Θρήνος για την αγαπημένη Μιμή Ντενίση

Δύσκολες ώρες για την οικογένειά της

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Θρήνος για την αγαπημένη Μιμή Ντενίση

Ανείπωτος θρήνος για την οικογένεια της Μιμής Ντενίση αλλά και την ίδια. Η αγαπημένη ηθοποιός με μια ανάρτηση που έκανε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook γνωστοποίησε πως η μητέρα της έφυγε από την ζωή.

“Μια βδομάδα πριν λιαζόταν στην πλατεία του χωριού στα Καναλια. Στην πατρίδα του άντρα της που τόσο αγάπησε. Χτες έφυγε από την ζωή.. η μαμά μου.. η μάνα μας..η γιαγιά μας!! Χωρίς προειδοποίηση!! Δεν ήταν ποτέ άρρωστη! όμως η καρδιά της την πρόδωσε!!!! Έφυγε όπως ήθελε όρθια γελαστή περιποιημένη τολμηρή!! Για μας το σοκ είναι τεράστιο.. Της οφείλω τα πάντα!! Το γλυκό που έφτιαξε το Σάββατο είναι ακόμα στο τραπέζι..!! Η κηδεία της θα γίνει την Πέμπτη σε κλειστό οικογενειακό κύκλο. Μακάρι να μπορούσα να σας έχω όλους κοντά μου να την αποχαιρετήσετε..ξέρω πόσοι πολλοί την αγαπούσαν!!Μια προσευχή από μακριά μου φτάνει!”, ήταν τα συγκινητικά λόγια της Μιμής Ντενίση για τον χαμό της μητέρα της.

Ντενίση θρήνος για την μητέρα της

Ποια Αλίκη Βουγιουκλάκη; Δείτε το σπίτι της Μιμής Ντενίση στον Θεολόγο

Εάν ρωτήσεις κάποιον ποιο σπίτι είναι διάσημο στην περιοχή του Θεολόγου και της Μαλεσίνας, εκτός από εκείνο της αξέχαστης Αλίκης Βουγιουκλάκη - δείτε εδώ φωτογραφίες - σίγουρα θα σου απαντήσει «μα αυτό της Μιμής Ντενίση». Έτσι την ξέρουν όλοι στην περιοχή, Μιμή, με το μικρό της όνομα τη φωνάζουν, μια κίνηση που δηλώνει οικειότητα, ζεστασιά και βαθιά συναισθήματα.

Εδώ και δεκαετίες η εξοχική κατοικία της Μιμής Ντενίση είναι το ησυχαστήριό της, η βάση της, το καταφύγιό της, εκεί όπου κάθε φορά που αισθάνεται την ανάγκη ξεφεύγει από όλους και από όλα. Με άνετα δωμάτια, όλα διακοσμημένα με το καλαίσθητο γούστο της ιδιοκτήτριας, έναν κήπο που πνίγεται στα λουλούδια κι ένα μποστάνι στο οποίο η πολυτάλαντη Μιμή καλλιεργεί τα ζαρζαβατικά της, είναι ο δικός της παράδεισος!

Από την Μαρία Παπαθανασίου για το περιοδικό You

Η θέα από το μπαλκόνι του σπιτιού κόβει την ανάσα, με τη Μιμή να κάθεται με τις ώρες εκεί για να διαλογιστεί, να γράψει τα έργα που θα ανεβάσει, να διαβάσει τους αγαπημένους της Έλληνες και ξένους συγγραφείς. Ατμόσφαιρα χαλαρή, ζεστή, οικογενειακή (από εδώ περνούν όλα τα αγαπημένα πρόσωπα της Μιμής), κήπος μέσα στο πράσινο και μια πισίνα για δροσερές βουτιές όταν ο ήλιος καίει ή όταν η θάλασσα κάτω στην παραλία αγριεύει... Το ειδυλλιακό σκηνικό συμπληρώνει η παρουσία της ηθοποιού, σκηνοθέτιδας, συγγραφέα και παραγωγού, που πάντα εκεί, πιστή στο ραντεβού της από τα μέσα Μαΐου κιόλας (όταν το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες) μέχρι τα πρώτα κρύα του Οκτώβρη ή και τον Νοέμβρη μερικές φορές, απολαμβάνει την κάθε στιγμή, το κάθε λεπτό. Ίσως γιατί γνωρίζει πως, μόλις φύγει για να επιστρέψει στην Αθήνα, η ζωή της θα μπει ξανά σε καλούπια, σε ένα πρόγραμμα, σε μια καθημερινότητα που, παρότι θα τη γεμίζει επαγγελματικά, δεν θα μπορεί να της δώσει τη χαρά που της χαρίζει η μικρή τομάτα που θα ξεμυτίσει στο μποστάνι.

