Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου 2021 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Θλίψη στην κηδεία του Κώστα Μπατή - Σε άσχημη κατάσταση ο πατέρας και η πρώην σύζυγός του

Θλίψη...

Θλίψη στην κηδεία του Κώστα Μπατή - Σε άσχημη κατάσταση ο πατέρας και η πρώην σύζυγός του
News 20.10.2020 13:14
Από Ιωάννα Πολυχρόνη

Βαριά θλίψη στον αθλητικό αλλά και δημοσιογραφικό χώρο έχει προκαλέσει ο ξαφνικός θάνατος του Κώστα Μπατή, ο οποίος έφυγε στα 61 του χρόνια προδομένος από την καρδιά του.

Το πρωί της Τρίτης συγγενείς και φίλοι είπαν το τελευταίο «αντίο» στον Κώστα Μπατή, στο νεκροταφείο της Νέας Σμύρνης.

Συντετριμμένος ήταν ο πατέρας του, η αδερφή του, η πρώην σύζυγός του, Ελένη Παπαϊωάννου, αλλά και τα δυο τους παιδιά.

Θυμίζουμε πως ο γνωστός αθλητικογράφος είχε παντρευτεί την σταρ Ελλάς 1995, Ελένη Παπαϊωάννου, ενώ οι δυο τους χώρισαν μετά από 14 χρόνια γάμου.

Ένα χρόνο μετά τη στέψη της, η Ελένη Παπαϊωάννου γνώρισε τον Κώστα Μπατή. Εκείνη ήταν τότε που είχε γίνει το κορίτσι του δελτίου καιρού του ΑΝΤ1. Ένα χρόνο μετά, παντρεύτηκαν, έζησαν μαζί ευτυχισμένοι και απέκτησαν δυο υπέροχα παιδιά. Νεκρός σε τροχαίο ο Νίκος Κωτούλας.

Μπατης κηδεία
Μπατής κηδε'ία πρωην

Μπατής κηδεία
κηδεία μπατή

Θρήνος - Πέθανε ο Νίκος Ζίας

Πέθανε, σε ηλικία 81 ετών, ο Νίκος Ζίας, αρχαιολόγος, ομότιμος καθηγητής της Ιστορίας της Τέχνης, πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κέντρου Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων, από τη σύστασή του το 1997 έως το 2015.

Η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη δήλωσε για την απώλεια του σπουδαίου επιστήμονα. «Με βαθιά θλίψη αποχαιρετούμε σήμερα τον Νίκο Ζία, τον επιστήμονα και τον ακαδημαϊκό δάσκαλο, ο οποίος για περισσότερα από πενήντα χρόνια εργάστηκε ακάματα για την προστασία, την ανάδειξη, την προβολή, της πολιτιστικής κληρονομιάς του Βυζαντίου. Αποχαιρετούμε τον δημόσιο λειτουργό που με μοναδική αφοσίωση και πίστη υπηρέτησε για δεκαετίες το Υπουργείο Πολιτισμού και την Αρχαιολογική Υπηρεσία.

Αποχαιρετούμε τον γλυκύ, γοητευτικό και πολυτάλαντο άνθρωπο, τον οποίον όσοι γνωρίσαμε και ζήσαμε από κοντά θα έχομε πάντα στην καρδιά και την μνήμη μας. Είχα την τύχη να συνεργαστώ με τον Νίκο Ζία τόσο ως Πρόεδρο του Δ.Σ. του Ευρωπαϊκού Κέντρου Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων, όσο και ως μέλος του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου και του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού.

Οι τοποθετήσεις του και η διατύπωση των απόψεών του, πέρα από την επιστημονική του γνώση, ανεδείκνυαν τον βαθύ σεβασμό του προς τον συνομιλητή του, προς τη θέση του άλλου, και όχι μόνον όταν απευθυνόταν σε ομολόγους ή ομοτέχνους του, αλλά κυρίως όταν συνομιλούσε με υποδειγματική ευγένεια και κατανόηση με τους πολίτες. Η ευρυμάθειά του, η ευρύτητα του πνεύματός του, η χωρητικότητα και η κοινωνικότητά του, η αφοσίωση και η προσήλωσή του στις αξίες και τις αρχές του, αλλά και στους στόχους του μέχρι την επίτευξή τους, δεν μπορούν να ξεχαστούν απ' όσους βρεθήκαμε κοντά του και διδαχθήκαμε από τα λόγια και τα έργα του».

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

"Έφυγε" από τη ζωή μετά από εγκεφαλικό διάσημη ηθοποιός

"Έφυγε" από την ζωή ο δημοσιογράφος και πρώην μπασκετμπολίστας Κώστας Μπατής

Share