Νίκη Βίσση: Συγκλονίζει η δήλωση της για τη φωτιά στο Μάτι - "Μένω στο υπόγειο..."

Ξεσπά!

Αρθρογράφος: Ιωάννα Πολυχρόνη
Ιωάννα Πολυχρόνη
Youweekly Editor
Νίκη Βίσση: Συγκλονίζει η δήλωση της για τη φωτιά στο Μάτι -

Έχουν περάσει δύο χρόνια από την καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι, όπου έχασαν τη ζωή τους 102 άνθρωποι. Σήμερα, η αδερφή της Άννας Βίσση, η Νίκη Βίσση, ως μόνιμος κάτοικος της περιοχής, μιλάει για την κατάσταση που επικρατεί στο Οn Time και την Σάσα Σταμάτη.

«Εγώ μένω στο Μάτι γιατί ήταν η μόνιμη κατοικία και ζούσα από το 1995 εκεί με την οικογένειά μου και τα παιδιά μου. Έχουμε πάρει άδεια και ξαναχτίζουμε το σπίτι. Μένω στο υπόγειο του σπιτιού μου, που είχε καεί κι αυτό και το έφτιαξα.

Υπάρχει όμως κόσμος που εδώ και δύο χρόνια περίπου ταλαιπωρείται με γραφειοκρατικές διαδικασίες και δεν μπορούν να προχωρήσουν στην ανοικοδόμηση της κατοικίας τους. Υπάρχουν ακόμα οικογένειες με παιδάκια που μένουν στις κατασκηνώσεις του Αγίου Ανδρέα, όπου κάποια στιγμή θα πρέπει και αυτοί να φύγουν από εκεί καθώς θα λήξει η διορία.

Το μεγαλύτερο θέμα είναι ότι οι οικογένειες των θυμάτων δεν έχουν δικαιωθεί ακόμα, δηλαδή δεν έχει αποδοθεί δικαιοσύνη. Ακόμα, συγκινεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την δήλωση του για το Μάτι!

Εγώ σαν Νίκη περιμένω αυτοί οι άνθρωποι που έχασαν ανθρώπους να δικαιωθούν, θα ήθελα πάρα πολύ οι υπεύθυνοι που κατηγορούνται να τιμωρηθούν όπως τους αξίζει και εννοείται οι υπόλοιποι άνθρωποι που έχασαν τις περιουσίες τους να συνεχίζουν να έχουν μια καθημερινή κανονική ζωή όπως είχαν», είπε η Νίκη Βίσση.

Ηλίας Ψινάκης - Φωτία στο Μάτι: Ελεύθερος με εγγύηση!

Στον ανακριτή βρέθηκε το πρωί της Τετάρτης ο Ηλίας Ψινάκης. Ο πρώην δήμαρχος Μαραθώνα, μετά την απολογία του για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι που στοίχισε τη ζωή σε 102 ανθρώπους τον Ιούλιο του 2018, αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση ύψους 20.000.

Κατά την απολογία του, η οποία διήρκεσε πάνω από τέσσερις ώρες, ο Ηλίας Ψινάκης υποστήριξε είχαν ληφθεί όλα τα μέτρα πρόληψης αποφυγής πυρκαγιών, καθώς και ότι ουδέποτε ζητήθηκε η εκκένωση του Δήμου Μαραθώνα. Εκκένωση, την οποία ο Δήμος θα μπορούσε -όπως υποστήριξε- να κάνει ανά πάσα στιγμή, καθώς ήταν καθ’ όλα έτοιμος.

Σε δήλωσή του μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του ο πρώην δήμαρχος Μαραθώνα ανέφερε: «Είχα οκτώ ερωτήσεις που έπρεπε να απαντηθούν νομικά και προσωπικά. Αυτά τα θέματα δεν αφορούν τη φονική πυρκαγιά αλλά ότι είχαμε κάνει σαν Δήμος πριν. Κατάλαβα ότι ο ανακριτής είναι πάρα πολύ ενημερωμένος και ότι θα έχουμε ραγδαίες εξελίξεις.» Πένθος για τον Ηλία Ψινάκη!

Από την άλλη πλευρά, ο δικηγόρος του Ηλία Ψινάκη, Αλέξανδρος Λυκουρέζος υποστήριξε: «Καταθέσαμε ένα υπόμνημα 42 σελίδων με 31 σχετικά έγγραφο με το οποίο αντικρούονται όλα τα σκέλη του κατηγορητηρίου. Η απολογία ήταν εξαντλητική και πιστεύουμε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ενοχής»