The Booth: Για την Χρυσή Αυγή πήραν θέση οι 4 παρουσιάστριες - "Δεν μπορώ να διανοηθώ..."

Ηχηρό το μήνυμα!

Αρθρογράφος: Ιωάννα Πολυχρόνη
Ιωάννα Πολυχρόνη
Youweekly Editor
The Booth: Για την Χρυσή Αυγή πήραν θέση οι 4 παρουσιάστριες -

Μια διαφορετική έναρξη έκαναν τα κορίτσια του The Booth το μεσημέρι της Τετάρτης. Τη μέρα της καταδίκης της Χρυσής Αυγής, οι τέσσερις γυναίκες θέλησαν να τοποθετηθούν ανοικτά για όλα όσα έγιναν.

Κρυσταλλία: «Επιτέλους, καταδικάστηκε η Χρυσή Αυγή, αυτό το μόρφωμα… Κάτι το οποίο άνθισε το ’40 και δεν καταλαβαίνω τον λόγο γιατί ακόμα υφίσταται και υπάρχει. Ναι, είναι μία νίκη, αλλά δεν έχει τελειώσει ακόμα το παιχνίδι».

Σοφία Μουτίδου: «Δεν μπορώ να διανοηθώ τι μηχανισμός λειτούργησε μέσα της, στη μαμά του Φύσσα, πεντέμισι χρόνια να περιμένει το αυτονόητο. Είναι πραγματικά μια υπέροχη μέρα. Η Χρυσή Αυγή δεν είναι κάτι που επειδή καταδικάστηκε τελείωσαν όλα. Ζουν ανάμεσά μας οι πάντες και η μορφή αυτή έχει πολλά πρόσωπα. Δεν μπορείς να πάρεις πρέφα πότε μπαίνει ο θεμέλιος λίθος του φασισμού. Έχει χιλιάδες πρόσωπα, έχει πάρα πολλά θύματα. Και ο Γιακουμάκης και η Τοπαλούδη και ο Ζακ μέρος βίας ήταν».

Πηνελόπη Αναστασοπούλου: «Πρέπει να παίρνουμε θέση. Βλέπετε ότι όταν παίρνουμε θέση γίνονται τεράστιες αλλαγές. Όταν είμαστε ενωμένοι όλοι μαζί, γίνονται πολύ σημαντικά πράγματα. Ο φόβος είναι πολύ ανασταλτικός παράγοντας, μην τον αφήνετε να κατοικεί μέσα σας».

Σοφία Κουρτίδου: «Σήμερα είναι μια μέρα συμβολική. Όμως είναι πολύ σημαντικό όχι να θυμόμαστε μια φορά τον χρόνο τι συμβαίνει. Μιλήστε και πάρτε θέση καθημερινά». Δείτε και την τοποθέτηση του Νίκου Μουτσινά!

Συγκλόνισε η Μάγδα Φύσσα - «Τίποτα δεν τελείωσε»

Λίγο μετά την απόφαση του δικαστηρίου για την καταδίκη της Χρυσής Αυγής, η Μάγδα Φύσσα έκανε τις δικές της δηλώσεις και συγκλόνισε για ακόμα μία φορά, μιλώντας στο συγκεντρωμένο πλήθος που βρέθηκε έξω από το Εφετείο.

«Τίποτα δεν έχει τελειώσει. Κερδίσαμε ένα κομμάτι της μάχης», είπε χαρακτηστικά.

Η γυναίκα-σύμβολο στη δίκη της Χρυσής Αυγής, η Μάγδα Φύσσα, μητέρα του Παύλου Φύσσα που δολοφονήθηκε στο Πέραμα, συγκλόνισε για ακόμη μια φορά αμέσως μετά την ανακοίνωση της ενοχή της (και επίσημα) εγκληματικής οργάνωσης.

Με μια έκφραση στο πρόσωπό της που δεν περιγράφεται και με τα χέρια υψωμένα στον ουρανό η Μάγδα Φύσσα φώναξε: “Ο Παύλος τα κατάφερε… Γιε μου”, Και το πλήθος που έχει συγκεντρωθεί έξω από το Εφετειο ξέσπασε σε χειροκροτήματα.