Άγγελος Παπαδημητρίου: Ο σοφός του Fort Boyard σε μια σπάνια εξομολόγηση - «Ζω μέσα σε...»

Όσα είπε στον αέρα της ΕΡΤ

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Άγγελος Παπαδημητρίου: Ο σοφός του Fort Boyard σε μια σπάνια εξομολόγηση - «Ζω μέσα σε...»

Στο «φλΕΡΤ» βρέθηκε καλεσμένος ο Άγγελος Παπαδημητρίου και έκανε μια σπάνια εξομολόγηση. Ο ηθοποιός και "σοφός" που γνωρίσαμε από το παιχνίδι Fort Boyard μίλησε για τη ζωή του.

Ο ίδιος δεν συνηθίζει να δίνει τηλεοπτικές συνεντεύξεις, ωστόσο θέλησε να αναφερθεί στην έως τώρα καριέρα του, την αγάπη του στην τέχνη και την ανεξάντλητη δημιουργικότητά του.

«Υπήρξα πολύ τυχερός στα καλλιτεχνικά εφόσον δεν στάθηκα τυχερός στα συναισθηματικά. Το λέω συνειδητά. Αν μπλέξεις με τα καλλιτεχνικά, δεν έχεις χρόνο για τα συναισθηματικά. Δεν γίνεται αλλιώς. Αν σε μαγέψει ο κόσμος της Τέχνης, όλα τα άλλα τα αφήνεις για αύριο. Και ξυπνάς ένα πρωί και είσαι μόνος σου».

«Με είχε συνεπάρει, ναι, και ακόμη και τώρα είμαι κάτω από το όνειρο της Τέχνης. Ζω μέσα σε μια μαγεία, εκτός χρόνου και εκτός τόπου καμιά φορά» συμπλήρωσε με ειλικρίνεια ο Άγγελος Παπαδημητρίου. «Πάντα στη ζωή μου, από το πρωί μέχρι το βράδυ, ήμουν και προσπαθούσα να είμαι αληθινός. Ποτέ δεν είπα ότι είμαι κάτι άλλο. Πρέπει, βέβαια, να καλείς και συ ότι θέλεις να σου έρχεται».

«Δεν μου λείπει κάτι από τη ζωή μου. Ίσα ίσα, αισθάνομαι ότι έχω παραμαζέψει πράγματα. Πολλά κοσμήματα» πρόσθεσε ο Άγγελος Παπαδημητρίου.

Στον καναπέ του φλΕΡΤ κάθισε και η Θωμαϊς Ανδρούτσου η οποία μίλησε για τις κρίσεις πανικού που πάθαινε.

Τι είναι το Fort Boyard που έκανε τον σοφό ο Άγγελος Παπαδημητρίου;

Το Fort Boyard είναι ένα γαλλικό ψυχαγωγικό show από τον Jacques Antoine, το οποίο προβλήθηκε πρώτη φορά στις 7 Ιουλίου του 1990. Στην Ελλάδα η τηλεοπτική σειρά προβλήθηκε από το 2004 έως το 2008. Παρουσιαστής της σειράς ήταν ο Χρήστος Φερεντίνος, συμπαρουσιάστρια η Ορθούλα Παπαδάκου και στο ρόλο του σοφού ο Άγγελος Παπαδημητρίου.

Η σειρά σκηνοθετήθηκε και γυρίστηκε στο πραγματικό φρούριο του Fort Boyard. Σκοπός του παιχνιδιού είναι οι διαγωνιζόμενοι να εκπληρώσουν διάφορες διαδικασίες, είτε αυτές απαιτούν σωματική άσκηση και αντοχή είτε σκέψη και συγκέντρωση, ώστε να κερδίσουν το έπαθλο, το οποίο είναι χρήματα. Η κλασική διάταξη του παιχνιδιού αποτελούνταν από μία ομάδα η οποία έπρεπε να παίξει τρεις γύρους, ώστε να μαζέψει τα απαραίτητα στοιχεία και εργαλεία, για να φτάσει στο θησαυρό.

Το 2006 δημιουργήθηκε και μια άλλη διάταξη όπου συμμετείχαν 19 ομάδες και στις φάσεις των προημιτελικών, ημιτελικών και τελικών συναγωνίζονταν δύο ομάδες μεταξύ τους στο ίδιο επεισόδιο. Στη σειρά συμμετείχαν και πολλοί διάσημοι, που μάζευαν χρήματα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.