Χριστίνα Τσιλιγκίρη: "Όσες φορές και να φάω τα μούτρα μου δεν το βάζω κάτω"

Μίλησε για όλα στο περιοδικό You!

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Χριστίνα Τσιλιγκίρη:

Σε πρώτη «ανάγνωση» όταν τη δεις είναι µια πανέµορφη γυναίκα που άνετα θα µπορούσε να είχε ασχοληθεί µε το µόντελινγκ –όπως έκανε στα 17 της– και όχι µε την πολιτική... Η πρόεδρος του ΣΕΦ, Χριστίνα Τσιλιγκίρη, δεν είναι µια τυχαία προσωπικότητα. Είναι η «σιδηρά κυρία» που παρότι η ζωή δεν της χαρίστηκε, εκείνη δεν το έβαλε κάτω.

Στη φωτογράφιση που έκανε στο YOU µιλάει πρώτη φορά για τις αδυναµίες και τις δυσκολίες που συνάντησε από τα µαθητικά της χρόνια, τον χωρισµό των γονιών της, την απώλεια του πατέρα της, καµαρώνει για το τατουάζ που χάραξε µε το όνοµα της αδερφής της, θυµώνει όταν µιλά για τις 4 σεξουαλικές παρενοχλήσεις που της έκαναν, και το πρόσωπό της φωτίζεται όταν αναφέρεται στον σύντροφό της...

Από την ΤΖΩΡΤΖΙΑ ΣΥΡΙΧΑ

Φωτογραφίες: ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΠΑΡΕΛΙΩΤΗΣ

Styling: ΕΛΕΝΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

Makeup - Hair: ΣΤΕΛΛΑ ΔΡΟΣΟΥΛΑΚΗ

Special thanks στο εστιατόριο «Ιστιοπλοϊκός» (Ακτή Μικρολίµανου, Πειραιάς 185 33) για την ευγενική φιλοξενία.

Χριστίνα Τσιλιγκίρη περιοδικό You

Μεγαλώνοντας έγινες πιο σκληρή;

Ναι, έπρεπε να γίνω πιο σκληρή. Οι γονείς µου χώρισαν όταν ήµουν πολύ µικρή και µεγάλωσα µε τον πατέρα µου, χωρίς τη µητέρα µου, γιατί οι οικογενειακές συνθήκες ήταν καλύτερες µε εκείνον, σε ένα πολύ αυστηρό περιβάλλον. Πραγµατικά χαίροµαι που ήµουν µαζί του, µε τη µητέρα µου από το 2016 και µετά που χάσαµε τον πατέρα µας –έστω και µετά από τόσα χρόνια– ήρθαµε κοντά και είµαι πολύ ευτυχισµένη για αυτό.

Πώς βρέθηκες στη διοίκηση του ερασιτέχνη Ολυµπιακού;

Με τον πιο απλό και αξιοκρατικό τρόπο, στέλνοντας το βιογραφικό µου στον Ολυµπιακό. Ορίστηκα πρώτα ως γενικός αρχηγός και µετά στο διοικητικό συµβούλιο. Τότε ήθελα να κάνω το µεταπτυχιακό µου στη Γαλλία και ήµουν σχεδόν αποφασισµένη να µείνω εκεί και να µην ξαναγυρίσω στην Ελλάδα, µέχρι που µε «έκλεψε» ο Ολυµπιακός.

Είσαι Ολυµπιακός;

Από τότε που θυµάµαι τον εαυτό µου ήµουν Ολυµπιακός.

Οι νέοι κυρίως σήµερα έχουν µεγάλη αποστροφή στην πολιτική. Εσύ, µια νέα γυναίκα, πώς και αποφάσισες να ασχοληθείς µε την πολιτική;

Από µικρή µε θυµάµαι να παρακολουθώ ειδήσεις µε τον πατέρα µου και να ξεφυλλίζω πολιτικές εφηµερίδες στο σπίτι. Να συµµετέχω σε ατέρµονες συζητήσεις καφενειακού και όχι µόνο τύπου. Η πολιτική ήταν, είναι και θα είναι για µένα µια έννοια φορτισµένη µε οράµατα, αξίες και αναµνήσεις. Πέρα από αυτά, όµως, η πολιτική χρειάζεται και κατάλληλους εκφραστές. Στο πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη βλέπω έναν ηγέτη που έχει µακρόπνοο όραµα και µετρήσιµο –πλέον– σχέδιο για µια Νέα Ελλάδα. Χωρίς φανφάρες και αστερίσκους. Γι’ αυτό και αποφάσισα να συστρατευθώ στο πλευρό του. Για πολλές νέες γυναίκες η αλήθεια είναι ότι η πολιτική αποτελεί ταµπού. Αυτός ο κύκλος αυτολύπησης πρέπει κάποια στιγµή να σπάσει. Μια γυναίκα µπορεί να κρατάει σπίτι, να εργάζεται, να µεγαλώνει τα παιδιά της και να πολιτεύεται. Ειδικά µια νέα γυναίκα που κοµίζει στην πολιτική το µεράκι και τον απαραίτητο δυναµισµό. Η επιλογή της Προέδρου της Δηµοκρατίας αποτελεί την καλύτερη απόδειξη και µια συµβολική κίνηση από τον πρωθυπουργό µας, άλλωστε.

Προσωπικά το µεγαλύτερο µέρος της προεκλογικής µου καµπάνιας ήταν αφιερωµένο στους νέους, σκεφτόµουν πώς θα τους προσελκύσω για να πάνε στην κάλπη, άκουγα τα προβλήµατά τους και επέµενα να µάθω για ποιο λόγο είχαν άρνηση στους πολιτικούς. Τους παρότρυνα να ψηφίσουν, να έχουν πολιτική άποψη, ας µην ψήφιζαν εµένα αλλά να ψήφιζαν. Άκουγα από τα περισσότερα παιδιά ότι είχαν χάσει το όραµά τους και αναζητούσα τη ρίζα στο πρόβληµά τους. Μέσα σε 27 µέρες πιστεύω πως το κατάφερα µε το παραπάνω στην περιφέρειά µου. Ξεκινούσα 8 η ώρα το πρωί και τελείωνα 12 το βράδυ, δεν µε έβλεπαν στο γραφείο µου, µε έβλεπαν στους δρόµους. Έµπαινα µέσα στα µαγαζιά και µε ευγένεια καθόµουν δίπλα σε άγνωστες παρέες, τους συστηνόµουν και τους µιλούσα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ YOU ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΚΑΘΕ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ ΜΟΝΟ ΜΕ 1,5 ΕΥΡΩ

Στο ίδιο τεύχος θα βρείτε την συνέντευξη του Διονύση Πρώιου από το Masterchef! Δείτε ένα απόσπασμα εδώ!