο “Deep in the heart of Athens” και ακολούθησαν δίσκοι που γνώρισαν αμέσως μεγάλη επιτυχία στα Γαλλικά, Ιταλικά και Αγγλικά. Ενδεικτικά οι επιτυχίες του εκείνης της περιόδου ήταν: Monsieur Cannibal, Tu Veux ou tu veux pas, Mourir ou vivre, Gaston. Μιλά άπταιστα έξι γλώσσες (ελληνικά, γαλλικά, αγγλικά, ιταλικά, ισπανικά και αραβικά), γεγονός που του δίνει την άνεση να ερμηνεύει διεθνές ρεπερτόριο.

Το 1968 ηχογράφησε τον πρώτο του δίσκο στα Ελληνικά με τίτλο «ΓΕΙΑ ΣΟΥ Σ’ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ» με το συνθέτη Κ. Ξενάκη και αμέσως μετά ακολουθεί η πρώτη του συνεργασία με τον Μίμη Πλέσσα και τις διαχρονικές επιτυχίες «ΤΟΣΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΑ» & «ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΚΗΦΙΣΙΑ» όπου η ανταπόκριση του κοινού τον τοποθέτησε γρήγορα στους πλέον περιζήτητους ερμηνευτές εκείνης της εποχής.

Έχει συνεργαστεί με Έλληνες συνθέτες όπως: Μίμης Πλέσσας, Γιάννης Σπανός, Γιώργος Κατσαρός, Γιώργος Χατζηνάσιος, Κώστας Χατζής, Ρόμπερτ Γουίλιαμς, Αλέξης Παπαδημητρίου, Γιώργος Μανίκας, Σάκης Τσιλίκης, Χάρης Χαλκίτης, Βαγγέλης Πιτσιλαδής, Γιώργος Κριμιζάκης, Κώστας Ξενάκης, Γιώργος Θεοφάνους, Νίκος Λαβράνος, Νίκος Καρβέλας, Αλέκος Χρυσοβέργης, Γιώργος Θεοδοσιάδης κ.ά.

Έχει τραγουδήσει στίχους στιχουργών όπως Πυθαγόρας, Λευτέρης Παπαδόπουλος, Μάνος Ελευθερίου, Δημήτρης Ιατρόπουλος, Σώτια Τσώτου, Ξενοφώντας Φυλέρης, Θάνος Σοφός, Ρόνη Σοφού κ.ά.

Έχει πραγματοποιήσει πολλές ζωντανές εμφανίσεις σε χώρους διασκέδασης όπως: Rex, Diogenis Palace, ΝΕΡΑΪΔΑ, ΦΑΝΤΑΣΙΑ, ΑΣΤΕΡΙΑ, ΑΘΗΝΑΙΑ RIBA’S και συνεργάστηκε με τους Μαρινέλλα, Κώστα Χατζή, Γιάννη Πάριο, Χάρις Αλεξίου, Άννα Βίσση και άλλους. Σε διεθνές επίπεδο έχει συνεργαστεί με τους Rolling Stones, Charles Aznavour, Dalida, Milva, J. Dassin, S. Distel και Ντέμη Ρούσσο, με τον οποίο ήταν ξαδέρφια.[1]

Έχει συμμετάσχει σε πολλές θεατρικές παραστάσεις και στα θέατρα ΒΕΜΠΟ, ΠΑΡΚ, ΚΟΤΟΠΟΥΛΗ-ΡΕΞ κ.α. Έχει εμφανιστεί σε πολλά τηλεοπτικά shows και σε πολλές Ελληνικές ταινίες όπως «ΓΟΡΓΟΝΕΣ ΚΑΙ ΜΑΓΚΕΣ», «Η ΘΕΙΑ ΜΟΥ Η ΧΙΠΙΣΣΑ» κ.α.

Εκπροσώπησε την Ελλάδα σε πολλά Διεθνή Φεστιβάλ Τραγουδιού, αποσπώντας πολλές διακρίσεις και βραβεία.