Γιάννης Μπέζος: "Αδειάζει" τα ριάλιτι και καλεί τα γυναικεία σωματεία - "Γιατί σώπασαν; Ντρέπομαι"

Τα είπε όλα!

Αρθρογράφος: Ιωάννα Πολυχρόνη
Ιωάννα Πολυχρόνη
Youweekly Editor
Γιάννης Μπέζος:

Ο Γιάννης Μπέζος μίλησε στο περιοδικό Enjoy για την σειρά Παρουσιάστε αλλά και για τα ριάλιτι που βλέπουμε αυτή τη περίοδο στη χώρα. Τα "Αδειάζει¨ και παρακινεί τα γυναικεία σωματεία να μιλήσουν!

Πώς έγινε η κωμική σειρά “Παρουσιάστε”;

Ήταν μια πρόταση του καναλιού. Ο σεναριογράφος Μάκης Πιτταράς είχε την ιδέα, τη βρήκα πολύ ενδιαφέρουσα, το σενάριο πολύ αστείο. Αυτό που ήθελα ως θεατής, σκηνοθέτης, ηθοποιός, ήταν μια σειρά που να με έκανε να γελάσω. Όχι να χαζογελάω, να γελάω κατά συνθήκη. Να γελάω κατά περίσταση.

Να γελάω αυθόρμητα και αβίαστα. Το γέλιο στη ζωή είναι πολύ αναγκαίο. Και δεν γελάμε καλά τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα. Έχουμε ανάγκη από γέλιο.

Καλή ελληνική μυθοπλασία υπάρχει, αλλά υπάρχει και πολύ ριάλιτι φέτος…

Να μην τα βλέπουμε λοιπόν. Τα ριάλιτι γίνονται γιατί κάποιοι τα βλέπουν. Εγώ πραγματικά απορώ γι’ αυτές τις παραγωγές που απαξιώνουν τη γυναίκα. Αλήθεια, πού είναι τα φεμινιστικά κινήματα, γιατί σώπασαν; Τι κάνουν τα γυναικεία σωματεία ισότητας; Τους αρέσουν αυτό που βλέπουν; Εγώ ντρέπομαι. Γιατί "πάγωσε¨ο Γιάννης Μπέζος στον αέρα του Πρωινού;

Γιάννης Μπέζος ριάλιτι

Γιάννης Μπέζος: "Χείμαρρος" για τα ριάλιτι - "Τα θεωρώ γελοία!"

τη Real και την Κορύνα Μαντάγαρη έδωσε συνέντευξη ο Γιάννης Μπέζος, ο οποίος εξέφρασε την άποψή του και για τα ριάλιτι που έχουν κατακλύσει την ελληνική τηλεόραση.

Ο χώρος του θεάτρου έχει αποκτήσει βαθιές πληγές…

Το θέατρο έχει υποστεί ζημιά, δεν ξέρω αν είναι ανεπανόρθωτη, ελπίζω να μην είναι, και θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι αυτό δεν θα αλλάξει αύριο – μεθαύριο. Θα κρατήσει για κάμποσο διάστημα μέχρι να αντιμετωπιστεί αυτό που ζούμε. Το θέμα είναι να επανέλθουμε υγιείς και όχι διχασμένοι.

Τι γνώμη έχετε για τις νέες σειρές μυθοπλασίας και για τα ριάλιτι που γεμίζουν το φετινό τηλεοπτικό πρόγραμμα;

Τα ριάλιτι τα θεωρώ γελοία. Είναι άνευ νοήματος. Σε ό,τι αφορά τις σειρές, θα μπορούσα να σας απαντήσω αν είχα χρόνο να παρακολουθήσω. Υπάρχει μια τάση στη μυθοπλασία και αυτό είναι και καλό και κακό.

Ποια είναι η σχέση σας με τον κινηματογράφο;

Στον κινηματογράφο έως τώρα δεν είχα μεγάλες επιδόσεις, ούτε μεγάλες συμμετοχές. Στο σινεμά ο ηθοποιός μπαίνει σε δεύτερη μοίρα και εξαρτάται από το πώς θα είναι από όλους τους άλλους, εκτός από τον ίδιο. Το βασίλειο του ηθοποιού είναι το θέατρο. Δείτε ακόμα το ξέσπασμα του για κάποιους χαρακτηρισμούς συναδέλφων!

Τι είναι για εσάς το τραγούδι;

Είναι μια παραπληρωματική ασχολία, αλλά εγώ τη βλέπω σαν θεατρική δραστηριότητα, δεν μπορώ να την ξεχωρίσω από την υποκριτική. Με ενδιαφέρει γιατί γράφτηκε ένα τραγούδι και τι θέλουμε να πούμε με αυτό.