Θρήνος - Πέθανε ο δημοσιογράφος Δημήτρης Καρανικόλας

Έδινε μάχη με ασθένεια που αντιμετώπιζε

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Θρήνος - Πέθανε ο δημοσιογράφος Δημήτρης Καρανικόλας

Πέθανε το Σάββατο σε ηλικία 59 ετών ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Δημήτρης Καρανικόλας. Το τελευταίο διάστημα ο Δ. Καρανικόλας έδινε μάχη με ασθένεια που αντιμετώπιζε. Ήταν παντρεμένος με δύο παιδιά.

Ο Δ. Καρανικόλας γεννήθηκε στον Άλιμο, το 1961. Από το 1981 εργαζόταν ως δημοσιογράφος. Το 1995 προσελήφθη στην ΕΡΤ, ενώ εργάστηκε επίσης στις εφημερίδες «Έθνος», «Έθνος της Κυριακής», «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», «Αυριανή», «Εξόρμηση», «Η βραδυνή» και «Ημερησία», στα περιοδικά «Εικόνες», «Σύγχρονη Γυναίκα», «Τέχνη και Πολιτισμός», «Το παιδί μου κι εγώ» και «Salve» αλλά και στα ερτζιανά: «Δίαυλος 10», «Ράδιο Κύκλος» και στους Κρατικούς Σταθμούς Ιωαννίνων και Λάρισας.

Υπήρξε ειδικός συνεργάτης και υπεύθυνος του γραφείου Τύπου του υπουργείου Υγείας & Πρόνοιας την περίοδο 2002 – 2004. Από το 2000 δίδασκε στα ιδιωτικά ΙΕΚ ΑΚΜΗ και ΔΟΜΗ, στο δημόσιο ΙΕΚ Ν. Σμύρνης και από το Σεπτέμβριο του 2009 ήταν μέλος της εκπαιδευτικής κοινότητας του ΙΕΚ της Σιβιτανιδείου Σχολής.

Ήταν μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης (ΠΕΑΕΑ), της ‘Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ) και της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων (I.F.G.).

Είχε εκλεγεί πέντε φορές σύμβουλος (1994,1998, 2002, 2006 και 2010) στον δήμο Αλίμου.

Να σημειώσουμε πως στο πένθος έχει βυθιστεί και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαρίου.

Πηγή: tanea.gr

Θλίψη - Πέθανε ο Φώντας Μουδάτσιος

Ένας από τους πλέον αναγνωρίσιμους παίκτες του ελληνικού πόλο, πέθανε σε ηλικία 60 ετών. Ο λόγος για τον Φώντα Μουδάτσιο, ο οποίος άφησε την Παρασκευή την τελευταία του πνοή, μετά από ανακοπή καρδιάς. Την θλίψη σκορπά η είδηση.

Ο Μουδάτσιος ήταν αθλητής του Παναθηναϊκού και του Εθνικού (από τα μεγαλύτερα ονόματα της εποχής του) και διατέλεσε ομοσπονδιακός προπονητής στην εθνική ομάδα πόλο, ενώ ήταν τεχνικός της ομάδας της Γλυφάδας που κατέκτησε το Κύπελλο Πρωταθλητριών Γυναικών το 2000.

Με την εθνική ομάδα κατέκτησε την 4η θέση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2001 στη Βουδαπέστη, ενώ για την ίδια διοργάνωση το 1999 ήταν 5ος (Πράτο) και το 2003 (5ος, Λουμπλιάνα). Ήταν επίσης ο πρώτος προπονητής που οδήγησε τον Ολυμπιακό στην κατάκτηση πρωταθλήματος (1995) αλλά και σε τελική φάση στο Πρωταθλητριών (γυναίκες).

Ήταν παντρεμένος με την «ασημένια» Ολυμπιονίκη του αθλήματος Δήμητρα Ασιλιάν και ήταν πατέρας ενός παιδιού.

Θρήνος επικρατεί και με την είδηση πως έφυγε από τη ζωή ο αγαπημένος ηθοποιός, Πάνος Ρουντέμης.