«Δεν με νοιάζει να έχω μια βίλα, αλλά θέλω να έχω ένα αγρόκτημα, να έχει μποστάνια, δέντρα και bungalows για τους φίλους μας. Μπορεί να μην το πιστεύει ο κόσμος, αλλά στο εξοχικό μου θα με δεις όλη μέρα με σορτς και γαλότσες να βγαίνω να ποτίζω και να περιποιούμαι τα λουλούδια μου. Αυτή είναι η εξοχή που μου αρέσει εμένα. Το στυλ “βιλίτσα με κολόνες, αστραφτερά μάρμαρα και γκαζόν” είναι για την Εκάλη, όχι για εδώ», έχει πει η ίδια στο «Πρωινό» του ΑΝΤ1.

Πηγή έμπνευσης

Ο έρωτας της Μιμής με την περιοχή ήταν κεραυνοβόλος! Όπως έχει πει η ίδια, «στο παρελθόν ήταν πολύ διάσημος ο Θεολόγος κυρίως λόγω της Αλίκης. Στη συνέχεια έτυχε ο πατέρας μου, στρατηγός στο επάγγελμα, να αγοράσει ένα στρέμμα εδώ, όμως εγώ και τότε το σνόμπαρα το μέρος, έλεγα πως ήθελα να φτιάξω σπίτι σε νησί... Αλλά όταν στα 20 με 21 πήγα στο σπίτι της Αλίκης κι έμεινα, τρελάθηκα με το ηλιοβασίλεμα, τη θάλασσα, το τοπίο και τότε είπα “έχει δίκιο ο πατέρας μου!”». Δεν είναι τυχαίο πως ο έρωτας εξελίχθηκε σε μια μεγάλη αγάπη και η ηρεμία ίσως αυτού του τόπου την ωθεί να γράφει, να εμπνέεται, να στοχάζεται. «Εδώ γράφτηκε το “Σμύρνη μου αγαπημένη”, εδώ και το “Από Σμύρνη... Σαλονίκη”. Κάθομαι εδώ, βλέπω αυτή την ομορφιά και εμπνέομαι. Μου αρέσει παράλληλα να ακούω μουσική τζαζ ή κλασική, κάτι χωρίς λόγια...», λέει η Μιμή

Μέρες και νύχτες στον Θεολόγο

O ολάνθιστος κήπος με τα παρτέρια και τα κάθε λογής λουλούδια και δέντρα είναι ο δικός της παράδεισος. Όλη μέρα θα τη δεις να ασχολείται με τη φροντίδα του απλά ντυμένη, με μια μπλούζα κι ένα σορτς... Άμεση και προσιτή, η Μιμή δεν έχει καθόλου το ύφος ντίβας και αυτό είναι κάτι που οι κάτοικοι το εκτιμούν πολύ! Η ίδια, άλλωστε, κατεβαίνει στην αγορά σε καθημερινή βάση για να αγοράσει τα πιο φρέσκα υλικά για το τραπέζι της. Στη Μιμή αρέσει να δείχνει την αγάπη της στους δικούς της ανθρώπους μέσα από καλομαγειρεμένα φαγητά και δικές της σπεσιαλιτέ από την ελληνική κυρίως κουζίνα.

Δείτε εδώ φωτογραφίες από το σπίτι της Μιμής Ντενίση στον Θεολόγο